Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από κάνα χρόνο ψαξίματος και υπομονής είχα καταλήξει στην 65ju7000 samsung.

Κυριως λογω οτι εχει πολυ μικροτερο input lag απο ολες μιας και παιζω call if duty online.Κοστίζει 2000 ευρώ αυτή τη στιγμή και έχουν μείνει λίγα κομμάτια μιας και βγαίνουν τα νέα μοντέλα μέσα στο Μάρτιο.

Όσο το ψάχνεις όμως τόσο μπερδεύεσαι. Ο πωλητής όταν του είπα που έχω καταλήξει μου έδειξε και την lg65uf850, μια τηλεόραση που είχα κατάληξει κι εγώ πριν μάθω για το input lag και πρν διαβάσω διάφορα reviews στο ίντερνετ που έβγαζαν την samsung ανωτερη. Όταν του το ανέφερα μου είπε ότι μπορω να την επιστρέψω στο μαγαζί εντός 14 μερών από την αγορά χωρίς επιβάρυνση μόνο και μόνο επειδή δεν μου άρεσε. Επίσης ο πωλητής μου έδειξε κάποιες samsung τηλεοράσεις που είχε στη βιτρίνα πάνω από 3 μήνες οι οποίες παρουσίαζαν ένα Light bleeding στα αριστερά συνηθως ακόμα και οι suhd της σειράς js.

Θα μπορούσε κάποιο μέλος που είναι κάτοχος κάποιων από των 2 μοντέλων να μου πει την άποψη του και την εμπειρία του? Για να τελειώνω να πάρω μια πριν έρθουν τα νέα μοντέλα. ..

Ευχαριστώ

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Οντας κατοχος 4κ lg και 4κ sony (va πανελ), αν βλεπεις light bleed σε va πανελ ( της samsung δλδ) στο ips ( της lg) θα ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ περισσοτερο οταν την παρεις και την πας σπιτι σου που δεν θα εχεις τον φωτισμο που εχει στα μαγαζια, οταν δε, την βαλεις σε εντελως σκοτεινο χωρο θα φαινεται ακομα περισσοτερο.

Οσο πιο φωτεινο ειναι το δωματιο τοσο λιγοτερο ειναι αντιληπτο το bleeding.

Ηταν και εμενα στις τοπ επιλογες μου η ju7000 αλλα κατεληξα στην αντιστοιχη σειρα της sony (x85c). Οποτε μεταξυ αυτων των δυο προτεινω την samsung ασυζητητι ειναι ενα απ τα κορυφαια μοντελα του 2015, για του λογου το αληθες μπορεις θα τσεκαρεις και μονος διεθνη reviews για την ju7000 και την lg που σ ενδιαφερει.

Δημοσ.

Η JU7000 έχει σαφώς το προβάδισμα σε ποιότητα εικόνας από την LG που αναφέρεις, λόγω του ότι έχει VA panel και -κατά την γνώμη μου- καλύτερα χρώματα μετά από σωστή ρύθμιση.

Έχεις ακόμα ένα μήνα περιθώρειο πριν αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα φετινά μοντέλα στην αγορά, αλλά δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, όλες οι tv του 2014 είναι ακόμα διαθέσιμες προς πώληση.

Νομίζω μέσα στον Μάρτιο μπορεί να πέσει επιτέλους και η ju7500, αλλά και η JS8500.

Η JU7000 δεν θα πέσει άλλο τώρα, εννοώ Μάρτιο-Απρίλιο, τουλάχιστον όχι στις μεγάλες αλυσίδες από όπου και σου προτείνω να ψωνίσεις.

Στην κατηγορία τως 65 ιντσών τα Panel LED τεχνολογίας όλα έχουν θέματα. Bleeds, clouding, uniformity. 

Αυτό είναι λοτο. Οπότε επικεντρώσου χωρίς να τρελαίνεσαι στα tech specs, στα οποία η JU7000 διαπρέπει.

Να υπενθυμίσω πως για 7 ημέρες από την παραλαβή, ισχύει το DoA και την πας πίσω και ζητάς άλλη, αν σου πέσει κακό panel.

Απλά επειδή έχουν μείνει λίγα κομμάτια, δεν θα είναι άμεση η αντικατάσταση.

Επίσης πολύ σημαντικό: 

να επιμείνεις να τους τονίσεις πως η tv πρέπει να μεταφερθεί κάθετα, ποτέ να μην ξαπλώσει και να μην πιαστεί το κουτί από τις άκρες ούτε να την ακουμπήσουν κάτω υπό γωνία.

Γενικά πρήξε τους να βάλουν ένα ειδικό order μεταφοράς, για να καταλάβουν πως θα τους το πας πίσω αν δεν τηρηθεί.

Ξέρεις πόσες tv ήταν μιά χαρά και επειδή ο μεταφορέας έστριβε τσιγαράκι, απέκτησαν banding Και Light bleeds μέσα στο κουτί τους ακόμα;; :)

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις γρήγορες απαντήσεις. Βοηθήσατε πολύ να καταλήξω.

Κάτι τελευταίο. ..

Εκ των Public Plaisio Mediamarkt και Κωτσοβολο να προτιμήσω κάποιο συγκεκριμένα? Το Mediamarkt και το Public λένε ότι μπορώ να τους επιστρέψω το προϊόν στην αρχική συσκευασία αν δε μου αρέσει εντός 14 μερών αν και δεν νομίζω διαλέγοντας την Samsung ότι θα με χαλάσει κάπου... Το πλαίσιο κι ο Κωτσοβολος δεν δίνουν επέκταση εγγύησης για 5 χρόνια. Το Mediamarkt την δίνει στα 250 και το Public στα 150. Κατά τα άλλα το πλαίσιο μου έκοψε 100 ευρώ αλλά νομίζω κι άλλοι θα μου κόψουν όταν τους το ζητήσω. . Επίσης νομίζω μόνο το Πλαίσιο νομίζω έχει ένα κομμάτι ετοιμοπαραδοτο.

Αυτά. Είδα ότι και το μοντέλο 65hu7500 που είναι του 14 2000 κάνει ακόμα... οπότε με το να περιμένω κι άλλο δε νομίζω να κερδίσω κάτι. Ίσως μόνο ότι τα ένα μοντέλα του 2016 που θα κάνουν αντιστοίχως κάπου 3500 όταν βγουν ότι σε ένα χρόνο θα κάνουν κι αυτά 2000 αλλά αξίζει να περιμένω ένα χρόνο. ...? Για quantum dots και hdr? Ήδη έχω κάνει υπομονή κοντά στον χρόνο. .

Δημοσ.

HDR δεν θα δεις ανδ δεν παρεις tv άνω του τριχίλιαρου και δεν αποκτήσεις HDR bluray player κλπ κλπ.

Και 4k δεν θα δεις της προκοπής ανδ δεν κάνεις streaming σε m-go, netflix, amazon prime κλπ.

Για gaming χρηση και απλό bluray, μην κοιτάς quantom dots και hdr. ju7000 και ξερό ψωμί.

Ο κωτσόβολος δεν δίνει 5 έτη σε αυτό το μοντέλο συγκεκριμένα;; Περίεργο.

Αν ισχύει αυτό, πάρτην tv από Mediamarkt και πάρε οπωσδήποτε επέκταση.

Είναι αρκετ'α τα λεφτά της tv και αν πάθει κάτι στην πενταετία, θα σου δώσουν ολοκαίνουριο μοντέλο. :)

Κ ο κοτσόβολος θα σου κόψει. 

Πας και ζητάς επίσημα τιμή για κάτι και αν σε 3-4 μέρες δεν πας να το πάρεις, σε παίρνουν από το marketing να σου που πως σου κόβουν ένα ποσό για να πας να το πάρεις.

Α και σχετικά με την επιστροφή: 

Σε ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα καταστήματα λιανικής, έχεις δικαίωμα επιστροφής στις 7 μέρες πάνω, για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λογο πιστευεις πως το προϊον δεν σε καλυπτει.

Οποτε αν -χτυπα ξυλο- πέσεις σε Panel με πολύ θέμα, αμέσως επιστροφή και παραγγελία νέας tv.

Είναι δικαίωμά σου σαν καταναλωτής και μην ακους τίποτα διαφορετικό.

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια για ολα. 

Ο Κωτσοβολος δινει 5 χρονια αλλα η εγγυηση του κοστιζει 350 ευρω. Εχει απλα εναν διαφορετικο ορο που δεν εχουν οι υπολοιποι. Αν σου χαλασει 2η φορα μεσα σε 5 χρονια σου την αλλαζουν με το αντιστοιχο μοντελο της χρονιας εκεινης κι ας κανει 3-4 χιλιαδες ας πουμε...

Εμενα με βλεπω για Public τελικα γιατι θα μου βγει λιγο φτηνοτερα... Ελπιζω να μην μετανιωσω το after sales τους.

Δημοσ.

Μα αυτό είναι το όλο θέμα.

Δίνεις λίγα χρήματα παραπάνω και διασφαλίζεις πολλά.

Ας  μην ξεχνάμε πως μιλάμε για αγορά 2χιλιαρου. 

Εγώ παρακαλάω μέσα στην πενταετία να εμφανίσει 2 φορές βλάβη για να κάνω και Upgrade. :)

Δημοσ.

Έκλεισα παιδιά από κοτσωβολο τελικά γιατί μου άφησε την premium επέκταση εγγύησης στα 260 από 400 που περιλαμβάνει και αντίκατάσταση με ίσο ή ανώτερο μοντέλο αν χαλάσει 2 φορές στα 5 χρόνια.

Στη mediamarkt την είχαν μεν διαθέσιμη επί τόπου ενώ τώρα θα πρέπει να περιμένω καμιά δύο βδομάδες αλλά δεν μου κοβανε τίποτα. Μου έκαναν δώρο μια μπριζα ασφαλείας. ... χα χαχα και είχαν και κατώτερη επέκταση εγγύησης.

Αυτα! Κι ευχαριστώ και πάλι! Αναμενω τώρα. ..

Δημοσ.

H Sony δίνει 5 χρόνια εγγύηση σε αυτό το μοντέλο το οποίο υποστηρίζει και HDR και έχει μεγαλύτερο χρωματικό εύρος( quantum dots) που δεν υποστηρίζει η Samsung. 

4K HDR μπορείς να δεις σε Netflix και Amazon Prime σε μερικές σειρές τους τώρα με πολλές περισσότερες να έρχονται μέσα στο έτος.

Χαρακτηριστικά είδα στην 55αρα demo Netflix Marco Polo που είναιι HDR αν δεν κάνω λάθος και μου έπεσε το σαγόνι.

http://www.e-sakelaris.gr/tileoraseis-bravia-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BF%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/Bravia-4K-UHD-Sony/sony-kd-65x8507c-kd65x8507c-adroid-smart-3d-wifi

Δημοσ.

Νομίζω είναι νωρίς ακόμα για να κοιτάμε HDR panels. όσα περσινά μοντέλα λένε πως είναι HDR, είναι HDR ready και δεν πιάνουν καν την minimum φωτεινότητα που χψρειάζεται η επίσημη HDR στάμπα που θα δούμε σε 2-3 φετινά μοντέλα.

Οπότε βγάζοντας το HDR από την εξίσωση, η JU7000 είναι καλύτερη επίλογή από την 8507c σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Άσε που το smart σύστημα όλων των Sonyσπάει νεύρα από όσο διαβάζω σε όλα τα μοντέλα.

• Like 1
Δημοσ.

Κοιτα τα εκτενη reviews στο rtings.com και για τις δυο και αποφασισε. Η σονυ υπερεχει για προβολη ταινιων και σειρων η samsung σ ολα τ αλλα. Εγω πηρα την sony για τους λογους που ανεφερα πιο πανω, οποτε ως κατοχος επιβεβαιωνω οτι οντως ειναι δυσχηστο το android σε σχεση με webos και tizen αλλα ποιο ευελικτο ως ανοιχτη πλατφορμα... μετα απο λιγες μερες ομως συνηθιζεις τον χειρισμο του.

Δημοσ.

Ναι και youtube 4κ streaming. Bleeding εχει λιγο κατω δεξια αλλα φαινεται παρα πολυ σπανιως και φυσικα δεν ενοχλει πχ σε full μαυρο φοντο ειναι εντελως μαυρη η εικονα δεν φαινεται οπως πχ σε μια ips. Η ποιοτητα ειναι εξαιρετικη μεγαλη διαφορα απο την 4κ lg που χα πριν.

Δημοσ.

Κοιτα τα εκτενη reviews στο rtings.com και για τις δυο και αποφασισε. Η σονυ υπερεχει για προβολη ταινιων και σειρων η samsung σ ολα τ αλλα. Εγω πηρα την sony για τους λογους που ανεφερα πιο πανω, οποτε ως κατοχος επιβεβαιωνω οτι οντως ειναι δυσχηστο το android σε σχεση με webos και tizen αλλα ποιο ευελικτο ως ανοιχτη πλατφορμα... μετα απο λιγες μερες ομως συνηθιζεις τον χειρισμο του

Θεωρω απο οσα εχω διαβασει στο rtings.com οτι δεν ειναι και τοσο αξιόπιστες οι μετρησεις τους. Μαλλον δεν το εχουν και τοσο. Εχω και εγω ο ιδιος μετρικα και οργανα και κατα καιρους εκτελω μετρησεις. (Με calman λογισμικο, Lux Meter Mavolux 5032C κτλ.)Τα μονα site που ειναι κοντα σε αυτα που βγαζω και εγω ειναι τα hdtvtest.co.uk  και οι avforums.com. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...