Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!!!!!!!!!!!!

2 ερωτήσεις , αν βέβαια μπορούν να απαντηθούν , τι είναι το ΕΛ/ΛΑΚ ( θέλω απλώς να τα ξεκαθαρίσω μέσα στο μυαλό μου ) και τι είδους ΕΛ/ΛΑΚ είναι το Linux , Firefox , VLC , LibreOffice , Joomla/Drupal??

Δημοσ.

Όσον αφορά το 2ο μέρος της ερώτησης, το κάθε πρόγραμμα μπορεί να βρίσκεται κάτω από διαφορετική μορφή άδειας. π.χ. στον firefox, το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα του βρίσκεται κάτω από την mogilla public licence ενώ το vlc είναι gpl (general public license).

Το linux έχει κι αυτό διάφορες άδειες ανάλογα με την έκδοση του.

Αν πας σε ένα πρόγραμμα στο μενού help->about και πατήσεις licence θα δεις τι άδειες χρήσης δίνει.

Δημοσ.

Όσον αφορά το 2ο μέρος της ερώτησης, το κάθε πρόγραμμα μπορεί να βρίσκεται κάτω από διαφορετική μορφή άδειας. π.χ. στον firefox, το μεγαλύτερο μέρος του κώδικα του βρίσκεται κάτω από την mogilla public licence ενώ το vlc είναι gpl (general public license).

Το linux έχει κι αυτό διάφορες άδειες ανάλογα με την έκδοση του.

Αν πας σε ένα πρόγραμμα στο μενού help->about και πατήσεις licence θα δεις τι άδειες χρήσης δίνει.

Καλημέρα σας , οπότε είναι δύσκολο να διακρίνουμε το είδος ΕΛ/ΛΑΚ των όσων έχω αναφέρει στο 2ο σκέλος της πρότασης μου ??

Δημοσ.

Μόνο από το όνομα δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα. Πρέπει να ξέρεις/δεις τι άδεια δίνει αυτός που το προσφέρει.

Δημοσ.

Μόνο από το όνομα δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα. Πρέπει να ξέρεις/δεις τι άδεια δίνει αυτός που το προσφέρει.

Βλέποντας άρα από menu->about την άδεια χρήσης , πως μπορώ να συμπεράνω αν είναι ΕΛ ή ΛΑΚ??? Τα έχω μπερδέψει κάπως με τις άδειες χρήσης.

Δημοσ.

Και τα δύο είναι Ελεύθερα Λογισμικά και Ανοιχτού Κώδικα.

https://el.wikipedia.org/wiki/Joomla

https://el.wikipedia.org/wiki/Drupal

Ένα πρόγραμμα είναι ελεύθερο όταν δεν ζητάει ο προγραμματιστής του λεφτά για την απόκτηση και είναι ανοιχτού κώδικα όταν ο προγραμματιστής ελευθερώνει τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος και μπορεί ο καθένας να τον πάρει και να τον χρησιμοποιήσει/τροποποιήσει όπως τον βολεύει.

• Like 2
Δημοσ.

Αν η mozilla προσφέρει τον κώδικα του ff ελεύθερα τότε είναι ελεύθερου κώδικα. Ελεύθερα είναι και τα δύο.

Μόλις άνοιξα mozilla να δω και δεν βρήκα το ff άρα δεν είναι Ανοιχτού Κώδικα ?? 

Δημοσ.

Η mozilla νομίζω δίνει μέσω του developers program τον κώδικα των προγραμμάτων της. Δεν ξέρω όμως να σου πω σίγουρα. Ψάξτο λίγο στο google για firefox source code.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...