Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα με καλωδίωση seat ibiza για mp3!!!

nickgian41

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα,

θέλω να συνδέσω στο αμάξι μου ενα καινούργιο mp3. το πρόβλημα είναι οτι δεν ξέρω κάθε καλώδιο που αντιστοιχεί!μπορεί καποιος να με διαφωτίσει.Με απλά λοόγια όμως!π.χ το μωβ με το κόκκινο το κίτρινο με το μπλέ κτλ...βάζω και φώτο !το αμάξι βγάζει δυο φύσσες με 8 καλώδια η κάθεμια ενω το mp3 παίρνει μία με 12!!!

post-85138-0-03134300-1456842182_thumb.jpg

post-85138-0-72781100-1456842198_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι φύσες του αυτοκινήτου λέγονται φίσες iso και συνήθως η καφέ είναι για τα ηχεία και η μαύρη για τα ρεύματα. Τις φύσες του αυτοκινήτου δεν θα τις πειράξεις.  Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις παίρνω μία universal φύσα iso (Από την μία έχει το αρσενικό βύσμα και από την άλλη το θηλυκό άσχετα αν και στην φωτογραφία φαίνεται μόνο το αρσενικό βύσμα αλλά μπορείς να τους ρωτήσεις κιόλας). Στην περίπτωση σου θα πάρεις μια universal φίσα iso και θα κόψεις το θηλυκό βύσμα. Μετά θα ξεγυμνώσεις τα καλώδια και θα τα ενώσεις στα γυμνά καλώδια από την φίσα του mp3 (την άσπρη), τα χρώματα θα είναι τα ίδια οπότε δεν θα έχεις θέμα.

Την ένωση θα την κάνεις με κολλητήρι και θερμοσυστελλόμενο.

Μετά την ένωση θα έχεις την άσπρη φίσα από την μία και από την άλλη την αντίστοιχη φίσα για να κουμπώσει στα βύσματα του αυτοκινήτου.

Τα χρώματα είναι τα εξής:

Μαύρο->Gnd

Κόκκινο->Διακοπτόμενη τάση από τον διακόπτη μηχανής (acc )

Κίτρινο->Μόνιμη τάση από μπαταρία (batt)

Μπλε-> Remote σε περίπτωση που έχεις ενισχυτή

Άσπρο-> Θετικό μπροστά αριστερά ηχείο

Άσπρο με μαύρη γραμμή-> Αρνητικό μπροστά αριστερό ηχείο

Γκρι-> Θετικό μπροστά δεξιά ηχείο

Γρι με μαύρη γραμμή-> Αρνητικό μπροστά δεξιά ηχείο

Πράσινο-> Θετικό πίσω αριστερά ηχείο

Πράσινο με μαύρη γραμμή-> Αρνητικό πίσω αριστερά ηχείο

Βιολετί-> Θετικό πίσω δεξιά ηχείο

Βιολετί με μαύρη γραμμή-> Αρνητικό πίσω δεξιά ηχείο

Δεν μου πέρασε από το μυαλό τέτοια έτοιμη φύσα. Είναι και η καλύτερη λύση πιστεύω.

Δεν μου πέρασε από το μυαλό τέτοια έτοιμη φύσα. Είναι και η καλύτερη λύση πιστεύω.

Όπως το βλέπει ο καθένας, αν σαν καλύτερη λύση εννοεί την εύκολη ναι, αν εννοεί την πιο φτηνή όχι.

---------

@ts:

Από ότι βλέπω μάλλον θα μπερδευτείς με τα χρώματα των καλωδίων που έχουν τα ρεύματα στο αυτοκίνητο, οπότε δες τι είναι το καθένα στη φίσα:

690549627_769.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...