VAG222 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Kαλησπέρα.Είχα έναν 840Pro 128gb αλλά επειδή δεν μου έφτανε ο χώρος αγόρασα άλλον ένα για να τους βάλω σε raid-0. Το πρόβλημα είναι ότι στο bios της μητρικής όταν αλλάζω το sata configuration από achi σε raid εμφανίζει μια επιλογή που λέει : Board sata Raid Rom και έχει τρεις επιλογές 1)Legacy ROM 2)UEFI Driver 3)Disable . Αν επιλέξω κάτι άλλο εκτός από το legacy rom δεν ανοίγει το amd raid utility στα bios για να φτιάξω το raid. Άν το φτιάξω πρώτα (legacy rom) και το αλλάξω μετά (uefi driver) για να κάνω εγκατάσταση τα windows δεν μπαίνουν με τίποτα στο raid. Τι φταίει ? Πως μπορώ να το φτιάξω αυτό και να δουλέψει το uefi rom αντί για το legacy? Επιπλέον ώρες, ώρες βλέπω το pc και αργεί να αποκριθεί. Δηλαδή κάνεις κάπου κλικ να τρέξει μια εφαρμογή και είναι σαν τους παλιούς wd green που περίμενες να ανεβάσουν στροφές πρώτα και μετά να τρέξει..... Θα βάλω και screenshot από 2 προγράμματα για να μου πείτε αν είναι φυσιολογικές οι ταχύτητες στους δίσκους... Το σύστημά είναι : FX8320 2x4Gb 2400Mhz DDR3 Asus Sabertooth 990FX R2.0 Sapphire Tri-x R9 290 Windows 8.1 Pro 64bit
RigasGR Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Σαν raid απο ταχύτητα δουλευει κανονικα. Απο ram ποση εχεις? Μηπως εχεις δωσει πολυ ram cache απο το magician?
VAG222 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Πως μπορώ να δώσω cache στο magician? Το mgician εκτός από bench δεν έχει άλλες επιλογές..... Το πρόβλημα είναι ότι κάνει κάτι χαζοκολλήματα που με ένα δίσκο πριν δεν έκανε....
Theo1903 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Το rapid mode δεν δουλεύει σε raid απ' ότι ξέρω ...
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 @VAG222 Με Control+F δε στο ανοίγει το εργαλείο της AMD στο UEFI, ή μέσα από το BIOS;
VAG222 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 @VAG222 Με Control+F δε στο ανοίγει το εργαλείο της AMD στο UEFI, ή μέσα από το BIOS; Μόνο εάν έχω βάλει σαν επιλογή στο Board sata Raid Rom -> legacy rom ...Αν αντί για legacy rom έχω βάλει Uefi driver όχι δεν ανοίγει με τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μόνο εάν έχω βάλει σαν επιλογή στο Board sata Raid Rom -> legacy rom ...Αν αντί για legacy rom έχω βάλει Uefi driver όχι δεν ανοίγει με τίποτα. Κάπου είδα και κάτι κουλό: Αν ενεργοποιήσεις λέει το Full Screen Logo από το BIOS, σου βγάζει την επιλογή για το Control+F
VAG222 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Κάπου είδα και κάτι κουλό: Αν ενεργοποιήσεις λέει το Full Screen Logo από το BIOS, σου βγάζει την επιλογή για το Control+F το έχω κάνει και το έχω σβήσει δεν.... Άμα δεν το έχω βάλει στο legacy δεν ανοίγει με τίποτα...Με uefi δεν γίνεται τίποτα...Να είναι προβληματική η μητρική?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Απ' ό,τι βλέπω, μάλλον στο legacy το ρυθμίζεις και μετά το γυρνάς σε UEFI. Αυτούς τους drivers τους κατέβασες;http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/sata/AMD_RAID_XPVistaWin7-8-81_VER121329_3815403.zip
VAG222 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Απ' ό,τι βλέπω, μάλλον στο legacy το ρυθμίζεις και μετά το γυρνάς σε UEFI. Αυτούς τους drivers τους κατέβασες; http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/sata/AMD_RAID_XPVistaWin7-8-81_VER121329_3815403.zip Ναι , αν το κάνω όπως λες γιατί το εχω δοκιμάσει βγάζει ένα error για μια ρύσθμιση στο bios boot την οποία ότι και να βάλεις πάλι βγάζει το error και απλά το error φεύγει μόλις αλλάξεις πάλι σε legacy...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα