christos_0b Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Καλησπερα , εχω την οθονη του τιτλου ,ενω ειναι σχετικα καινουργια και ψιλο-δημοφιλης απ'οτι βλεπω , δεν μπορω να βρω πουθενα καποιο color profile η καποιο guide για το συγκεκριμενο μοντελο. Τα χρωματα ειναι λιγο ξεβγαλμενα και οτι και να κανω κατι θα ειναι off , η πολυ contrast η πολυ brightness και οταν τα διορθωσω χαλαει καποιο χρωμα. Οποιος εχει υποψιν του καποιο site/guide που να βοηθαει γενικα ας ενημερωσει , γιατι οταν κοιταω στο αλλο pc μια παλια lg και βλεπω την διαφορα τρελενομαι
XMorsX Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Kαλησπερα. Δε θα βρεις ευκολα αναφορα σε φθηνη tn οθονη, ποσο μαλλον ιδαιτερο icc profile για την συγκεκριμενη. Οσο και να την πειραζεις ομως, οι φθηνες TN οθονες εχουν παντα χαλια εικονα, καθως παρουσιαζουν μουντα και ανομοιγενη χρωματα, εχουν grainy coatings και χρησιμοποιουν pwm dimming. Αν μπορεις να την αλλαξεις λοιπον με μια φθηνη flicker-free LG AH-IPS να το κανεις καθως αυτη ειναι η μονη ουσιαστικη παρεμβαση που περναει απο το χερι σου. Απο εκει και περα, δες τα settings της παρακατω δημοφιλους 144Hz Tn Asus. Δεν ειναι απαραιτητο να ισχυουν τα ιδια και για τις δυο, αλλα εχουν την ομοιοτητα του απαισιου TN panel (δεν ειμαι σιγουρος για την δικια σου ποσο μετρια ειναι, αλλα η παρακατω ειναι απο μετρια ως εντελως απαραδεκτη αν ειναι ενεργοποιημενο το Lightboost), οποτε μπορει να σε βοηθησει. https://pcmonitors.info/reviews/asus-vg248qe/
christos_0b Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Kαλησπερα. Δε θα βρεις ευκολα αναφορα σε φθηνη tn οθονη, ποσο μαλλον ιδαιτερο icc profile για την συγκεκριμενη. Οσο και να την πειραζεις ομως, οι φθηνες TN οθονες εχουν παντα χαλια εικονα, καθως παρουσιαζουν μουντα και ανομοιγενη χρωματα, εχουν grainy coatings και χρησιμοποιουν pwm dimming. Αν μπορεις να την αλλαξεις λοιπον με μια φθηνη flicker-free LG AH-IPS να το κανεις καθως αυτη ειναι η μονη ουσιαστικη παρεμβαση που περναει απο το χερι σου. Απο εκει και περα, δες τα settings της παρακατω δημοφιλους 144Hz Tn Asus. Δεν ειναι απαραιτητο να ισχυουν τα ιδια και για τις δυο, αλλα εχουν την ομοιοτητα του απαισιου TN panel (δεν ειμαι σιγουρος για την δικια σου ποσο μετρια ειναι, αλλα η παρακατω ειναι απο μετρια ως εντελως απαραδεκτη αν ειναι ενεργοποιημενο το Lightboost), οποτε μπορει να σε βοηθησει. https://pcmonitors.info/reviews/asus-vg248qe/ Ναι , το καταλαβα οτι καπως ετσι ειναι τα πραγματα , ειναι το Pc του αδερφου μου και αφου πηρε αυτην την οθονη δεν μπορω να κανω και πολλα , δοκιμασα το icc profile απο το guide τα χρωματα ειναι αρκετα καλυτερα , αλλα υπαρχει μια "θολουρα" που καλυπτει τα παντα , η οποια δεν ειμαι σιγουρος απο που προερχεται :S Η διαφορα ειναι οτι ενω η προηγουμενη οθονη η LG εχει απειρως καλυτερα χρωματα αλλα ειναι 21,5" στα 1680χ1050 μαξ .
XMorsX Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 H θολουρα μπορει να ειναι το grainy TN panel, ή καποια ασυμβατοτητα με το icc profile. Δες και τα sharpness settings της οθονης και των gpu drivers, αν και συνηθως αυτα ειναι καλυτερα στο default. Συνδεστε και τις δυο οθονες με τον υπολογιστη να διαλεγετε αναλογα την περισταση αν θελετε μεγαλυτερη αναλυση ή καλυτερη εικονα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα