Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα, πριν από λίγες μέρες έκανα format στον υπολογιστή μου τα windows 7 se 64bit έκδοση. Παρατηρώ όμως ότι είναι αισθητά πιο αργά ενώ ο πύργος βγάζει πολύ παραπάνω θόρυβο. Σκέφτομαι μήπως χρειάζεται παραπάνω μνήμη το σύστημα. Σας παραθέτω σε screenshot τα στοιχεία κ ελ΄πζω να με βοηθήσετε όσο μπορείτε, ευχαριστώ

post-103419-0-47954300-1456832925_thumb.png

post-103419-0-56806100-1456832931_thumb.png

post-103419-0-00234700-1456832938_thumb.png

post-103419-0-98577500-1456832944_thumb.png

Δημοσ.

Καλημέρα,

Κοίταξε!.

Είναι σαφείς πως τα 64bit είναι πιο γρήγορα, αλλά στο σύστημα σου μπορεί να είναι αντιληπτά πιο αργό διότι έχεις έναν σχετικά παλιό επεξεργαστή (δεν παίζει και τόσο ρόλο) αλλά και η ram σου είναι 2gb  που τα περισσότερα τα τρώει το σύστημα και αποτέλεσμα να σου κρασάρει αρκετές φορές.

Μπορεί να είναι πιο γρήγορα τα 64bit αλλά για το συγκεκριμένο σύστημα είναι επιβλαβές..καλύτερα να πάρεις την έκδοση 32bit των 7 αν θες να μην έχεις κολλήματα.

Δεν αναφέρω εφαρμογές καθαρισμού και συντήρησης (πχ.ccleaner) γιατί είπες πως έκανες φορμάτ πριν λίγες μέρες.

Δημοσ.

οκ σ ευχαριστωεχεις δικιο στα benchmarks μου βγαζει υψηλη χρηση cpu και ram. το μηχανημα μου ειναι οντως παλιο αλλα δεν θελω να το αλαξω απο τωρα γιατι μ εξυπηρετει καθως δεν εχω απαιτησεις υωηλες π.χ. παιχνιδια. εκτος απο αλλαγη σε 32 bit που θα το κανω αμεσα προτεινεις μηπως καποια αναβαθμιση σε ram?

Δημοσ.

Εφόσον πας σε 32bit και δεν έχεις απαιτήσεις. Κοίτα πως θα λειτουργεί το σύστημά σου (να μην είναι αργό όπως με τα 64bit).

Αν επιμένεις για μνήμη, ίσως η προσθήκη μιας μνήμης ακόμα (υποθέτω πως έχεις ένα dimm των 2GB, δεν μας έδειξες και τα 2 slots από την καρτέλα "SPD") των 2GB (ίδια με την υπάρχουσα) για να έχεις dual channel και 4GB. Βέβαια λόγω 32bit το σύστημα θα βλέπει 3,25GB μόνο.

Μια πιο "ακριβή" αναβάθμιση (αλλά πιο ουσιώδης) είναι να βάλεις SSD αν δεν έχεις.

Δημοσ.

Δεν πρότεινα την RAM ως την καλύτερη/καταλληλότερη αναβάθμιση. Μια μεταχειρισμένη μνήμη (με παρόμοια χαρακτηριστικά με την υπάρχουσα) στα 20€. Δεν χρειάζεται να δώσει 50αρικο για καινούρια.

• Like 1
Δημοσ.

οκ σ ευχαριστωεχεις δικιο στα benchmarks μου βγαζει υψηλη χρηση cpu και ram. το μηχανημα μου ειναι οντως παλιο αλλα δεν θελω να το αλαξω απο τωρα γιατι μ εξυπηρετει καθως δεν εχω απαιτησεις υωηλες π.χ. παιχνιδια. εκτος απο αλλαγη σε 32 bit που θα το κανω αμεσα προτεινεις μηπως καποια αναβαθμιση σε ram?

Κοίτα!.

Αυτό είναι σχετικό!.

Πόσο χρηματικό ποσό μπορείς να διαθέσεις?

Μπορείς να αλλάξεις αρκετά πράγματα! ανάλογα βέβαια με το ποσό!.

Εγώ πχ. θα σου πρότεινα άλλα 2gb ram + έναν ssd (είναι πολύ πιο γρήγορος από τον κανονικό δίσκο και θα δώσει άλλον αέρα στο σύστημα σου).

• Like 1
Δημοσ.

μεχρι 100 ευρω μπορω να δεωσω για αναβαθμιση , η μνημη οντως ειναι 2 Gb, αρα λες καλυτερα ssd?

Δημοσ.

μεχρι 100 ευρω μπορω να δεωσω για αναβαθμιση , η μνημη οντως ειναι 2 Gb, αρα λες καλυτερα ssd?

Ναι καλύτερα ssd προτείνω.!

Για την χρήση που θα τον κάνεις μία χαρά θα είναι και θα δεις αρκετά εμφανείς διαφορά στους χρόνους αναμονής σε όλους τους τομείς του pc.

Δημοσ.

με 100ευρω μπορεις να παρεις και εξτρα ram και ssd. Θα δεις αρκετα μεγαλη διαφορα με αυτα τα δυο

Δημοσ.

τι μου θυμιζεις.....!!  παλια ειχα ενα παρομοιο συστημα. πολυ ωραιο συστηματακι για απλες διεργασιες και πολυ αναβαθμισιμο (μην σου φαινεται παραξενο αυτο που λεω....!!!). 

η μητρικη σου δεχεται μεχρι PHENOM II X6 ...!! αρα μπορεις ανετα να βαλεις κι εναν νεοτερο επεξεργαστη για να μην κλαταρει ο Athlonακος...!!   

βαλε ενα νεοτερο Athlon II X3 ή Phenom II x3-x4 και θα εχεις ενα πολυ πιο δυνατο συστημα.

+2 gb ram, αφου δεν κανεις απαιτητικες εργασιες σε μνημη.

και τελος..., ο SSD ειναι το κερασακι στην τουρτα, θα σου δωσει ταχυτητα σε αποκρισιμοτητα, που θα νομιζεις οτι εχεις αλλο συστημα...!!!

κοιτα στις αγγελιες, θα βρεις και μνημες και επεξεργαστη..!  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...