Προς το περιεχόμενο

Φήμες ότι στο Android N, η Google θα αφαιρέσει το App Drawer

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των iOS και Android, είναι ότι χειρίζονται διαφορετικά την συλλογή των εφαρμογών σας. Στο iOS για παράδειγμα όλες οι εφαρμογές απλώνονται μπροστά σας, ενώ μπορείτε να τις οργανώσετε σε φακέλους ή με κάποια tweaks να τις κρύψετε.

Στο Android από την άλλη, μπορούν να εμφανίζονται μόνο οι εφαρμογές που θέλετε εσείς στην κεντρική οθόνη, ενώ έχετε πρόσβαση στο σύνολο των εφαρμογών μέσα από το συρτάρι των εφαρμογών (app drawer). Βεβαίως, υπάρχουν περιπτώσεις που κατασκευαστές Android smartphones δεν συμπεριλαμβάνουν το app drawer στα περιβάλλοντα χρήσης τους (ανάμεσα στους οποίους είναι οι Huawei, η Xiaomi, πρόσφατα η LG κ.ά) ωστόσο η stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google διαθέτει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Πρόσφατα, η Google έδωσε στην δημοσιότητα ένα video για το Google Maps app, στο οποίο ενώ διακρίνονται διάφορες εφαρμογές της Google, όπως τα Search, Chrome, Photos, Hangouts, δεν παρατηρούμε το app drawer.

Το συγκεκριμένο video φαίνεται να οδήγησε πολλούς χρήστες στην υπόθεση, ότι η Google αναμένεται να προχωρήσει σε αφαίρεση του App Drawer στην επόμενη έκδοση του mobile λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, το οποίο για την ώρα έχει την ονομασία Android N. Βεβαίως, είναι εξίσου πιθανό, να μην κρίθηκε απαραίτητο για την Google να δείξει στο συγκεκριμένο video το app drawer και απλώς να το παρέλειψε. Κάποιοι λένε, ότι η Google θα προσφέρει δυνατότητα ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης του χαρακτηριστικού μέσα από τις ρυθμίσεις του Android N.

Link.png Site: Ubergizmo

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικά δε το χρησιμοποιώ ποτέ διότι επικρατεί χάος, όλα τα έχω κατηγοριοποιημένα σε φάκελους και widgets στις αρχικές οθόνες. Εμένα δε θα με χαλούσε κάτι τέτοιο, θα είχα και χώρο για 5η εφαρμογή κάτω.

• Like 3

Προσωπικά δε το χρησιμοποιώ ποτέ διότι επικρατεί χάος, όλα τα έχω κατηγοριοποιημένα σε φάκελους και widgets στις αρχικές οθόνες. Εμένα δε θα με χαλούσε κάτι τέτοιο, θα είχα και χώρο για 5η εφαρμογή κάτω.

Mπορεις να βαλεις launcher που δεν εχει καν app drawer για να εχεις κ χωρο για 5η εφαρμογη κατω κ γενικοτερα να μην μπερδευεσαι απο την στιγμη που δεν χρησιμοποιεις τον app drawer.

• Like 1

ξέρετε ότι μπορείτε απλά να αφαιρέσετε την συντόμευση του app drawer και να ορίσετε π.χ. το home button για να ανοίγει το app drawer έτσι;;;

Σαν χρήστης που έκανε την μετάβαση από iPhone σε Marshmallow (για την ακρίβεια το P8 με το iOS like interface) και έχοντας δοκιμάσει προηγουμένως Marshmallow σε Moto, δεν βρίσκω κανένα από τα δύο άβολα. Θέμα προτίμησης είναι. Εγώ έχω παρατηρήσει ότι η Google γίνεται Apple και η Apple γίνεται Google όσο περνάει ο καιρός στον τομέα των κινητών. Στο τέλος δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές έτσι όπως πάνε.

• Like 5

Προσωπικά ποτέ δεν μου χρειάστηκαν περισσότερες εφαρμογές απο όσες μπορούσα να έχω στην αρχηκή οθόνη οπότε....το βγάλουν ή όχι δεν με ενδιαφέρει..

Αλλά αν με το να το βγάλουν ελαφρύνει λίγο το λειτουργικό καλοδεχούμενο.

• Like 1

Ένα κακό mockup ήταν και το κάναν θέμα: 

https://plus.google.com/+ArtemRussakovskii/posts/SgpgUCxmtHn

UPDATE 2/29: Google reached out to confirm to us that this Google Maps video is an inaccurate (read: bad mock-up as we suggested below) version of their UI and that this is not a hint or preview of what’s to come, as has been rumored over the previous couple of weeks.

Το "συρτάρι" είναι πολύ χρήσιμο. Εξυπηρετεί ως start. Οι αρχική οθόνη είναι για να έχει συντομεύσεις των συχνά χρησιμοποιούμενων εφαρμογών. 

Ας δώσουν επιλογή να υπάρχει. Αλλιώς τα βάζεις όλα σε έναν "φάκελο" και κάνεις περίπου την ίδια δουλειά. Αν μπορείς να κάνεις φακέλους μέσα στους φακέλους δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα εκτός ότι τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά εκτός των θεματικών φακέλων.

Με αυτά και με αυτά καλά θα κάνει να δώσει ως επιλογή το συρταράκι. Ας είναι ένα κλικ στις ρυθμίσεις για όσου το θέλουν. 

• Like 2

Γι' αυτό επιλέγουμε android έναντι του iOS. Γιατί μπορούμε να το κάνουμε σαν τα μούτρα μας -με την καλή έννοια! Ακόμα και app drawer να βγάλουν, πάλι έχουμε ένα κάρο launchers που θα το επαναφέρουν αν το θέλουμε. Επίσης, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από iPhone, κατάλαβα ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω κινητό χωρίς widgets. Καιρός όλης της εβδομάδας, music player, σημειώσεις με Keep και Evernote, bookshelf για ebooks, ειδήσεις...όλα στην επιφάνεια εργασίας, ούτε να πατάς το εικονίδιο και σιγά-σιγά να ανοίγει να ψάχνεις να βρίσκεις... Πραγματικά κατά τη γνώμη μου τα widgets είναι ο,τι πιο βολικό έχει να προσφέρει το android οικοσύστημα, στα πλαίσια της παραμετροποίησης.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...