Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

πλέον στην εταιρεία χρησιμοποιούμε τα windows server 2012 R2 χωρίς exchange.

Μέχρι τώρα λειτουργούσαμε με τα αρχεία mail στον server και απλό άνοιγμα από το outlook 2003. Δηλαδή έκλεινε κάποιος τα mail και τα άνοιγε άλλος!

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε όλοι ταυτόχρονη πρόσβαση στα mail; Υπάρχει κάποια εφαρμογή οικονομική;

Τα mail τα τραβάμε από τον provider από τον εταιρικό λογαριασμό της μορφής: www.mycompany.gr

Έχουμε διάφορα mail της μορφής: [email protected], [email protected] κλπ, αλλά θέλω και να έχω λογαριασμούς που να βλέπουν τα πάντα.

Δημοσ.

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις γίνε πιο σαφείς για να σε βοηθήσουμε. Πως έχετε δικά σας domain email με office365, από hosting σε κάποια σελίδα σας γιατί όπως αναφέρεις δεν υπάρχει exchange server real HW.

Τι ακριβώς θέλετε να κάνετε να υπάρχει ας πούμε εγκατεστημένο ένα outlook σε κάθε pc που θα περιλαμβάνει το email της εταιρείας και να έχει ο καθένας το δικό του;

Τι εννοείς ταυτόχρονη πρόσβαση όλοι στα mail; Πόσοι είναι οι χρήστες που θέλεις να κάνεις support; Θα έχει ο καθένας το δίκό του email και θα υπάρχει ένα κεντρικό για όλους;

Δημοσ.

Έχουμε αγοράρει το όνομα και έχουμε provider για αυτό.

Τα mail καταλήγουν στο mailbox του και με pop τα κατεβάζουμε τοπικά.

Δουλεύουμε με outlook 2003, δλδ όλα τα mail καταλήγουν σε ένα αρχείο pst που βρίσκεται στον server.

Θέλω να μπορούμε να έχουμε όλοι πρόσβαση στα mail, αλλά ταυτόχρονα. Αυτη τη στιγμη το outlook κλειδωνει το pst και οι υπόλοιποι δεν εχουν προσβαση. Πρεπει να βγει ο ενας και να μπει ο αλλος.

Αν μπορω να δωσω και δικαιωματα ποια mail θα βλεπει ο καθενας ακομα καλυτερα... δλδ ο παραληπτης user1 να βλεπει μονο τα δικα του ή οποια του επιτρεψω εγώ, ο χρήστης superuser να βλεπει οτι θελει κλπ.

Ειναι ευκολη η κατηγοριοποιηση κατα παραληπτη. Μπορω να τα βαλω σε διαφορετικους φακελους.

Αν μπορεσω να μετατρεψω και τα υφισταμενα ακομα καλυτερα. Αν οχι δεν πειραζει. Κανω κατι εξ' ολοκλήρου καινουριο.

Office365 δεν εχουμε, μονο τα παλια 2000 και 2003.

Δημοσ.

Έχετε κάποια υπηρεσία hosting αγορασμένη ή έχετε αγοράσει μόνο το domain; Αν έχετε αγοράσει κάποιο hosting τότε σου δίνουν ένα link που με username/password μπαίνεις και διαχειρίζεσαι ότι θέλεις. Αν δεν έχετε αγοράσει κάτι τέτοιο δε θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αυτό που θέλεις.

Όσο αναφορά το email να ξέρεις ότι ένα mailbox μπορούν να έχουν πρόσβαση όσα άτομα θέλεις εσύ αλλά δε μπορείς να περιορίσεις στο τι θα βλέπει μέσα σε αυτό, όλοι θα βλέπουν το ίδιο. Το κακό σε αυτό είναι ότι αν έρθει ένα μήνυμα σε μένα πχ και το διαβάσω τότε θα φαίνεται και σε σένα διαβασμένο χωρίς να το έχεις ανοίξει. Οπότε αν έχεις διαχειριστικό πίνακα όπως σου είπα πιο πάνω καλό θα ήταν να κάνεις ένα κεντρικό email της εταιρείας που δε θα το έχει κανείς και όποιος στέλνει σε αυτό να προωθούνται τα μηνύματα στα προσωπικά σας.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το Outlook τραβάει τα mail από τον server απευθείας από το αρχείο pst που είναι αποθηκευμένο εκεί.

Το σωστό είναι να έχετε mail server και ο κάθε client να μπαίνει και να μπορεί να διαβάσει τα email τοπικά, αφού τα κατεβάσει πρώτα στον υπολογιστή του και όχι να τραβάνε όλοι από το pst του server.

Δημοσ.

Ειναι αυτο που λεει ο micos000.

Απλά το αρχείο pst είναι 1 και όχι πολλά, αποθηκευμένο στον server.

Το πρόβλημα είναι ότι οταν ανοίγει η γραμματεία τα mail κλειδώνει το pst και δεν μπορουμε να μπούμε οι υπόλοιποι.

Αυτό που θέλω είναι η ταυτόχρονη είσοδος πολλών χρηστών στο ίδιο αρχειό (είτε Pst είτε κάτι άλλο)

Δημοσ.

Λοιπόν.

Θα στήσεις το outlook και θα το ρυθμίσεις με τα ίδια στοιχεία που έχει το outlook του σέρβερ. Βέβαια, θα πρέπει οι υπολογιστές να βγαίνουν στο internet απ ευθείας ή μέσω proxy για να γίνει κάτι τέτοιο.

Θα προσθέσεις νέο λογαριασμό (Ενέργειες->Λογαριασμοί->Προσθήκη...) και θα βάλεις username, password, pop3/smtp server και ΠΡΙΝ πατήσεις Επόμενο θα πατήσεις Περισσότερες ρυθμίσεις. Εκεί θα πας στην καρτέλα "Για προχωρημένους" και θα τσεκάρεις το "Διατήρηση μηνυμάτων στον διακομιστή" και θα ξετσεκάρεις τις δύο επιλογές για κατάργηση μηνυμάτων.

ΑΥτ΄θα το κάνεις σε όλους τους υπολογιστές ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ.

Στον υπολογιστή της γραμματείας θα κάνεις αλλαγή στον λογαριασμό και στο Περισσότερες ρυθμίσεις θα τσεκάρεις πάλι την διατήρηση των μηνυμάτων αλλά θα τσεκάρεις και το "Κατάργηση όταν διαγραφούν από τα διαγραμμένα". Αν θέλεις τσεκάρεις και την κατάργηση μετά από 10 ημέρες για να μην μένουν παλιά mail στον σέρβερ (όχι στον δικό σας αλλά στον πάροχο).

Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα μπορούν να διαβάζουν τα email που έρχονται αλλά μόνο η γραμματεία θα μπορεί να διαγράψει mail από τον σέρβερ. Όλοι οι υπόλοιποι απλά θα τα διαγράφουν από τον υπολογιστή τους.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για αυτό. Το έχω σκεφτεί... αλλα απαιτει ανεξαρτητα αρχεια pst.

Αυτο δεν με ενοχλει στα εισερχομενα, αλλα στα εξερχομενα-απεσταλμενα.

Αν καποιος στειλει mail απο το δικο του pc τοτε το εξερχομενο-απεσταλμενο θα μεινει στο δικο του pst.

Αυτο ειναι και το προβλημα.

Δημοσ.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα δικά σου. Όπως είπε ο mort θα πρέπει να βάλετε exchange server με mail server που να μοιράζει τα email για να γίνει σωστή δουλειά.

• Like 2
Δημοσ.

Στα εξερχομενα μπορουν ολοι να βαλουν ενα bcc email στο οποιο θα συγκεντρωνεται οτι στελνει ο καθενας

Δημοσ.

Στα εξερχομενα μπορουν ολοι να βαλουν ενα bcc email στο οποιο θα συγκεντρωνεται οτι στελνει ο καθενας

Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση για τα εξερχόμενα.

• Like 1
Δημοσ.

Αφου εχεις στημενο server για να βαλεις exchange θες μια ωριτσα το πολυ φιλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...