Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως αρκετοί από εσάς έτσι και εγώ θέλησα κάποια στιγμή να μάθω περισσότερα πράγματα για τον προγραμματισμό και το στήσιμο ιστοσελίδων. Φυσικά ο χρόνος είχε παρέλθει και παρότι λένε πως ποτέ δεν είναι αργά , δεν είχα τα περιθώρια να το σπουδάσω. Μια σύντομη περιήγηση στο ιτνερνετ με έκανε να καταλάβω πως δεν είναι ο προγραμματισμός και η κατασκευή που με ενδιαφέρει αλλά το μάρκετιγνκ.

Με μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα πως στο κομμάτι internet marketing το επίπεδο σε δωρεάν πληροφορίες είτε μέσω ιστοσελίδων είτε από forums είναι ακόμη σε βρεφικό στάδιο. Το επόμενο βήμα λοιπόν ήταν να αναλώσω 8 μήνες από την ζωή μου σε σεμινάρια ξένων ιστοσελίδων δωρεάν και επι πληρωμή , γράφωντας στο κοντερ πάνω από 1,000 ώρες μάθησης πάνω στο internet marketing και ακόμα συνεχίζω και μαθαίνω.

Φυσικά έπρεπε να διδαχθώ και κάποιες στοιχειώδεις δεξιότητες όσον αφορά το Wordpress για να ζωντανέψω την ιστοσελίδα μου και να εφαρμόσω αυτά που έμαθα για το internet marketing. Φιλοδοξώ λοιπόν να δώσω μια προστιθέμενη αξία σε αυτή την ενότητα του φόρουμ πάνω στο κομμάτι του marketing που βλέπω ότι ενδιαφέρει παρα πολλούς και ελπίζω να με βοηθήσετε σε αυτό οι γνώστες του θέματος.

Περιμένω γνώμεις και απόψεις για το internet marketing και αν θα πρέπει να έχει ένα δικό του κομμάτι σε αυτό το φόρουμ.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή σπουδάζω Digital Marketing και είμαι στον κλάδο εδώ και μια 8ετία βλέπω ότι δεν μπορείς να το αναλύσεις πετυχημένα έτσι απλά πχ το digital marketing είναι αυτό και πετυχαίνεις αυτό.

Όπως και στο "παραδοσιακό" marketing ανάλογα με τον κλάδο (retail, news portal, travel) υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. 

Το σημαντικότερο που ισχύει σε όλους είναι ότι Content is the King. Όχι μόνο για τα μάτια της Google αλλά και για τους επισκέπτες. 

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω απόλυτα στο quote " content is the king ". Τώρα όσον αφορά την ανάλυση. Αυτό που πιστεύω ότι μπορώ να αναλύσω είναι τακτικές και στρατηγικές τις οποίες έχω εφαρμόσει ή έχω μελετήσει. Το αν είναι πετυχημένες ή αν μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι μια συζήτηση πολυεπίπεδη που διαφέρει ανάλογα με την δομή και το πλάνο κάθε ιστοσελίδας.

Σε κάθε περίπτωση κάποιες κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να δωθούν αλλά σίγουρα έχουν διαφορετική εφαρμογή ανάλογα τις περιπτώσεις όπως και μικτά ποσοστά επιτυχίας.

Δεν είμαι γκουρού του internet marketing , ούτε και ξέρω τα πάντα. Αλλά αυτά που έχω μάθει κυρίως για το niche marketing όπου και δραστηριοποιούμαι περίπου τον τελευταίο χρόνο και πιο εντατικά γύρω στους 6 μήνες , θα ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και ασχολουμαι αρκετα χρονια με web develop, γνωριζω πολυ λιγα σχετικα με το internet marketing. Οποτε οποιαδηποτε πληροφορια/συμβουλη σας θα ηταν παραπανω απο ευπροσδεκτη.

Δημοσ.

εγώ πάντως επειδή έχω φτιάξει μια ιστοσελίδα tzampatzis.gr που ασχολούμαι με affilate marketing και γενικά με internet marketing υπάρχουν  κάποιες στάνταρ τεχνικές για την προώθηση της ιστοσελίδας κάποιες όπου είναι πιο underground και κάποιες που είναι οι κανονικές! 

πχ

1) αρχικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αφού φτιάξεις site είναι να το δηλώσεις στην google (web master tools).

2) να κάνεις δουλειά με το seo (αν έχεις σελίδα σε wordpress τότε είναι απ ότι έχω διαβάσει πιο εύκολο γιατί κάτι παίζει με την google και το wordpress προσωπικά δεν ξέρω δουλεύω joomla+prestashop) οπότε παίζεις με seo λέξεις κλειδιά και τα λοιπά. 

3) μην αντιγράφεις ποτέ περιεχόμενο από άλλα site δεν πρόκειται ποτέ να σε ανταμείφσει η google με μια καλή θέση ψιλά στο search ίσα ίσα που χαντακώνεις το site έτσι, να γράφεις ποιοτικό περιεχόμενο. 

4) σίγουρα θέλεις σελίδα στο fb να δουλεύει παράλληλα με το site γενικά τα social media.

αυτές είναι η πιο συνηθισμένες τακτικές μετά υπάρχουν και κάποιες που δεν είναι και τόσο σωστές ωστόσο όμως πετυχαίνουν!

εν το μεταξύ είχα βρει και αυτό το site http://www.greekinternetmarketing.com/ και είχα κατεβάσει ένα pdf πάντως γενικά υπάρχουν πολλά στο ίντερνετ!!

Δημοσ.

Πολλά στο ιντερνετ υπάρχουν θα συμφωνήσω, πολλά στο Ελληνικό ιντερνετ δεν υπάρχουν δυστυχώς. Και αν κάνεις μια πρόχειρη αναζήτηση στο google τα αποτελέσματα θα εμφανίσουν εταιρείες που ασχολούνται κυρίως με την κατασκευή ιστοσελίδων και παρέχουν σαν εξτρά υπηρεσία το marketing. Φυσικά θα έχουν ένα blog και 10 -15 επιφανειακά γραμμένα άρθρα που θα εξηγούν πως και τι μπορείς να κάνεις αλλά καμία ανάλυση και επεξήγηση , γιατί φυσικά παρέχεται σαν υπηρεσία για την οποία και θα πρέπει να πληρώσεις.

Μην με παρεξηγήσεις δεν το κατακρίνω , ίσα ίσα και πολύ σωστά πράττουν , αλλά αν εξαιρέσουμε τους επαγγελματίες του είδους και ο αρχάριος που θέλει να φτιάξει ένα blog , site , portal , e-shop και δεν έχει την δυνατοτήτα να επενδύσει 4ψηφια ποσά για συμβουλές και προτάσεις , θα πρέπει να έχει την πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το επόμενο project που ετοιμάζω θα είναι ένα site αποκλειστικά αφιερωμένο στο internet marketing και ειδικότερα σε ένα πιο συγκεκριμένο κομμάτι αυτού.

Δημοσ.

@mousatoi.gr επειδη ασχολουμαι επαγγελματικα με internet marketing, αν ψαχνεις για το site που εχεις στην υπογραφη σου, τοτε 2 ειναι τα πραγματα που πρεπει να κανεις σε αυτη τη περιπτωση.

1. facebook ads

2. adwords display - youtube

καθε site/eshop θελει διαφορετικο marketing και τιποτα δεν ειναι στανταρ.

αυτα που αναφερω ειναι μονο για δικη σου περιπτωση.

φυσικα αυτα εχουν κοστος και πρεπει να υπολογισεις αν το κοστος αυτο μπορει να στο αποδοσει το site σου εκτος αν το κανεις για τη πλακα.

Δημοσ.

Δεν ψάχνω κάτι , το αντίθετο. Επειδή και εγώ ασχολούμαι με το internet marketing και πιο συγκεκριμένα με το niche marketing θεωρώ πως ο κόσμος θα έπρεπε να έχει περισσότερη και ποιοτικότερη πρόσβαση σε πληροφορίες στο ιντερνετ όσον αφορά κάποιες βασικές τακτικές. Το πως θα τις εφαρμόσει και που φυσικά εξαρτάται από τον καθένα ξεχωριστά ανάλογα το project που δουλεύει. 

Όσον αφορά facebook ads και adwords δεν τα έχω και σε ιδιαίτερη εκτίμηση , καθαρά προσωπική άποψη. Το video marketing το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αν κάποιος έχει την διάθεση , την γνώση και τους πόρους να επενδύσει σε αυτό.

Προσανατολίζομαι περισσότερο σε λύσεις για αρχάριους με low budget , όπως υπήρξα και εγώ όταν ξεκίνησα , ούτως ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε κάποιον νεοεισερχόμενο στον χώρο να έχει την μαξιμουν απόδοση με το μικρότερο δυνατό κόστος για αρχή.

Δημοσ.

Το video marketing το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον αν κάποιος έχει την διάθεση , την γνώση και τους πόρους να επενδύσει σε αυτό.

να έχει την μαξιμουν απόδοση με το μικρότερο δυνατό κόστος για αρχή.

το video marketing ειναι οντως πιο αποδοτικο ΑΛΛΑ ειναι ταυτοχρονα και το πιο χρονοβορο και ακριβο.

απο κει και περα δοκιμαζεις να δεις τι σε συμφερει καλυτερα.

οσο για το adwords και facebook ειναι αναλογος τι περιπτωση, σε αλλες φορες αποδιδει και σε αλλες οχι.

Δημοσ.

το video marketing ειναι οντως πιο αποδοτικο ΑΛΛΑ ειναι ταυτοχρονα και το πιο χρονοβορο και ακριβο.

απο κει και περα δοκιμαζεις να δεις τι σε συμφερει καλυτερα.

οσο για το adwords και facebook ειναι αναλογος τι περιπτωση, σε αλλες φορες αποδιδει και σε αλλες οχι.

Το Video marketing δεν είναι για όλους. Δεν είναι για όλα τα είδη ιστοσελίδων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...