Προς το περιεχόμενο

Μερικες ερωτησεις περι modding.

reborn010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα παιδια. Εδω και καιρο εχω ψηθει κι εγω να λαβω μερος στο "αθλημα". Κατεληξα στο να κρατησω το υπαρων case μου (Coolermaster HAF 932) λογο οτι δεν μπορω να αποκτησω το τρομερο Corsair 900D. Ετσι λοιπον θα ηθελα να κανω καποιες αλλαγες στο case καθως και σε καποια κοματια hardware.

• CASE MODS

1. Θελω να φτιαξω πλαινο panel με plexi μιας και το ετοιμο panel απο Coolermaster ειναι out of stock. Αναρωτιεμαι για το πως θα στηριξω το plexi εφοσον το ηδη υπαρχων panel κοπει και το πως θα το λιανω (Απ οσο νομιζω τετοιες δουλειες γινονται με τροχο οποτε δεν θα ειναι λειο).

2. Βαψιμο κουτιου. Δεν εχω αποφασισει ακομα τι χρωμα η διχρωμια θα κανω. Θελω να το βαψω λογο του εσωτερικου του πιο πολυ. Εχω διαβασει πως η ηλεκτροστατικη ειναι η καλυτερη μεθοδος αλλα λογο οικονομικων νομιζω πως θα προβω σε Spray+βερνικομα. Σε περιπτωση που εχετε δοκιμασει καποια συγκεκριμενη μαρκα Spray/βερνικι για αυτην την χρηση και ειστε ευχαριστημενοι παρακαλω προτεινετε μου καθως μεχρι στιγμης ειμαι αναμεσα σε Montana Gold η MTN 94.

3. Φιλτρα σκονης. Δεν εχω ιδεα πως και τι αλλα το pc μαζευει απειρη σκονη. Ισως λογο του side fan αλλα και παλι δεν εξηγειτε τοση πολυ σκονη.
Fans
Front: 230mm Intake
Side: 230mm Intake
Top: 230mm Exhaust
Back: 120mm Exhaust

• HARDWARE MODS

1. PSU sleeving. Θελω να κανω Sleeving στο τροφοδοτικο μου αλλα δεν γνωριζω καν αν ειναι εφικτο λογο του οτι ειναι semi-modular και ειναι Tagan. Τα καλοδια του ειναι ηδη Sleeved και απ οσο φενεται αρκετα καλη ποιοτητα. Αξιζει να τα "γδυσω" και να κανω δικο μου Sleeving η καλυτερα να παω για αλλο PSU στο μελλον?

2. Θελω να αλλαξω το fan του PSU. Απ οσο ειδα συνδεεται με ενα διπινο πανω στο PSU. Υπαρχει καποιος ανταπτορας απο 3-4pin που να βγαζει το συγκεκριμενο 2pin? Δεν θα ηθελα να κανω κολησεις κλπ για αυτο ρωταω για ανταπτορα.

Στο μελλον ισως να γινουν κι αλλες αλλαγες. Ολες οι πληροφοριες ακομα και ιδεες ειναι ευπροσδεκτες.

post-371524-0-35093100-1456824205_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Δεν γνωριζω πολλα

2. Ηλεκροστατικη να κανεις! Με το spray θελει πολυ δουλεια και χερια, και ειναι πολυ πιο ευαισθητο απο την ηλεκτροστατικη.

3. Το πλαινο την ρουφαρι και την ριχνει μεσα.

Περι sleeve:

Δεν αξιζει να ασχοληθεις με το tagan. Ειναι ηδη παλιο και καλυτερα στο μελλον να επενδυσεις για ενα καλο.

Τετοιον ανταπτορα μπορει, μπορει λεω, να βρεις σε κανα καταστημα με μοντελισμο. Αλλιως ειναι πολυ ευκολο να το κανεις και μονος σου. 2 λεπτα υποθεση ειναι.

Εγω αρχικα θα το εβαφα μεσα μετα θα προσθετα το τζαμι και μετα αλλαγη τροφοδοτικου!

1. Δεν γνωριζω πολλα

2. Ηλεκροστατικη να κανεις! Με το spray θελει πολυ δουλεια και χερια, και ειναι πολυ πιο ευαισθητο απο την ηλεκτροστατικη.

3. Το πλαινο την ρουφαρι και την ριχνει μεσα.

Περι sleeve:

Δεν αξιζει να ασχοληθεις με το tagan. Ειναι ηδη παλιο και καλυτερα στο μελλον να επενδυσεις για ενα καλο.

Τετοιον ανταπτορα μπορει, μπορει λεω, να βρεις σε κανα καταστημα με μοντελισμο. Αλλιως ειναι πολυ ευκολο να το κανεις και μονος σου. 2 λεπτα υποθεση ειναι.

Εγω αρχικα θα το εβαφα μεσα μετα θα προσθετα το τζαμι και μετα αλλαγη τροφοδοτικου!

Μηπως ξερεις περιπου ποσο θα πηγαινε η ηλεκτροστατικη? Οσον αφορα αυτο για τα χερια... Εβαφα τοιχους καποτε κι ετσι υπαρχει καλος χειρισμος Spray. Μαλλον θα προσπαθησω να πουλησω το Tagan και να συμπληρωσω κανα ψηλο για καινουργιο.

1. Έκανα ακριβώς αυτό στο κουτί μου. Κόψιμο με τροχό και ντρέμελ και έβαλα το πλέξι με σιλικόνη. 1 γραμμή περιμετρικά της τρύπας, ακούμπησα το πλέξι πάνω και έβαλα βάρος πάνω για να δέσει καλά.

1β. Στα ίδια είμαστε πάλι. Σε semi modular τροφοδοτικό κι εγώ. Η "λύση" που έχω πλέον είναι απλή επέκταση των υπάρχοντων καλωδίων. Τα αρχικά τα κρύβω στα δεξιά του κουτιού στο χώρο που προβλέπεται για cable management.

Ορίστε και το πισί να πάρεις μια ιδέα. Λείπει η κάρτα βέβαια και το καλώδιο της, γιατί το e-shop αποφάσισε να κάνει το γνωστό του 2μηνο σε εκπλήρωση εγγύησης. Α! και όσον αφορά τα cable combs επειδή είναι δύσκολα να βρεις, έχω μια αγγελία, αν θες δες τη.

5StXWTY.jpg

Για σωστή δουλειά στο κόψιμο χρειάζεσαι ντρεμελ και τις κατάλληλες προεκτάσεις! Αν δεν έχεις η δεν μπορείς να δανειστεις καλύτερα να το ξεχάσεις μιας και ένα σωστό ντρεμελ + προεκτάσεις κοστίζει αρκετά!

Με τροχό μπορεί να γίνει δουλειά αλλά ακόμη και από τα πιο σταθερά χέρια δεν έχω δει καλά αποτελέσματα!

Πέρα από το εσωτερικό μετά το κόψιμο σίγουρα θα χρειαστεί ηλεκτροστατικη και το πλαινο!

Κοινώς το case modding ειδικά αν δεν προυπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία δεν είναι φθηνό άθλημα αν θέλουμε σωστά αποτελέσματα.

Για πρόχειρο δουλειές δεν αξίζει να σφαξεις το κουτάκι!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...