Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλημερα

Μου προτειναν ενα συστημα υπολογιστη το παρακατω

Το πηρα απο το e-shop και αφου ηρθε στα χερια μου δεν ανοιγε η οθονη, μου ειπε ο τεχνικος οτι η συχνοτητα της ραμ ηταν πολυ μεγαλη για τονξ επεξεργαστη και εκανε το συστημα ασταθες, οποτε να μειωσουμε την συχνοτητα, οπου και το δεχτηκα και ξαναηρθε στα χερια μου.  Αλλα παλι δεν ανοιγε ο υπολογιστης τοον ξαναστελνω πισω. Αφου μου ειπε οτι μηπως δεν συνδεω τα καλωδια καλα .τ.λ. και οτι σε αυτους ανοιγει κανονικα στο τελος παραδεχτηκαν οτι κατι δεν παει καλα με τον υπολογιστη. Η τελευταια διαγνωση ηταν οτι η καρτα γραφικων δεν ειναι συμβατη με το συστημα αυτο!!!!! 

Υπαρχει τετοια περιπτωση?

Το συστημα  ειναι το εξης 

BE QUIET! DARK ROCK ADVANCED

CASE ZALMAN R1 ATX MID TOWER BLACK

LITEON IHAS124-14 5.25'' SATA DVD-RECORDER BULK BLACK

HDD TOSHIBA DT01ACA100 1TB 3.5'' SATA3

PSU SEASONIC M12II-620 BRONZE 620W

VGA GIGABYTE RADEON R9 390 GV-R939G1 GAMING-8GD 8GB GDDR5 PCI-E RETAIL

CPU INTEL CORE I5-6500 3.20GHZ LGA1151 – BOX

RAM G.SKILL F4-3000C15Q-16GRBB 16GB (4X4GB) DDR4 3000MHZ RIPJAWS 4 BLUE QUAD CHANNEL KIT

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS Z170 PRO GAMING RETAIL 

Εχετε να προτεινετε καποια αλλη καρτα γραφικων με τις ιδιες περιπου επιδοσεις και τιμη?

Δημοσ.

Κατ αρχην οι μνημες ειναι μια χαρα. Δοκιμασμενες και παρουσες στην QVL της μητρικης.
Δοκιμασες με την on board καρτα;
Κοιταξα την λιστα του devices support και οντως δεν υπαρχει καμια  R9 390 μεσα.
Θα σου προτεινα να πας σε GTX970.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο συστημα ειναι που αφ ενος βαλατε τον 6500 και αφ εταιρου του βαλατε και εξτρα ψυκτρα απο πανω.
Οχι οτι του κανει κακο, αλλα ειναι εντελως περιττη σε αυτον τον επεξεργαστη.
Χιλιες φορες να δινατε τα λεφτα της ψυκτρας για τον 6600Κ η για ενα καλυτερο κουτι...

Δημοσ.

για ποια ακριβως καρτα γραφικων λες σπυρο? απο e0shop γιατι εχει εχω φτιαξει το συστημα

ποιες απο τις 2 λετε? για το παραπανω συστημα

http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx970-gv-n970g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516546

http://www.e-shop.gr/vga-asus-geforce-gtx970-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513692

βεβαια και οι εχουν ραμ 4 Gb ενω αυτη που ειχνα ηταν 8

Η μητρικη μου παιρνει 2 καρτες γραφικων,  αν παρω μια απο αυτες και μελλοντικα που θα εχουν πεσει οι τιμες παρω και δευτερη ιδια η ραμ θα γινει 8gb?   

Δημοσ.

Δεν πιστεύω να έχει θέμα καμία από τις δύο. Θα έπαιρνα την Asus μόνο και μόνο για να Μην μπορεί κανείς τεχνικός να μου πει ότι δεν υπάρχει συμβατότητα.

Άσε που δεν έχω πειστεί ότι όντως εκεί είναι το πρόβλημα. (Αλλά δεν έχεις επιλογή παρά να αφεθείς στο σέρβις του e-shop)

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν, ένα-ένα. Έχουν περαστεί όλοι οι τελευταίοι drivers στο σύστημα; Η μητρική έχει το τελευταίο BIOS; Θέμα ασυμβατότητας δεν νομίζω ότι είναι. Σπάνια συμβαίνει. Πιό πιθανό κάτι να είναι εξαρχής χαλασμένο, π.χ. η κάρτα γραφικών. 

Εγώ θα δοκίμαζα την 390 σε ένα άλλο σύστημα να δώ αν δουλεύει. Αν ναι, τότε θα κοίταγα το επόμενο κομμάτι που είναι η μητρική και εν συνεχεία το τροφοδοτικό.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, όλα αυτά θα τα δοκίμαζα με RAM στις στοκ συχνότητες. Μη παίζεις με το XMP αν δεν έχεις τελειώσει με το υπόλοιπο σετάρισμα. Και κακή επιλογή αυτές οι μνήμες με αυτόν τον επεξεργαστή, πάντως.  

Δημοσ.

για ποια ακριβως καρτα γραφικων λες σπυρο? απο e0shop γιατι εχει εχω φτιαξει το συστημα

ποιες απο τις 2 λετε? για το παραπανω συστημα

http://www.e-shop.gr/vga-gigabyte-geforce-gtx970-gv-n970g1-gaming-4gd-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.516546

http://www.e-shop.gr/vga-asus-geforce-gtx970-strix-gtx970-dc2oc-4gd5-4gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513692

βεβαια και οι εχουν ραμ 4 Gb ενω αυτη που ειχνα ηταν 8

Η μητρικη μου παιρνει 2 καρτες γραφικων,  αν παρω μια απο αυτες και μελλοντικα που θα εχουν πεσει οι τιμες παρω και δευτερη ιδια η ραμ θα γινει 8gb?   

η μνήμη των γραφικών δεν προστίθεται.

2 κάρτες των 4 γιγα η καθε μια,πάλι 4 γιγα Vram έχεις.

Τα δεδομένα φορτώνονται και στις 2 κάρτες.

τα 8γιγα τρης 390 δεν ξέρω εαν θα μπορέσεις να τα δεις κάπου πριν τερματίσει απο δυναμη,το πιθανότερο ειναι όμως οτι θα ζοριστείς απο drivers στην παρούσα φάση που βρίσκεται η AMD.

Γνώμη μου είναι όπως προτάθηκε πηγαινε σε 970 κ ας έχει 3.5GB Vram.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πιστεύω να έχει θέμα καμία από τις δύο. Θα έπαιρνα την Asus μόνο και μόνο για να Μην μπορεί κανείς τεχνικός να μου πει ότι δεν υπάρχει συμβατότητα.

Άσε που δεν έχω πειστεί ότι όντως εκεί είναι το πρόβλημα. (Αλλά δεν έχεις επιλογή παρά να αφεθείς στο σέρβις του e-shop)

Τι λέτε βρε τζιμανια ... Από ποτέ διαλεγουμε κάρτα γραφικών σύμφωνα με τον κατασκευαστή της μητρικής ....

Τι μπαρουφες ειναι αυτές ...

Από τις κάρτες αυτές το προτιμότερο εν όψη dx12 είναι η R9 390 .

Από εκεί και πέρα σε σχέση με το σύστημα του φίλου, πρέπει να κοιτάξει

1) Αν έχει συνδεθεί σωστά το τροφοδοτικό - μητρική - κάρτα.

2) Να προσπαθήσει να εκκινήσει το σύστημα με κάθε μνήμη ξεχωριστά.

3) Να δοκιμάσει την κάρτα σε άλλο σύστημα μήπως έπεσε σε κάποιο ελαττωματικό κομμάτι.

4) ΝΑ κοιτάξει αν ή μητρική ξεκινά με τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή. Αν όχι είναι μητρική 90%.

• Like 2
Δημοσ.

ρε παιδια οι τεχνικοι του e-shop μου τα ειπαν ολα αυτα και ο υπολογιστης βρισκεται ακομα εκει....εκτος και ειναι ασχετοι... δεν παιζει δηλαδη να ειναι το μη συμβατο που λενε?

Αν βαλω την  παρακατω καρτα γραφικων εχει απαιτησεις πολλες σε βαττ, αν πω να μου αλλαξουν το τροφοδοτικο, να παω σε 750αρι? και ποιο προτεινετε που να ειναι συμβατο με το ολο συστημα γυρω στα 130 ευρω

http://www.e-shop.gr/vga-msi-radeon-r9-390-gaming-8g-8gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.514591

Και κακή επιλογή αυτές οι μνήμες με αυτόν τον επεξεργαστή, πάντως.  

Γιατι αυτο pnick?

τα 8γιγα τρης 390 δεν ξέρω εαν θα μπορέσεις να τα δεις κάπου πριν τερματίσει απο δυναμη,το πιθανότερο ειναι όμως οτι θα ζοριστείς απο drivers στην παρούσα φάση που βρίσκεται η AMD.

Γνώμη μου είναι όπως προτάθηκε πηγαινε σε 970 κ ας έχει 3.5GB Vram.

Τι λέτε βρε τζιμανια ... Από ποτέ διαλεγουμε κάρτα γραφικών σύμφωνα με τον κατασκευαστή της μητρικής ....

Τι μπαρουφες ειναι αυτές ...

Από τις κάρτες αυτές το προτιμότερο εν όψη dx12 είναι η R9 390 .

ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ SORRY... :wacko:

Δημοσ.

Εμενα προσωπικα δεν μου εχει τυχει και δεν ξερω καν αν ειναι δυνατον μια καρτα γραφικων να μην ειναι συμβατη με μια μητρικη.
Το εχω ξανακουσει σαν πιθανοτητα αλλα δεν εχει πεσει ποτε στην αντιληψη μου (μονο σε hackintosh το εχω δει αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια).
Σε αντιθεση πχ με τις μνημες που μου εχει τυχει πολλες φορες και σε εμενα τον ιδιο αλλα και σε αλλους που γνωριζω.
Το γεγονος οτι η καρτα δεν υπαρχει στη λιστα με τις υποστηριζομενες καρτες γραφικων μπορει να μαρτυρα απλα οτι δεν υπαρχουν ακομα drivers. Δεν γνωριζω.
Ο μονος λογος που προτεινα την Asus ηταν για να μην εχει πατημα κανενας "τεχνικος" του e-shop και ετσι να ψαξει καποιος επιτελους να βρει που ειναι το προβλημα.
Δυστυχως το γεγονος οτι η αγορα και η συναρμολογιση εγινε απο το e-shop δεν αφηνει περιθωρια για πολλα εκτος αν το αναλαβει καποιος τεχνικος που ξερει τι κανει εκτος e-shop ο οποιος ομως δεν θα το κανει αφιλοκερδως. Το e-shop εχει ηδη πληρωθει για αυτη τη δουλεια, ειναι κριμα να ξαναπληρωνεις κατι.

Δημοσ.

Γιατι αυτο pnick?

Γιατί οι μνήμες αυτές για να πιάσουν τα 3000ΜΗz που διαφημίζουν στο XMP profile, θα σου πειράξουν το base clock (πιθανότητα να το πάνε στο 125Hz) και έτσι θα σου επηρεάσουν και την cpu και την cache frequency. Εσύ όμως έχεις κλειδωμένο επεξεργαστή και θα έπρεπε να πάρεις μνήμες με ταχύτητες 2133-2400 το πολύ.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το XMP στις μνήμες μέσα από το BIOS και άσ' τες να τρέξουν στα 2133. Δοκίμασε πάλι να μπουτάρεις το σύστημα να δούμε τί γίνεται. Επίσης, όπως σου είπαν και παραπάνω δοκίμασε με την ενσωματωμένη κάρτα να δείς τί γίνεται. 

Α, όπως βλέπω, το έχουν ακόμα στο e-shop, ε; Καλά κρασιά. Έμπλεξες με τα αστέρια του e-shop... Καλή υπομονή!

• Like 1
Δημοσ.

Α, όπως βλέπω, το έχουν ακόμα στο e-shop, ε; Καλά κρασιά. Έμπλεξες με τα αστέρια του e-shop... Καλή υπομονή!

ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ?

Τι προτεινετε παιδια να κανω? να αλλαξω καρτα γραφικων? να αλλαξω και τροφοδοτκο? Και αν ναι ποια καρτα με τις ιδιες περιπου επιδοσεις και χρηματα?  Αν ειναι και για τροφοδοτικο αν βαλω καποια αλλη amd ποιο να βαλω  που να ειναι ολα συμβατα με το παραπανω συστημα

Δημοσ.

ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ?

Τι προτεινετε παιδια να κανω? να αλλαξω καρτα γραφικων? να αλλαξω και τροφοδοτκο? Και αν ναι ποια καρτα με τις ιδιες περιπου επιδοσεις και χρηματα?  Αν ειναι και για τροφοδοτικο αν βαλω καποια αλλη amd ποιο να βαλω  που να ειναι ολα συμβατα με το παραπανω συστημα

Πρέπει να σιγουρευτείς τί φταίει τελικά. Τώρα κανείς δεν μπορεί να σου προτείνει κάτι αν δεν ξέρει τί φταίει τελικά στο σύστημά σου. Μόλις μάθεις τί φταίει τελικά και τί δυνατότητες έχεις για αλλαγές, πές μας να σου πούμε και εμείς μια άποψη. 

Κάνε υπομονή. Έτυχε τώρα η στραβή. 

Δημοσ.

Μου ειπαν απο το e-shop Να αλλαξω καρτα γραφικων και λογικα θα ειναι οκ..περιμενουν να τους πω ποια

Λοιπόν, για αρχή δεν τίθεται θέμα συμβατότητας καρτας γραφικών-μητρικης, αν δεν έκαναν αυτά που προείπε ο @@adtakhs

τότε φταίνε αυτοι. Εν συνεχεία το τροφοδοτικό σου είναι μια χαρα, ενα καλό τροφοδοτικό 550w δεν έχει κανένα θέμα με την 390, δεν είναι τοσο ενεργοβόρα σαν την 290, και το seasonic 620w θα σε υπερκαλύψει, όντας ένας από τους καλύτερους κατασκευαστές μαζί με την superflower. Και τέλος, από κάρτες γραφικών στην σειρά 300 αποφεύγεις Gigabyte, καθώς είναι bios-voltage locked και Asus γιατί δεν έχουν καλή ψύγη στα VRM.  Aν θες μια 390/380/380x σου προτείνω Sapphire/XFX/MSI/PowerColor/VTX 3D (θυγατρική της Powercolor)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...