Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα εδω και καιρο δεν μπορω να πιασω σημα καθολου στην tv μου.

Θα τα παρω απο την αρχη,νοικιαζω σε μια πολυκατοικια ενω στο σαλονι και δωματιο υπαρχει μπριζα συνδεω το καλωδιο αλλα τπτ,ανεβηκα να δω στον απο πανω αν πιανει και οντως αυτος πιανει.Ειδα τις μπριζες του μιας και απο εκει μετα λογικα κατεβαινει σε μενα αλλα δεν πηγαιναν καλωδια προς τα κατω δηλαδη σε μενα.Διπλα απο εμενα ο γειτονας δεν πιανει και αυτος με την εσωτερικη μπριζα αλλα εχει τραβηξει εξωτερικο καλωδιο για ταρατσα.

Ετσι αποφασισα να ανεβω να δω τι γινεται και βλεπω αυτο

post-202127-0-27538900-1456794028_thumb.jpg

δεν εχω προσβαση στις κεραιες επειδη απο πανω ειναι κεραμιδια

δεν μπορω να καταλαβω ποιο καλωδιο ειναι για το σπιτι μου φυσικα..

στο κοκκινο κουτακι(πανω( ερχεται ενα καλωδιο απο κεραια και φευγει ενα που παει

στο ασπρο κουτακι(αριστερο) σε αυτο το ασπρο ερχεται ενα ακομα που μαλλον ειναι κεραια δεν μπορουσα να παω τερμα ακρη λογω οτι χαμηλωνε η οροφη και τελικα φευγει ενα που παει

στο καφε(δεξι)στον ενισχυτη απο τι καταλαβα,

απο εκει φευγουν δυο και πηγαινουν στους 2 διακλαδωτες που απο εκει φευγουν καλωδια για κατω στα διαμερισματα.

εγω σκεφτομαι να τραβηξω ενα καλωδιο απο τον δεξι διακλαδωτη που εχει καποιες ελευθερες εξοδους  και να το πεταξω εξω για το μπαλκονι μου ωστε να το καρφωσω πανω στην τηλεοραση!

θα δουλεψει?η αποσταση ειναι περιπου 30 μετρα,τι καλωδιο χρειαζομαι?γιατι θα ειναι και εσωτερικα και εξωτερικα το καλωδιο!βλεπω υπαρχουν τα rg59 και rg6 ποιο απο τα 2, λογικα θα χρειαστω και ενα τυπου f κονεκτορα αρσενικο για τον διακλαδωτη οπως και ενα αρσενικο κανονικο για την tv!

θα ηθελα η αγορα να γινει αμεσα μεσω skroutz και να ειναι διαθεσιμα ποσο μεχρι 15 ευρω αν γινεται!

αν χρειαζομαι κατι αλλο πειτε μου!ευχαριστω για τον χρονο σας!

Δημοσ.

Στο δεξί διακλαδωτη βλέπω δύο ελεύθερα βύσμα τα. Θα πρέπει να δεις αν πάνω τους γράφουν in ή out. Αν γράφουν out τότε τραβά ένα καλώδιο και λογικά θα παίξει. Αν γράφουν in δεν μπορείς να το κάνεις.

Για τον διακλαδωτη θα χρειαστείς ένα βύσμα τύπου f και για την τηλεόραση το κλασσικό άσπρο βύσμα (αρσενικό)

Θα πρότεινα να το κοιτάξει κάποιος ειδικός για να μην κάνεις ζημιά στους υπόλοιπους και πληρώνεις μετά και τα δικά τους

Δημοσ.

αυτο βγαινει λιγο ακριβο,πηρα ενα αλλο και θα το δοκιμασω τις επομενες μερες!θα επιτρεψω για να σας πω αποτελεσματα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ελπίζω να μην την εχει κάνει κάποιος αυτή την ''δουλειά'' εκεί και να πληρώθηκε.....

Απο οτι καταλαβαίνω πρεπει να έχετε δυο κεραίες. Η πιο νεα πρέπει να ειναι αυτη που ερχεται απο τον άσπρο ενισχυτή. Το κόκκινο ειναι ο προενισχυτης του και η θέση του έπρεπε να ειναι στο κοντάρι οσο πιο κοντα στην κεραια. Μεγάλο λαθος η εκει που εχει μπει.

Το καφέ ειναι μαλλον απο την αρχικη εγκατάσταση καθως αυτος ο τυπος  ειναι 15 ετιας+ Αν το παρατήρησες οι 3 γραμμές που εχει το νεο σύστημα λείπουν απο το παλιο μεγαλο splitter. 

Αρα λογικα για να εχουν φτιαξει δικο τους αυτόνομο σύστημα, μαλλον το πρωτο δεν αποδιδει σωστα. Πριν τραβας καλώδια κτλ, καλο θα ηταν να μετρηθεί μια εξοδος αυτου του splitter με όργανο. Η λογικη λεει οτι μάλλον δεν λειτουργεί σωστα και για αυτο παροπλίστηκε.

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ.

καλησπερα σημερα τελικα ανεβηκα πανω,αγορασα ενα καλωδιο με σκοπο να το συνδεσω στον δεξι διακλαδωτη,ομως εμαθα οτι το καλωδιο που ερχεται απο αριστερα και παει στον ασπρο ενισχυτη δεν ειναι κεραια αλλα απο σπιτι που το τραβηξε καποιος,ετσι αποφασισα να συνδεσω το καλωδιο πανω στον ασπρο ενισχυτη αφου ειχε μια ελευθερη θεση ακτεβηκα κατω εκανα αναζητηση και ολα μια χαρα!95% ποιοτητα σηματος μου λεει η τηλεοραση σε πολλα καναλια που ειδα!ευχαριστω για την βοηθεια σας!

Δημοσ.

Αφού όσα είναι στο άσπρο δουλεύουν καμπάνα παίζει μεγάλη πατάτα στον καφέ ενισχυτη η καμένος η κομένο καλώδιο ή να μην υπάρχει καν κεραια πάνω που να κοιταει δουλευει σωστά.Στον διακλαδώτη τον ασημί κάτω βλέπω λίγο ένα χάλι τα μουστάκια από καλώδια να εξέχουν αρα δεν κάνουν καλή επαφή.Άποψη μου είναι φωνάχτε ένα άνθρωπο να δει τι παίζει να ψηλώσει ότι δεν χρειάζετε να μάρκάρει όλα τα καλώδια σε πία διαμερίσματα πάνε και να μην είναι η φάση ξηλώνω δοκιμάζω ξαναβάζω.Επίσης πιστέυω η διακλαδωτήες πρέπει να βιδοθούν στο ξήλο πάνω και να πηγαίνουν ομοιόρφα τα καλώδια εκεί.Επίσης αν γίνουν αυτά δεν θα βάζει και ο καθένας χέρι φαντάσου τώρα 5 διαμερίσματα 5 ένοικι να βάζουν χέρι επειδή έχουν θέματα σήματος θα βρέθειτε μια μέρα να μην εχεις κανεις τηλεοραση.

Επίσης ο κάθε όροφος έχει ανεξάρτη καλοδιώση 

• Like 1
Δημοσ.

εχεις δικιο!αλλα δεν ενδιαφερονται μονο να φτιαξουν το δικο τους,ετσι μου ειπαν κιολας φωναξαν εναν τεχνικο αλλα χαλασαν καποια αλλα διαμερισματα...μονο ο 3 οροφος παιζει καλα.οντως οι συνδεσεις ειναι χαλια

Δημοσ.

Ο 3ος λογικό να παίζει είναι στην κεραία δίπλα.Το άσπρο το κουτάκι ενισχυτη΄ς δεν είναι πάντως δεν έχει καν πηγή ρεύματος ενα κου΄τακι της πλάκας με μια πλακέτα.Για εμένα απλά πρέπει να ξηλωθούν όλα τα ταφ να μπει μια κεντρική κεραία και όχι 2 που υπάρχουν τώρα να αλλαχτεί το καλώδιο από την κεραία έναν νέο ενισχυτή σήματος με ρυθμηστήρα σήματος ό οποίος θα έχει πχ 8 εξόδους πάντα 1-2 παραπάνω δεν βλάπτουν και 2 εισόδους.Το σύστημα αυτό θα φτιαχτεί μια φόρα και να δεν βάλει χέρι κάποιος δεν θα έχει θέμα.Βάλε εσύ τώρα έβαλες ένα καλώδιο κάπου που δεν έχει ενισχυτή που σημαίνει ότι επιβαρύνετε το δικτυο και απλά μια μέρα όντως δεν θα βλέπει κανεις σας.

Το κόστος θα είναι μηδενικό άντε 10 το κάθε διαμέρισμα γιατί ουαστικά είναι

1)Ξήλωμα όλων τον ταφ και κουτιών που έχετε πανω

2)Εγκατάσταση ενός και μόνο κεντρικού ενισχυτή με ρύθμιση έντασης (και με ειδκό εργαλείο ρυθμίζει να έχεις φουλ σημα τβ και στο υπόγειο που λεει)

3)Αλλαγή καλώδιού από κεραία σε ενισχυτή

Άντε με την εργασία πόσο να πάει

• Like 1
Δημοσ.

εχεις απολυτο δικιο θα ενημερωσω τα διαμερισματα αν και δεν νομιζω να τους ενδιαφερει και τοσο!

Δημοσ.

εχεις απολυτο δικιο θα ενημερωσω τα διαμερισματα αν και δεν νομιζω να τους ενδιαφερει και τοσο!

Χεχε οκ απλα εγώ το λέω γιατί φαντάσου ξαφνικά να παρουσιαστεί θέμα σε κάποιο άλλο διαμέρισμα αν παει και αυτός και ψάχνει ψάχνει και κάρφωνει καλώδια σε όπια κεν΄θέση υπάρχι τότε θα καταλήξετε με πιο πολλά καλώδια και κεραίες από ότι όλη η αττική :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...