Oroku Saki Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Πριν 1 εβδομαδα εγινε το εξης. Ξαφνικα εσβησε το pc και μετα οταν ανοιγε μου εβγαζε μηνυμα οτι πρεπει να επικοινωνησω με την ASUS. Η μητρικη ειναι η ASUS P5P67LE. Φωναξα τον τεχνικο μου ανοιξε το pc και εκανε reset το bios. Αμεσως μετα το pc δουλεψε κανονικα αλλα αυτος μου ειπε οτι ειχε παθει βραχυκυκλωμα η μητρικη. Δουλευ κανονικα το pc ωσπου απο σημερα το πρωι δεν εχει καθολου ηχο. Οσο και να βαζω η να βγαζω το βυσμα του ηχειου απο τη θυρα δεν το αναγνωριζει καθολου. Δοκιμασα και με ακουστικα αλλα τιποτα. Ειναι σαν μην βλεπει το pc τα ηχεια η τα ακουστικα. Λετε αυτο να σημαινει οτι εγινε και αλλο βραχυκυκλωμα? Στον πινακα ελεγχου στις συσκευες ηχου λεει οτι αυτη η συσκευη λειτουεγει κανονικα.
nikos903 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Απο τον πίνακα ελέγχου / ήχος είναι προεπιλογή η κάρτα ήχου σου;
Oroku Saki Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ναι οπως ειπα στον πινακα ελεγχου ειναι επιλεγμενη η καρτα ηχου και τα ηχεια αλλα δεν εχω καθολου ηχο.
nikos903 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Έσβησες και ξαναπέρασες τους Drivers του ήχου της μητρικής σου;
Oroku Saki Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ναι. Ετσι οπως εχουν τα πραγματα μαλλον θα πρεπει να αλλαξω μητρικη. Επειδη ομως οπως βλεπετε μητρικη επεξργαστης και μνημη ειναι πενταετιας(ολο το pc εκτος απο την καρτα γραφικων που την αλλαξα προπερσι) οι σημερινες μητρικες δεν μπορουν να λειτουργησουν με παλιους επεξεργαστες και μνημες σαν αυτα που εχω. Ο τεχνικος μου μου ειπε οτι μπορει να ψαξει να βρει μια παλια μητρικη με 50 ευρω το πολυ για να μην χρειαστει να δωσω 500+ ευρω για νεο επεξεργαστη και μνημη. Αυτη στη στιγμη ο καλυτερος επεξεργαστης απο αποψη τιμης και αποδοσης ειναι ο core i5 6600κ που κοστιζει 270 ευρω ενω οι DDR 4 μνημες 16 GB 2400 MHZ ξεκινανε απο 120 ευρω. Αρα με αυτα τα 2 μονο το κοστος παει 390 ευρω βαλε και 200 ευρω μητρικη παει 500+! Το θεμα ειναι οτι ειμαι ευχαριστημενος με αυτο το pc καθως τρεχει ολα τα παιχνιδια στο ultra 1080p και δεν ειχα σχεδια να το αναβαθμισω ακομα.... ομως θα αναγκαστω να το κανω αν δεν βρεθει παλια μητρικη που να ειναι συμβατη με τον επεξεργαστη και τη μνημη. Δεδομενου των δυσκολων οικονομικων συνθηκων εσεις τι μου προτεινεται να κανω? Να βαλω μια παλια μητρικη και σε κανα χρονο να τα αλλαξω και τα 3 η τωρα αμεσως?
Sheogorath Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Γιατί δεν βάζεις μια κάρτα ήχου? πχ https://www.skroutz.gr/s/309922/Creative-SoundBlaster-5-1-VX-Bulk.html 1
nikos903 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Για δοκίμασε να βγάλεις τελείως απο την μητρική το καλώδιο που πάει στο front panel (το μέρος του ήχου όχι των USB). Μετά στο Realtek Audio Manager απο τον πίνακα ελέγχου δες τι επιλογές σου δίνει (παίξε με τα device advanced settings και δες). Όταν έχεις και παίζει κάτι και πατήσεις την ένταση ανεβοκατεβαίνει αυτό το πράσινο που δείχνει οτι κάτι παίζει;
Fubar.gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Σε μερικές μητρικές το default είναι η κάρτα ήχου να βγάζει ψηφιακή εξοδο. Εφόσον κάνατε reset στο BIOS είναι πολύ πιθανο αυτό να είναι το πρόβλημα. Μπές στο BIOS και αν στις επιλογές ήχου γράφει SPDIF γύρνα το σε AC97 Επιπλέον, σχετικά με αυτό που είπε ο τεχνικός οτι η μητρική έχει βραχυκύκλωμα, αυτό που ενοούσε είναι οτι δέν έχει την παραμικρή ιδέα ποιό είναι το πρόβλημα. Αφού επανήλθε με το reset μάλλον δέν έχει κανένα πρόβλημα. 1
Oroku Saki Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Το reset στο bios το καναμε πριν 1 εβδομαδα ενω το pc ξεκινησε απο χτες να μην εχει ηχο αρα δεν ειναι εκει το προβλημα.
soteras Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Σε πρώτη φάση αγόρασε μια καρτούλα ήχου την πιο απλή με 20 ευρώ.Και άλλαξε τεχνικό από τη στιγμή που έχεις κομμάτια δεν θα κοστίσει 500+ ευρώ μια μιτρική,επεξεργαστης και μνημες μην ακουω κουλά 1
ultraex2003 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 οτι σου παν τα παιδια απο πανω βαλε μια καρτουλα ειτε σε pci ειτε σε pci express τη πιο φθηνη που θα βρεις τα ιδια ειχα παθει και γω με μια asus 990fx r2 και ετσι τη δουλευω ακομα !! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα