Προς το περιεχόμενο

Ρυθμίσεις Bios για Cpu fan controller

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα,

χθες εκανα αναβάθμιση στα win 10 και το πρόγραμμα fox one που ειχα στα win 8.1 για να ελέγχω τις στροφες του cpu fan δεν λειτουργει(γίνετε κανονικά install κάνω διπλό κλιk να ανοίξει αλλα δεν ανοίγει ποτε...ουτε με συμβατότητα ούτε σε safe mode). Επειδη το φαν της ψήκτρας γυρνάει στα 1900rpm και μου εχει παρει τα αυτια θελω να το μειώσω στα 1200rpm οπως γινόταν στα win8.1 με το πρόγραμμα. Προσπάθησα το speedfan αλλα τπτ. Η ψήκτρα μου ειναι η Nexus Low 7000, μητρική η Foxconn g31mxp-k και cpu o Intel core 2 quad q8400 o/c 2,9ghz. Το έψαξα λιγο και ειδα οτι μπορω απο τα bios να μειώσω τις στροφές. Οι default ρυθμίσεις για το cpu fan speed ειναι:

PWM Start offset:40

Start PWM Value:64

Slope PWM Value:2

Delta Temperature:3

Η ερώτησή μου ειναι τι τιμες να αλλάξω απο τις παραπανω για να μειώσω τις στροφές ?

Ευχαριστω... 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου,

Μείωσα την τιμη του Start PWM Value σε 50 και οι στροφες έπεσαν στις 1300rpm οπου ειναι μια χαρα. Τώρα αμα κάνω χρηση και ζεσταίνετε ο cpu οι στροφες θα ανεβουν ή θα παραμείνουν στις 1300?

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Νομίζω ότι έχει να κάνει με το επόμενο κριτήριο το Slope PWM Value. Ανεβαίνουν ή κατεβαίνουν οι στροφές αν τόση τιμή όσο την ορίσεις. Αυτή τη στιγμή η τιμή είναι 2. Αν ανέβει η θερμοκρασία τότε το 50 που όρισες θα πάει 52.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έγινε φιλος σε ευχαριστώ για την βοήθεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...