Προς το περιεχόμενο

Motorola moto G 3rd gen vs Samsung Galaxy J5

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θέλω την άποψη σας πάνω σε αυτά τα 2 κινητά! Ποιό από τα 2 μου προτείνετε με τα σημερινά δεδομένα (όσον αφορά τις τιμές τους) και γενικότερα αν έχετε να προσθέσετε κάποια προσωπική εμπειρία ή οτιδήποτε άλλο πάνω στο θέμα καλοδεχούμενο!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Θέλω την άποψη σας πάνω σε αυτά τα 2 κινητά! Ποιό από τα 2 μου προτείνετε με τα σημερινά δεδομένα (όσον αφορά τις τιμές τους) και γενικότερα αν έχετε να προσθέσετε κάποια προσωπική εμπειρία ή οτιδήποτε άλλο πάνω στο θέμα καλοδεχούμενο!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλησπέρα,

Έχω το Moto G 3rd GEN, εδώ και τρεις περίπου μήνες. Είναι άριστο για βασική χρήση και φυσικά value for money. Το κινητό πλέον είναι τσάμπα στην τιμή που παίζει μπάλα. Έχει όμορφη IPS οθόνη, καθαρό android, είναι αδιάβροχο και πήρε Marshmallow. Είναι δε ταχύτατο, με άριστη αίσθηση στο χέρι, αλλά και δεν θα πιστέψεις πως σε αυτά τα λεφτά, κρατάς ένα τέτοιο κινητό. Η κάμερα είναι αρκετά καλή, αλλά θα προτιμήσω αυτή του J5. Το έχω σε άσπρο και είναι αρκετά όμορφο.

Το Samsung Galaxy J5, είναι ένα mid-range από την Samsung. Το έχει πρόσωπο της οικογενείας μου, οπότε μπορώ να πω τα ακόλουθα: Για εμένα κατατάσσεται και αυτό, στις value for money επιλογές. Έχει Super AMOLED οθόνη, με πάρα πολλή φωτεινά χρώματα, που δίνουν την αίσθηση πως πρόκειται για high end συσκευή. Δεν κολλάει, διότι έχει γίνει εκ νέου δουλειά στο touchwiz από την Samsung και βγάζει πάρα πολύ καλές φωτογραφίες για τα λεφτά του. Σε άσπρο είναι πανέμορφο!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω το Moto G 3rd GEN, εδώ και τρεις περίπου μήνες. Είναι άριστο για βασική χρήση και φυσικά value for money. Το κινητό πλέον είναι τσάμπα στην τιμή που παίζει μπάλα. Έχει όμορφη IPS οθόνη, καθαρό android, είναι αδιάβροχο και πήρε Marshmallow. Είναι δε ταχύτατο, με άριστη αίσθηση στο χέρι, αλλά και δεν θα πιστέψεις πως σε αυτά τα λεφτά, κρατάς ένα τέτοιο κινητό. Η κάμερα είναι αρκετά καλή, αλλά θα προτιμήσω αυτή του J5. Το έχω σε άσπρο και είναι αρκετά όμορφο.

Το Samsung Galaxy J5, είναι ένα mid-range από την Samsung. Το έχει πρόσωπο της οικογενείας μου, οπότε μπορώ να πω τα ακόλουθα: Για εμένα κατατάσσεται και αυτό, στις value for money επιλογές. Έχει Super AMOLED οθόνη, με πάρα πολλή φωτεινά χρώματα, που δίνουν την αίσθηση πως πρόκειται για high end συσκευή. Δεν κολλάει, διότι έχει γίνει εκ νέου δουλειά στο touchwiz από την Samsung και βγάζει πάρα πολύ καλές φωτογραφίες για τα λεφτά του. Σε άσπρο είναι πανέμορφο!

Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση, βοήθησε αρκετά!

αντε παλι εννοείται μοτο τζι

Thanks!

j5 

Ευχαριστώ για την απάντηση, για ποιό λόγο κατά την γνώμη σου να προτιμήσω το J5? (κάποια προσωπική εμπειρία απ τις συσκευές κτλπ)

Δημοσ.

Στο μόνο που θεωρητικά υστερεί το J5 από το Moto είναι η απουσία HDR mode στη φωτογραφική του και το πότε θα αναβαθμιστεί και αν σε marshmellow 6.0 σε σύγκριση με το Moto. Κατα τ άλλα στα υπόλοιπα όσο κι αν μιλάμε για touchwiz έχει 1,5gb και οι αναφορές από τους ίδιους τους χρήστες (τοπικ του κινητού στο myphone) είναι οι καλύτερες δυνατές για κινητό αυτής της κατηγορίας χωρίς λόξυγγα στο scrolling ή άλλου είδους κολλήματα. Ισχύει οτι η οθόνη του λόγω της super amoled δείχνει κάτι παραπάνω από εξαιρετική σε αυτά τα λεφτά. 

Δημοσ.

j5 για το 1,5gb ram για την super amoled και για την μεγαλυτερη μπαταρια που ειναι αποσπομενη.
Ειναι κριμα να πας σε moto g με αυτα τα χρηματα που ουτε τον φορτιστη δεν θα εχει μεσα :P
Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.
Α και το j5 θα παρει android 6 ανετα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

j5 για το 1,5gb ram για την super amoled και για την μεγαλυτερη μπαταρια που ειναι αποσπομενη.

Ειναι κριμα να πας σε moto g με αυτα τα χρηματα που ουτε τον φορτιστη δεν θα εχει μεσα :P

Η τελικη αποφαση ειναι δικη σου.

Α και το j5 θα παρει android 6 ανετα.

Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε, κατάλαβα...  :P

Στο μόνο που θεωρητικά υστερεί το J5 από το Moto είναι η απουσία HDR mode στη φωτογραφική του και το πότε θα αναβαθμιστεί και αν σε marshmellow 6.0 σε σύγκριση με το Moto. Κατα τ άλλα στα υπόλοιπα όσο κι αν μιλάμε για touchwiz έχει 1,5gb και οι αναφορές από τους ίδιους τους χρήστες (τοπικ του κινητού στο myphone) είναι οι καλύτερες δυνατές για κινητό αυτής της κατηγορίας χωρίς λόξυγγα στο scrolling ή άλλου είδους κολλήματα. Ισχύει οτι η οθόνη του λόγω της super amoled δείχνει κάτι παραπάνω από εξαιρετική σε αυτά τα λεφτά. 

Με βοήθησες αρκετά φίλε, ευχαριστώ για την απάντηση!

Δημοσ.

Eγω θα πω moto g, λογω stock android, αναβαθμισεων και το θεμα της μνημης, γιατι το μοτο τωρα με την 6 μπρει να δει την sd σαν εσωτερικο χωρο αποθηκευσης

Το j5 δεν ειναι κακο, αλλα προτιμω μοτο

Οσο για το φορτιστη ειναι για να μειωθει το κοστος, αμα τον ειχε απλα θα τηταν λιγο ακριβοτερο οποτε δεν αλλαζει και τιποτα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Eγω θα πω moto g, λογω stock android, αναβαθμισεων και το θεμα της μνημης, γιατι το μοτο τωρα με την 6 μπρει να δει την sd σαν εσωτερικο χωρο αποθηκευσης

Το j5 δεν ειναι κακο, αλλα προτιμω μοτο

Οσο για το φορτιστη ειναι για να μειωθει το κοστος, αμα τον ειχε απλα θα τηταν λιγο ακριβοτερο οποτε δεν αλλαζει και τιποτα...

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Ναι όντως κάτι είχα διαβάσει κ εγώ όσον αφορά το θέμα με την MicroSD & τον εσωτερικό χώρο στο 6 (μετράει πολύ!), δουλεύει επιτυχώς αυτό future στο Moto g? Το έχεις δοκιμάσει μήπως εσύ ο ίδιος κτλπ? Κάπου είχα διαβάσει οτι η Samsung και η LG έχουν μπλοκάρει αυτή τη δυνατότητα στο 6 κτλπ...

Δημοσ.

Καλησπέρα, ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. Ναι όντως κάτι είχα διαβάσει κ εγώ όσον αφορά το θέμα με την MicroSD & τον εσωτερικό χώρο στο 6 (μετράει πολύ!), δουλεύει επιτυχώς αυτό future στο Moto g? Το έχεις δοκιμάσει μήπως εσύ ο ίδιος κτλπ? Κάπου είχα διαβάσει οτι η Samsung και η LG έχουν μπλοκάρει αυτή τη δυνατότητα στο 6 κτλπ...

Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα απ οσο ξερω δουλευει

Εξαλλου η μοτο εχει στοκ λογισμικο σε αντιθεση με τις αλλες που ειπες οι οποιες φτιαχνουν custom ui οποτε ισως αυτο να φταιει

Δημοσ.

Λοιπόν, το Moto G είναι άριστο τηλέφωνο, με stock Android. Το J5 έχει πολύ καλή οθόνη, 1,5 GB Ram κλπ. Οπότε δική σου η επιλογή. Εγώ για το J5 θα πήγαινα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας παιδία, με βοήθησαν αρκετά! Αύριο θα προχωρήσω στην αγορά και θα ενημερώσω για να πω εντυπώσεις σχετικά με την συσκευή που θα πάρω ώστε να βοηθηθούν και άλλα άτομα που ίσως δουν το συγκεκριμένο topic!

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα παιδία...

Σήμερα έγινε η αγορά 2 κινητών, εγώ πήρα τελικά το Galaxy J5 και η κοπελία μου το Moto G 3gen... Της πρότεινα το Moto G μιας και σε αυτά τα χρήματα είναι πολύ καλό όπως και το J5 (που έχει πέσει και άλλο η τιμή του). Εν τέλει έχω να πω πως και τα 2 κινητά είναι άψογα (όσον αφορά την τιμή τους πάντα!) και λειτουργούν απροβλημάτιστα παρά το "φόρτωμα" εφαρμογών που έχουμε κάνει και στα 2!

Το J5 δεν lagάρει καθόλου, η εναλλαγή εφαρμογών γίνετε χωρίς κολλήματα και η οθόνη του είναι όντως πάρα πολύ καλή με ωραία μαύρα και έντονα χρώματα. Οι κάμερες του είναι αρκετά καλές, σε συνθήκες καλού φωτισμού ακόμα καλύτερα (συγκριτικά με την τιμή του πάντα!), μην περιμένετε παπάδες απλά στα χρήματα αυτά είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές οι κάμερες του. Έχει και το φλάς στην μπροστά κάμερα (πράγμα που δεν με καίει, δεν έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω...). Όσον αφορά το UI και τα σχετικά η samsung έχει κάνει επιτέλους σωστές κινήσεις, έχει βγάλει όλη την "σαβούρα" και όλα τρέχουν και δίχνουν ομαλά! Γενικά ένα πολύ ωραίο κινητό σε αυτά τα χρήματα που τρέχει όντως απροβλημάτιστα και κάνει την δουλεία του με το παραπάνω!

Το Moto G επίσης ένα πολύ ωραίο κινητό με το stock android που τρέχει επίσης υπέροχα! Γενικότερα δεν μου lagαρε καθόλου εκτός από κάποιες φορές κάποια μικρά κολληματάκια όσον αφορά την εναλλαγή εφαρμογών μόνο (τίποτα το ενοχλητικό όμως, τουλάχιστον για την ώρα!). Μπορώ να πω οτι η κεντρική κάμερα των 13 MP του Moto G είναι ένα "level" ας πούμε :P καλύτερη από του J5 με ποιό σωστά χρώματα, καλύτερη αντίθεση, ευκρίνεια και πολύ καλό/δυνατό dual tone φλάς, το ίδιο ισχύει και για το video του, όσον αφορά όμως την selfie κάμερα προτιμώ του J5! Η οθόνη του είναι αρκετά καλή, δεν είχα κανένα παράπονο σε καμία περίπτωση όμως δεν φτάνει αυτήν του J5 (στα δικά μου μάτια τουλάχιστον για είμαι αντικειμενικός, γούστα είναι αυτά...). Όσον το UI και τα σχετικά τα λόγια είναι περιτά... Stock Android απλά! Εύκολο, όμορφο, γρήγορο κτλπ κτλπ. Γενικά ένα ακόμα πολύ καλό κινητό σε αυτά τα χρήματα το οποιό επίσης κάνει την δουλεία του με το παραπάνω, να ήταν και λιγάκι καλύτερο στο θέμα της ram και θα ήταν top!    ...είναι και αδιάβροχο, όχι και με την πιο "βαρβάτη" πιστοποίηση αλλά απ το τίποτα είναι πολύ καλύτερα!

Τελικές γενικές εντυπώσεις: Και τα 2 κινητά είναι άψογα στα χρήματα που πωλούνται, τρέχουν πολύ καλά, δεν βρήκα κάτι ενοχλητικό γενικότερα και στα 2. Εκεί που υστερεί λιγάκι το ενα υπερτερεί λιγάκι το άλλο και το αντίστροφο οπότε ουσιαστικά έχει να κάνει καθαρά με το γούστο σας και τις ανάγκες σας.

Ελπίζω να βοηθήσα άτομα που είχαν/έχουν το ίδιο δίλημμα με εμένα με αυτήν την μίνι review/απάντηση! ;)

Προσωπικά τα αγάπησα και τα 2 χαχα!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο τηλέφωνα για τον πατέρα μου. Δεν έχω σχεδόν καθόλου γνώσεις από άλλα τηλέφωνα πλην iPhone, οπότε να με συγχωρέσετε αν φανούν χαζές οι ερωτήσεις μου.

Τα κριτήριά μου είναι τα εξής (με την εξής σειρά):

1. Ευκολία της χρήση (δεν ξέρω αν κάποιο έχει κάποια πιο "απλή" έκδοση λειτουργικού)

2. Ανθεκτικότητα (το Motorola ειναι αδιάβροχο)

3. Αξιοπιστία γενικά (δλδ να του κρατήσει κάποια χρόνια)

4. Διάρκεια μπαταρίας

5. Κάμερα

Σας παρακαλώ, μπορείτε να με  βοηθήσετε να καταλήξω σε κάποιο από αυτά ή σε κάποιο άλλο έως 140 ευρώ;

Ευχαριστώ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...