Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καποιες μερες,(εχω Vdsl) οταν τυχει να κανω reboot η να βγαλω το μοντεμ απο την πριζα η να βγαλω το καλωδιο του τηλεφωνου,με γυρναει προφιλ,απο vdsl σε adsl2...

Το εδωσα βλαβη την παρασκευη,μου ειπαν οτι καποιες εργασιες στο δικτυο,σημερα το γυρισαν παλι σε vdsl 2 και πιανω να βαλω σωστα μοντεμ και τηλ που τα ειχα χυμα και ξανα παλι vdsl 2 το προφιλ στο ξεκινημα του μοντεμ.

Ξανα περνω τηλ και μου λεει οτι η βλαβη δεν εχει κλεισει και οτι θα το φτιαξουν...

Ρωτω...

Μπορει το μοντεμ να εχει κακαρωσει και να το κανει αυτο.??Την ωρα που ξεκινα απο την αρχη.??(καποιο βραχυκυκλωμα)

Το εχει ξαναδει καποιος αυτο το προβλημα.???

Ευχαριστω για τον χρονο σας..

Δημοσ.

a.αλλο ρουτερ να δοκιμασεις δεν εχεις να υποθεσω ε?

β.δοκιμασε μεσα στο ρουτερ αν εκει που υπαρχουν τα πρωτοκολλα σε τι θα συγχρονισει αφησεις μονο το vdsl/vdsl2 και ξετσεκαρεις οτι εχει σχεση με το adsl πχ adsl,adsl2,adsl2+,multimode,g.dmt,g.lite.

αρκει το ρουτερ να εχει τετοια καρτελλα.επισης λιγο ασχετο με το θεμα αλλα καλο θα ηταν η καλωδιωση σου να ειναι και η σωστη.

http://www.insomnia.gr/topic/515704-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%89%CE%B4%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-vdsl/

Δημοσ.

Καλημερα..

α) Δυστηχως δεν εχω αλλο μοντεμ..

β) Δεν μπορεις να τσεκαρεις κατι αλλο στομ μοντεμ,ειναι φιξ κλειδωμενα ολα..

20+ Μερες ειχα καμπανα vdsl,τα καλδωδια ειναι κατα 99,9% καλα,απο το κουτι τους οτε,ενα 2μετρο καλωδιο κατ5 ,μεχρι την πριζα.Σπλιτερ 2πλο και ολα κομπλε..

Σημερα ειπαν οτι θα με ενημερωσουν,αντε να δουμε..Πολυ φοβαμαι οτι μετα απο 25 μερες μετα θα μου πουν οτι η περιοχη δεν εχει διαθεσημοτητα σε vdsl η θα παει η ταχυτητα απο 45+ σε καμια 30 με το ζορι και θα εχουμε πολεμο....

Δημοσ.

Καλημερα..

α) Δυστηχως δεν εχω αλλο μοντεμ..

β) Δεν μπορεις να τσεκαρεις κατι αλλο στομ μοντεμ,ειναι φιξ κλειδωμενα ολα..

20+ Μερες ειχα καμπανα vdsl,τα καλδωδια ειναι κατα 99,9% καλα,απο το κουτι τους οτε,ενα 2μετρο καλωδιο κατ5 ,μεχρι την πριζα.Σπλιτερ 2πλο και ολα κομπλε..

Σημερα ειπαν οτι θα με ενημερωσουν,αντε να δουμε..Πολυ φοβαμαι οτι μετα απο 25 μερες μετα θα μου πουν οτι η περιοχη δεν εχει διαθεσημοτητα σε vdsl η θα παει η ταχυτητα απο 45+ σε καμια 30 με το ζορι και θα εχουμε πολεμο....

a..κανα δανεικο απο κανα φιλο?

β.δεν ξερω αν μπορεις να μπεις σαν admin στο ρουτερ .

γ.καλο ειναι να εχεις την σωστη καλωδιωση για να εχεις και μεγαλυτερα margin.εσυ οπως φαινεται την εχεις σωστα.

αν παιρνεις απο Kv δυσκολο να σε ριξουν.ακομα και να εχει θεμα ενα ζευγαρι μπορουν να σου δωσουν αλλο.το ιδιο ισχυει και απο το αστικο κεντρο βεβαια.

• Like 1
Δημοσ.

a..κανα δανεικο απο κανα φιλο?

β.δεν ξερω αν μπορεις να μπεις σαν admin στο ρουτερ .

γ.καλο ειναι να εχεις την σωστη καλωδιωση για να εχεις και μεγαλυτερα margin.εσυ οπως φαινεται την εχεις σωστα.

αν παιρνεις απο Kv δυσκολο να σε ριξουν.ακομα και να εχει θεμα ενα ζευγαρι μπορουν να σου δωσουν αλλο.το ιδιο ισχυει και απο το αστικο κεντρο βεβαια.

Το ιδιο μου ειπαν και απο hol,οτι η ταχυτητα θα μεινει η ιδια ,ΟΤΙ και να γινει...Απλα μου κανει πολυ παραξενο ολο το θεμα,σχεδον 30 μερες παει καρφι και μετα την επισκευη της βλαβης ξεκινησε το συστημα αυτο...Μακαρι να βγω ψευτης..

Σημερα παντως που με πηραν τηλ απο hol,με ενημερωσαν οτι μεχρι 3-3-16,η βλαβη μου θα επισκευαστει....τωρα που θα κλειδωσει ο θεος ξερει μονο....Απο 45-47,αν παμε στα 30-35,θα εχουμε πλακα...

Μεχρι και την προηγουμενη Παρασκευη τα νουμερα ηταν αυτα...τα νεα τα φοβαμαι..

nrndS5M.png

Δημοσ.

Το ιδιο μου ειπαν και απο hol,οτι η ταχυτητα θα μεινει η ιδια ,ΟΤΙ και να γινει...Απλα μου κανει πολυ παραξενο ολο το θεμα,σχεδον 30 μερες παει καρφι και μετα την επισκευη της βλαβης ξεκινησε το συστημα αυτο...Μακαρι να βγω ψευτης..

Σημερα παντως που με πηραν τηλ απο hol,με ενημερωσαν οτι μεχρι 3-3-16,η βλαβη μου θα επισκευαστει....τωρα που θα κλειδωσει ο θεος ξερει μονο....Απο 45-47,αν παμε στα 30-35,θα εχουμε πλακα...

Μεχρι και την προηγουμενη Παρασκευη τα νουμερα ηταν αυτα...τα νεα τα φοβαμαι..

το οτι και να γινει μην δινουν ορκο.ποτε κανεις δεν ξερει τι γινεται ειδικα αμα ειναι απο το αστικο κεντρο.κατα τα αλλα
εφοσον συγχρονιζεις εκει οταν σε γυρνανε σε vdsl μπορει και κατι με την καρτα να εχει θεμα και οχι ο χαλκος που ακουγεται και πιο πιθανο.
ο οτε λεει 48 ωρες για να φτιαχτει μια βλαβη αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα φτιαχτει σιγουρα.ελπιζω να εισαι τα ιδια παντως.
απο το αστικο κεντρο παιρνεις vdsl να υποθεσω και οχι απο Kv.σωστα?
  • Like 1
Δημοσ.

Περνω απο καμπινα (Νο 133) στα 700+ μετρα...Οχι απο αστικο κεντρο..

Ειναι πρωτη φορα που ενδιαμεσα στις μερες δεν εχουν γυρισει προφιλ..Και αυτο με τρομαζει καπως...θα δουμε..

Οσο για τον χαλκο,αστο...ειναι μια μεγαλη και πονεμενη ιστορια..Παντως σε αυτα τα μετρα και η ταχυτητες που κλειδωνα,δεν τις πιστευαν ουτε οι ΟΤΕτζιδες ,που ηρθαν...Ο γειτονας απεναντι μου με ΟΤΕ ,εχει βαλει vdsl (30αρι) και με το ζορι κλειδωνει στα 21 και του ειπαν απο ΟΤΕ  οτι μεχρι εκει παει κυριε,και πολυ ειναι..

Μαλλον τελικα,το ματιασαν..χαχαχα Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ξαναπαει εκει ποτε...και δεν ξερω αν ειναι το ριμαδι το μοντεμ...δεν το ξερω,και σπασουμε τα νευρα στον ΟΤΕ ,και πει οτι τελος η διαθεσημοτητα σε VDSL και μεχρι εκει παει..

Τωρα μαλιστα που μιλαμε ο ΟΤΕ κανει προσπαθειες να γυρισει το προφιλ και δεν λεει να περασει σε vdsl και για αυτο  λεω και φωναζω για το μοντεμ το ριμαδι της hol...

Δημοσ.

Περνω απο καμπινα (Νο 133) στα 700+ μετρα...Οχι απο αστικο κεντρο..

Ειναι πρωτη φορα που ενδιαμεσα στις μερες δεν εχουν γυρισει προφιλ..Και αυτο με τρομαζει καπως...θα δουμε..

Οσο για τον χαλκο,αστο...ειναι μια μεγαλη και πονεμενη ιστορια..Παντως σε αυτα τα μετρα και η ταχυτητες που κλειδωνα,δεν τις πιστευαν ουτε οι ΟΤΕτζιδες ,που ηρθαν...Ο γειτονας απεναντι μου με ΟΤΕ ,εχει βαλει vdsl (30αρι) και με το ζορι κλειδωνει στα 21 και του ειπαν απο ΟΤΕ  οτι μεχρι εκει παει κυριε,και πολυ ειναι..

Μαλλον τελικα,το ματιασαν..χαχαχα Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα ξαναπαει εκει ποτε...και δεν ξερω αν ειναι το ριμαδι το μοντεμ...δεν το ξερω,και σπασουμε τα νευρα στον ΟΤΕ ,και πει οτι τελος η διαθεσημοτητα σε VDSL και μεχρι εκει παει..

Τωρα μαλιστα που μιλαμε ο ΟΤΕ κανει προσπαθειες να γυρισει το προφιλ και δεν λεει να περασει σε vdsl και για αυτο  λεω και φωναζω για το μοντεμ το ριμαδι της hol...

πρεπει να εχεις πολυ διαλυμενα καλωδια(οτε) ωστε στα 700 μετρα απο kv να μην εχεις 50αρι.εκτος αν χανεις και στην εσωτερικη καλωδιωση σου που πολυ δυσκολο με βαση οτι εχεις μικρο utp.απλα στην ενωση στην χωνευτη βαλε και κανα scotchlok για να μην περναει υγρασια και οξειδωθει το καλωδιο αφου οπως καταλαβα απο χωνευτη παιρνεις.

τι εννοεις δεν εχουν γυρισει profile?ακομα adsl εισαι?για τον γειτονα 21 mbit απο kv στα 700 μετρα τι να πω.

αλλα για να ειναι σιγουρος αν μπορει ας τσεκαρει και στον κατανεμητη/χωνευτη ποσο συγχρονιζει γιατι και ο οτε μπορει να του ειπε βλακειες.εκτος αν πεφτει σε αλλο καφαο πιο μακρυα αυτος ακομα ή αν τον εχουν απο κανα αστικο κεντρο απο τον παροχο που εχει και δεν τον εχουν βαλει σε kv.αν μπορει ας δει κατω ποσο συγχρονιζει.αν ειναι παραπανω ισως να χανει λογω της εσωτερικης του καλωδιωσης οποτε θα πρεπει να κανει αυτο.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

δεν νομιζω οτι φταιει το ρουτερ της hol οτι δεν συγχρονιζεις 50 mbit.να φταιει για το αλλο θεμα που δεν παιζει vdsl παντα  ναι θα μπορουσε αν και παλι το θεωρω λιγο δυσκολο.κατι σε καμια καρτα μου βρωμαει πιο πολυ.

τι ρουτερ ειναι zte?με καποιο αλλο ρουτερ μπορει να συγχρονισεις λιγο παραπανω αλλα οχι τρελες διαφορες.φαινεται αρκετο attenuation.απλα ενα αλλο ρουτερ θα ηταν γενικα πολυ καλυτερο απο αυτο που εχεις.πχ ενα tp link 9980.

ουτε ενα δανεικο ρουτερ απο κανα φιλο να κανεις δοκιμη να δεις αν θα συγχρονισει vdsl?και δεν ξερω αν μπορεις να βρεις τα admin στοιχεια του ρουτερ να μπαινες μεσα να διαλεξεις μονο το vdsl αμα γινεται μηπως και παιξει.ή να το πεις στο support της hol μπας και το κανει.επισης δοκιμασε και τυπικα κανα hard reset.

Δημοσ.

Καλημερα..η εσωτερικη καλωδιωση ειναι απο το κουτι του οτε 2 μετρα ,καλωδιο κατ 6.που μπαινει μεσα σε μπριζα..Ολο και ολο 2 μετρα καλωδιο και τιποτα αλλο και μετα ενα σπλιτερ για το μοντεμ και το τηλεφωνο...τιποτα αλλο....

Θα δοκιμασω το hard reset ...δεν ξερω τι αλλο...ρουτερ,δυσκολα...θα ψαξω..

Δημοσ.

απλα να εισαι σιγουρος και εκει που γινεται η ενωση οτι δεν εχει οξειδωθει.εκει θελει θερμοσυστελομενο ή scotch lok.

λιγο ασχετο με το προβλημα σου αλλα τσεκαρε το τυπικα και για μελλοντικα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...