Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές οι περιπτώσεις, ειδικά αυτές που είναι κάτω από 700€ είναι αρκετά καλές. Θέλουν καινούργιες gpu βέβαια. Αυτές που έχουν μέσα είναι αρχαίες. Επίσης, απο single thread χωλαίνουν και αυτοί οι Xeon σε αυτά τα workstation. Και τα dual socket δεν κλοκάρουν κιόλας... Οπότε, για μένα, μόνο ως render nodes βολεύουν. 

Θεωρω οτι σε αυτα τα χρηματα για τετοιες εφαρμογες προσφερουν εξαιρετικο VFM.

Ας μην κλοκαρονται, ειναι 2 εξαπυρηνοι, θα δουλευουν ξεκουραστα και αξιοπιστα, και η ποιοτητα κατασκευης ειναι για σεμιναριο.

Η GPU ειναι οντως αρχαια αλλα για αρχη κανουν τη δουλεια τους. 

Νομιζω οτι με τοσο χαμηλο budget δεν υπαρχουν πολλες επιλογες.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Έλεος με τους fx 4 χρόνια επεξεργαστές, ακόμα και ένας 2500κ τον πατάει κάτω. Ειδικα αν δεν είναι στα 5ghz ο fx είναι άπλα άχρηστος

Η καλύτερη επιλογή είναι used 3930k

• Like 1
Δημοσ.

δεν νομίζω ότι φτάνει τον 8320e στα 4,0 - 4,2  ( χωρίς ζόρι δηλαδή ) ένας i5-4460 σε rendering .

Αν μπορεί να δώσει ο φίλος περισσότερα λεφτά ας πάει σε i7 με 360 euro. αλλά λέει 700 

Ρε παιδιά ο 3930 μαζί με μητρική πάνε 500 τουλάχιστον . Αν μπορείτε να τα βρείτε με 200-250 να πάρω και εγώ 1 set  :-(

Δημοσ.

Αν είναι να πάρει fx , πρέπει να σκάσει και ένα 120αρι για ΑΙΟ γιατί αλλιώς στα 5ghz δεν θα πάει 

Αν είναι να πάρει fx και ΔΕΝ κάνει oc τότε θα έχει απλά 8 νωχελικούς πυρήνες 

Και όχι με 700€ δεν φτιάχνεις render machine θες τουλάχιστον 1200€ για 2011-3

• Like 1
Δημοσ.

Μην ακουω βλακειες! Ότι καλύτερο οι fx για render, πατανε κάτω και 6700 χαλαρά!

NOT!

Για render για κανένα λόγο fx, εάν θες κάτι οικονομικό τότε πρέπει να περιμένεις μέχρι τον Οκτώβρη που θα βγουν οι zen, υποτίθεται ότι θα είναι πολύ vfm, περισσότεροι πυρήνες από i5 και δυνατο single core performance. Ή περιμένεις να βγουν οι athlon για am4 socket τον απριλη και μετά πας σε zen. Αλλιώς μόνο i5 ή i7 ακόμα καλύτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά ο 3930 μαζί με μητρική πάνε 500 τουλάχιστον . Αν μπορείτε να τα βρείτε με 200-250 να πάρω και εγώ 1 set  :-(

Ή σκόπιμα υπερβάλλεις, όπως και στο προηγούμενο post για τον 2700, ή απλά δεν έχεις επαφή με τα μεταχειρισμένα. Ένας 3930Κ βρίσκεται πλέον στα 200-250€ και μια μητρική Χ79 λίγο πάνω από 100άρικο (έχω βρεί και με λιγότερο). Για να μη πω για 3820 και 4820Κ που βρίσκει κανείς από 120-130€ και ανεβαίνουν πανεύκολα.

Και μιλάμε για άλλη απόδοση στο rendering. O δικός μου ο 3930Κ που είχα στο παλιό σύστημα με μια Rampage IV έβγαζε χρόνους ελάχιστα χειρότερους από 5820Κ. 

Δημοσ.

Που τα είδες τα 5 ??? για ένα απλό OC έγραψα στα 4.2 . Φθηνό να κάνει την δουλειά του.

Το ερώτημα είναι ΑΠΛΟ δίνει 700 euro για αυτή την δουλειά. Φτιάξε μία σύνθεση με αυτά άσε την παραφιλολογία με τους 3930 και τα 2011 boards .  

Πάνω σε αυτό το ποσό 700 euro  τέθηκε το ερώτημα fx ή i5. Αν αλλάξει το budget χαίρω πολύ , τι κάνετε, και η γιαγιά μου μπορεί να προτείνει σύνθεση με i7.

Ο φθηνότερους από τους παλαιούς είναι ο 2600K που είναι σκυλί για OC απλά είναι παλιές οι μητρικές χωρίς καλούδια και χωρίς εγγύηση.

Είναι δύσκολο το ερώτημα . Όποιος φτιάξει έχει κερδίσει κουλούρι Θεσσαλονίκης  :-D

Δημοσ.

Ο fx στα 4.2 αποδίδει χειρότερα και από έναν 920 στα 4

Είπαμε αν ο fx ΔΕΝ είναι ΠΑΝΩ από 4.8ghz δουλειά δεν γίνεται

Σε νέα parts μόνο i5 αλλιώς used είναι η καλύτερη λυση

Δημοσ.

Έχει απαντηθεί το ερώτημα. Καινούργιο σύστημα με 700€ για rendering δεν αξίζει να φτιάξει. Πεταμένα λεφτά. Ενώ στο 1000άρικο βγαίνει κάτι στοιχειωδώς καλό. 

To μόνο αξιόλογο που μπορεί να κάνει με 700-750€ είναι να πάρει κάποιον μεταχειρισμένο 6πυρηνο Intel με αυτό το budget. 

Και ένα ερώτημα. Έχει δουλέψει κανένας το max από όσους συμμετέχουν στο thread, ή μιλάνε όλοι υποθετικά; Γιατί τυχαίνει να το έχω 2-3 χρόνια το πρόγραμμα και νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω μια άποψη. 

• Like 3
Δημοσ.

pnick

Περιμένω τα link για τους i7 από 3820 έως 3930 και μητρική  2011. Πληρώνω κέρασμα-προμήθεια σε όποιον τα στείλει ...

Έχω βάλει αγγελία 1,5 μήνα και δεν έχω βρει τίποτα.

Και δεν μιλάω για κορυφαία μητρική ... απλά να έχει usb 3.0 να παίρνει σε full speed τον 850 evo , να έχει απλά τα βασικά .

Δημοσ.

Το μεταχειρισμένο θέλει υπομονή. Την έχεις; Εγώ έχω γαϊδουρινή :-) . Αυτή την στιγμή έχω Asus X99 Deluxe που την χτύπησα στα 250€. Μιλάμε για μητρική καινούργια. Και πολλά άλλα κομμάτια. 

Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι (και δεν ειρωνεύεσαι) θα σε έχω στα υπόψιν μόλις δώ κάτι. 

Σου είπα. Θέλει υπομονή.

Παράδειγμα. Προ 3-4 μηνών είχα βρεί 3820 στα 120€ και μητρική Gigabyte X79 νομίζω UD4 με προβληματική κάρτα ήχου στα 70€... Με λιγότερο από 200€ έφτιαχνες θηριάκι. Ειλικρινά, έτοιμος ήμουν να τα χτυπήσω για να φτιάξω 2ο σύστημα για τα παιδιά. 

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου καμία ειρωνεία , ούτε εξυπνάδες γράφω, δεν μου το επιτρέπουν ούτε τα χρόνια ούτε η ανατροφή μου.

Ψάχνω από τα μέσα Δεκεμβρίου και έχω κουραστεί να περιμένω . Μάλιστα δεν σου κρύβω ότι έφαγα και μία φόλα από κάποιον εδώ μέσα που μου πούλησε ένα καμένο CPU ... τέσπα 

Σήμερα μετά από τόσο καιρό κατέληξα σε μία Gigabyte Z170 gaming 3 και μάλλον θα τις βάλω ένα ι3 ή ι5 για αρχή και βλέπουμε.

Αυτά πάνε στα 360 με 8GB μνήμη. Μακάρι να έβρισκα έναν 3820 ή 4820 ... αλλά άφαντοι :D

• Like 1
Δημοσ.

Τα μεταχειρισμένα parts σε sockets τα οποία έχουν καταργηθεί καιρό από την αγορά δεν συμφέρουν καθόλου. Ο λόγος είναι πως αν γίνει καμιά ζημιά στο σύστημα και ειδικά στην μητρική , πετάς όλο το σετ μιας και είναι πολύ δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη ενώ αν βρεις είναι σε τέτοιες τιμές που δεν αξίζει.

Βέβαια αν το χαρίζουν δεν θα πεις όχι, αλλά δεν βλέπω και κανεναν να χαρίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά αρχικά ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις κ τις απαντήσεις σας. Μπορούμε να έχουμε κάποιες προτάσεις γύρω στις τιμές που είπατε με i7...?Προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να ακούσω καθόλου για AMD. Ευχαριστώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...