Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Αλλαγή σε σπίτι οπότε και αλλαγή στα θέματα που αφορούν τα δικτυακά. Μέχρι ώρας εξυπηρετούμε μια χαρά από ένα Tp-link archer d5. Σταθερό και γρήγορο για μέσα στο σπίτι.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να κατεβάσω δίκτυο σε μια αποθήκη στο ίσογειο από τον τρίτο. Wifi δεν πιάνει με τίποτε. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε καλώδιο utp μπορεί να κατέβει, πρώτον γιατί είναι δύσκολη διαδρομή και δεύτερο γιατί το δωματιάκι δεν έχει τούβλα για τοίχους αλλά τοιχείο 30 πόντων δε μπορεί να τρυπηθεί με τίποτε.

Αλλά είμαι τυχερός γιατί είναι επάνω στο ίδιο ρολοί της ΔΕΗ αλλά όχι στον ίδιο πίνακα. Οι ανάγκες του δικτύου εκεί είναι τα απολύτως απαραίτητα, ιντερνετ και μεταφορά πολύ μικρών αρχείων στο nas. Τίποτε το φοβερό, ούτε παιχνίδια, ούτε hd, ούτε τίποτε.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο καλό κιτάκι για powerline. Οποίος έχει κάποια εμπειρία με το θέμα. Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.

Εγώ θα πρότεινα τα παρακάτω:

http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/powewrlines/TP-Link-Powerline-TL-PA4010P-KIT.htm

Δεν δίνει wifi αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα με ένα access point ή ένα παλιό router κατάλληλα ρυθμισμένο. Σχετικά με το θέμα του passthrough πιστεύω θα έπρεπε να εκτιμάται. Είναι γεγονός ότι το passthrough το πληρώνεις κανένα δεκάρικο παραπάνω για το ίδιο μοντέλο powerline. Όπως πληρώνεις και κατιτίς λιγότερο παραπάνω για δύο θύρες utp στον δέκτη (κάνει και routing). Αρκετά παραπάνω πληρώνεις το να έχει ο δέκτης wifi. Δεν νομίζω ότι αξίζουν οι παραπάνω θύρες ή το wifi και αυτό φαίνεται και στο powerline που προτείνω. Έχει ο φίλος μου ένα άλλο ζεύγος powerline της tp-link και είναι απόλυτα ευχαριστημένος. Devolo και netgear δεν τα παίρνει ούτε ο Μελισσανίδης. Η tp-link το λέμε πολλές φορές είναι value for money. Αν παίζεις τα powerline με πολύμπριζο απλό ή ακόμα και πολύμπριζο προστασίας (φίλτρα υπερτάσεων) θα δουλέψει κανονικά το powerline. Απλά η γνώμη μου είναι ότι είναι πιο σωστό να είναι passthrough και να μπαίνει κατευθείαν στην πρίζα. Βέβαια θα μου πεις και το απλό powerline που έχει κουμπώσει στο πολύμπριζο παράλληλα είναι με τις υπόλοιπες συσκευές του πολύμπριζου, όπως παράλληλα είναι και το passthrough powerline με τις συσκευές που έχουν συνδεθεί κάτω από αυτό. Ναι, αλλά αν δεν είχε νόημα δεν θα έβγαινε το passthrough. Το θεωρώ προσωπικά πιο επαγγελματικό ακόμα και αν δεν έχει ιδιαίτερο νόημα κατά πολλούς. Είναι βέλτιστη τακτική να συνδέεται κατευθείαν στον ρευματοδότη. Όχι ότι αν το βάλεις σε πολύμπριζο θα έχεις διαφορά στην απόδοση ή δεν θα δουλέψει, αλλά οκ. Επίσης, αν είσαι σε τριφασικό (δύσκολο) θα πρέπει να ζητήσεις powerline για τριφασικό που να παίζει με γείωση. Πάλι επίσης, σχετικά με τα powerlines βέλτιστη πρακτική είναι να τα συνδέουμε στην ίδια ασφάλεια, μετά στον ίδιο πίνακα και μετά στο ίδιο ρολόι. Μην ξεχνάμε ότι η υψίσυχνη πληροφορία μέσω ενεργειακών καλωδίων είναι σε εχθρικό περιβάλλον, οπότε καλό είναι να ελαχιστοποιούμε την απόσταση. Βέβαια το δίκτυο της ΔΕΗ είναι 50 Hz και το ethernet είναι MHz οπότε αυτός είναι και ο λόγος που μεταφέρεται χωρίς να μπερδεύεται η πληροφορία μέχρι κάποια απόσταση.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Τελικά αγόρασα τα devolo 550+duo. Κατάφερα να συνδέσω και το υπόγειο και μέσα στο σπίτι. Χωρίς απόσυνδέσεις και αξιόπιστα. Οι ταχύτητες που μου δείχνουν, μέσα από το devolo cockpit, είναι περί τα 400 Mbit/sec. Το Archer D5 παίρνει από το NAS, δείνει στο powerline, και το άλλο powerline δίνει σε ένα raspberry. Το ίδιο setup, αλλά με ethernet χωρίς powerline, είχα και σε προηγούμενο σπίτι.

Όμως, συνδέω το Raspberry να δω καμία ταινία (1080p) και τα πάντα κολλάνε. Αρχικά πίστευα ότι εφταιγε το rasp, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Συνδεσα τον υπολογιστή μου πάνω στο powerline και είχα τα ίδια κοψίματα, στο ίδιο βίντεο από την ίδια πηγή. Αντίθετα μέσω 802.11n δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πάω να μετρήσω πραγματικές ταχύτητες, μέσω του LANspeedTest και μένω άναυδος: μετά βίας 8.9Mbps. Να σημειώσω εδώ ότι η σύνδεση έχει γίνει ακριβώς όπως λένε οι οδηγίες, όχι πάνω σε πολυμπριζα. χωρίς να υπάρχουν διπλανές πρίζες κτλ. Άλλαξα και καλώδιο ethernet, μήπως φταίει αυτό. 

Ψάχνω λίγο στο ίντερνετ και ανακαλύπτω αυτό:

http://www.boschmans.net/2012/11/18/devolo-powerline-av500-network-problems-2/

Αν διαβάσετε τα σχόλια θα δείτε ότι κατά την μεταφορά μεγάλων αρχείων, τα devolo μπουκώνουν, μάλλον για να μην υπερθερμένονται.

Αν κάποιος έχει τα ίδια με μένα, θα ήθελα να κάνει ένα τεστ ταχύτητας με μεγάλο αρχείο. Για να συγκρίνουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...