nek3 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα παιδιά....Εάν κάποιος έχει γνώμη-άποψη ας μου απαντήσει σε μια απορία... Έχω απο αυτά τα λάπτοπ του κοινωνικού μερίσματος που πήρε η περισσότερη Ελλάδα... Εγω λοιπον ξερωντας καποια πραγματα απο υπολογιστες πηρα κατα την γνωμη μου την καλυτερη επιλογη που δίναν σε λάπτοπ το HP με επεξεργαστή intel διότι ο amd που έδιναν ήταν πολύ low και κάποιοι γνωστοί μου που διάλεξαν τον amd ηταν στα τηλέφωνα υποστήριξης απο την δεύτερη κιόλας ημέρα....Εγώ δεν αντιμετώπησα κάποιο πρόβλημα για την χρήση που το κανω μόνο ίντερνετ (Δεν ειναι και για πολλά περισσότερα η αλήθεια είναι) Απλά ορισμένες φορές τρώει κατι σκαλώματα λόγο μικρής μνήμης ραμ και cpu ...Γι'αυτό εάν εχει βρεί καποιος καποια λύση με ορισμένα windows και εκδοση να τα δουλέυει καλά ας μου πεί για χρήση ίντερνετ πάντα οχι gaming εννοείται...Διαφορετικά θα πάω σε λύσεις όπως είναι τα Linux ή άνοιγμα του λάπτοπ και επέκταση της μνήμης ραμ απλα δεν επιθυμω να μπω σε αυτη τη διαδικασία ήθελα απλά να δω εαν κάποιος εχει αλλάξει windows και του τρέχει καλύτερα απο οτι τα windows 8.1 με bing.. Ευχαριστώ.
~mxls~ Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Σε πρώτη φάση κοίτα να απενεργοποιήσεις απ'τα visual effects ότι δεν σου χρειάζεται. Χωρίς να ξέρω για ποιο μοντέλο μιλάμε, εχει μονο μια υποδοχή για ram; 4GB δέχεται;
Neg Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Με αυτά τα Specs να υποθέσω το έχεις για Σερφάρισμα, τραγούδια και ταινίες. Αφού σκέφτεσαι να πας σε Linux όπως λες. Αύριο βγάζει η Jide την Beta έκδοση του RemixOS που θα παίρνει OTA Updates με υποστήριξη 32bit και εγκατάσταση στον σκληρό. http://www.jide.com/en Δοκίμασε το, ίσως δώσει ζωή στο λάπτοπ.
Shadows Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Με 2 gb ram οποια windows και να βαλεις στο browsing θα σου κανει θεματα. 1
nek3 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Σε πρώτη φάση κοίτα να απενεργοποιήσεις απ'τα visual effects ότι δεν σου χρειάζεται. Χωρίς να ξέρω για ποιο μοντέλο μιλάμε, εχει μονο μια υποδοχή για ram; 4GB δέχεται; Δεν το εχω ανοιξει ποτέ το λαπτοπ για να δω απλα στο cpu-z και στο speccy που κοιταω εχει 2 slots άρα εχω 1 slot κενό...απλά έλεγα μηπως το βελτιώσω με κάποια αλλα windows για αρχή και όχι να το ανοίξω.. Με 2 gb ram οποια windows και να βαλεις στο browsing θα σου κανει θεματα. Άρα δεν υπάρχει κάποια λύση κατα τ γνώμη σου; Με αυτά τα Specs να υποθέσω το έχεις για Σερφάρισμα, τραγούδια και ταινίες. Αφού σκέφτεσαι να πας σε Linux όπως λες. Αύριο βγάζει η Jide την Beta έκδοση του RemixOS που θα παίρνει OTA Updates με υποστήριξη 32bit και εγκατάσταση στον σκληρό. http://www.jide.com/en Δοκίμασε το, ίσως δώσει ζωή στο λάπτοπ. απλά έλεγα μηπως το βελτιώσω με κάποια αλλα windows για αρχή και να μην παω σε Linux ...
micos000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Εγώ θα έλεγα να μείνεις με τα win που έχεις τα οποία είναι αν δεν κάνω λάθος τα core, οπότε δεν έχουν aero. Αν θέλεις να αλλάξεις θα πας σε linux. Κατέβασε καμία Live έκδοση να δεις πως πάει, εκτός από τα τελευταία ubuntu που είναι βαριά, Δες κάποια έκδοση σε xfce περιβάλλον π.χ. lubuntu ή mint.
ziaba Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 η γνωμη μου δεν υπαρχει λογος να πας σε λινουξ.... σε πρωτη φαση να πας σε 32bit windows, μετα σε αναβαθμιση ραμ κ μετα σε ssd.... εχω συστημα με ssd, 3giga ddr2 ram dual core cpu το οποιο πεταει σε 32bit windows 10 με χρηση net, youtube, ταινιες χωρις κόλληματα απο την στιγμη που δεν εχεις πανω απο 4 γιγα ραμ δεν υπαρχει λογος για 64βιτ λειτουργικο
thepoint Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δύο μπορείς να κάνεις: Να προσθέσεις 1 gb ram μην του βάλεις 2 gb γιατί μόνο το ένα τρίτο από το δεύτερο gb θα αξιοποιεί όποτε δεν συμφέρει. Μετά μπορείς να του βάλεις έναν ssd αυτό το εξάρτημα μπορείς να το αξιοποιήσεις και αργότερα σε άλλο υπολογιστή οπότε συμφέρει η αγορά του θα σου χαρίσει αστραπιαία ταχύτητα στη φόρτωση από το δίσκο. Αλλά γιατί τα windows είναι bing; Αν ήταν κανονικά θα μπορούσες να ελαφρύνεις επιπλέον το browser με μια επέκταση του τύπου ghostery ή disconnectme που θα ελαττώσουν το φορτίο του επεξεργαστή και κατά συνέπεια θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή.
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δύο μπορείς να κάνεις: Να προσθέσεις 1 gb ram μην του βάλεις 2 gb γιατί μόνο το ένα τρίτο από το δεύτερο gb θα αξιοποιεί όποτε δεν συμφέρει. Μετά μπορείς να του βάλεις έναν ssd αυτό το εξάρτημα μπορείς να το αξιοποιήσεις και αργότερα σε άλλο υπολογιστή οπότε συμφέρει η αγορά του θα σου χαρίσει αστραπιαία ταχύτητα στη φόρτωση από το δίσκο. Αλλά γιατί τα windows είναι bing; Αν ήταν κανονικά θα μπορούσες να ελαφρύνεις επιπλέον το browser με μια επέκταση του τύπου ghostery ή disconnectme που θα ελαττώσουν το φορτίο του επεξεργαστή και κατά συνέπεια θα επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής του υπολογιστή. Αφού έχει 64bit λειτουργικό, γιατί να μην βάλει 2gb; Τα bing είναι στην ουσία τα 8.1 core μόνο που έχουν σαν προεπιλογή τη μηχανή αναζήτησης του Bing (δηλαδή της ms) και η ms τα έδινε εντελώς δωρεάν στους oem κατασκευαστές με την προϋπόθεση να μην την αλλάξουν (την Bing) και να μην προσθέσουν έξτρα toolbars (βλέπε google). Αν έκαναν τέτοια αλλαγή μετά θα έπρεπε να πληρώσουν κανονική άδεια στην ms με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η τιμή του τελικού προϊόντος με την αξία των windows.
thepoint Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Αφού έχει 64bit λειτουργικό, γιατί να μην βάλει 2gb; Τα bing είναι στην ουσία τα 8.1 core μόνο που έχουν σαν προεπιλογή τη μηχανή αναζήτησης του Bing (δηλαδή της ms) και η ms τα έδινε εντελώς δωρεάν στους oem κατασκευαστές με την προϋπόθεση να μην την αλλάξουν (την Bing) και να μην προσθέσουν έξτρα toolbars (βλέπε google). Αν έκαναν τέτοια αλλαγή μετά θα έπρεπε να πληρώσουν κανονική άδεια στην ms με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η τιμή του τελικού προϊόντος με την αξία των windows. Για τη μνήμη αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν από τη hp ή από τη microsoft ή από τη quest, σε τηλεφωνική επικοινωνία πάντως για ένα παλιό hp φορητό μου που ήθελα να του αυξήσω τη μνήμη του πάνω από τα 2 gb, μου είπε ο τεχνικός ότι μετά τα 3gb δεν κερδίζω πολλά γιατί θα χρησιμοποιεί στη πραγματικότητα μόνο τα 0,2 με 0,3 από το τέταρτο gb ήταν βέβαια 32 bit το λειτουργικό, δεν γνωρίζω αν έπαιζε ρόλο ότι ήταν shared ή βίντεο μνήμη. Τώρα ναι αν είναι 64 bit δεν υπάρχει θέμα δεν το είχα προσέξει sorry. Για το bing νομίζω δεν μπορείς να βάλεις chrome browser για παράδειγμα και να του προσθέσεις μια επέκταση από αυτές που ανέφερα ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση της cpu γιαυτό και ανέφερα άλλη έκδοση αν υπήρχε διαθέσιμη να την έβαζε εγώ θα τη προτιμούσα.
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Θα ήταν 32bit το λειτουργικό, γι αυτό σου είπε ο τεχνικός ότι δεν θα κερδίσεις κάτι με τα 4gb. Από την άλλη όμως, αν έβαζες 4gb θα εκμεταλλευόσουν του dual channel των ddr και η συχνότητα λειτουργίας της ram θα διπλασιαζόταν, συν ότι αν αργότερα πήγαινες σε 64bit λειτουργικό θα εκμεταλλευόσουν τα 4gb (ή και παραπάνω) στο έπακρο. Οπότε, σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζει να προσθέσεις μόνο 1gb αν έχει ήδη 2, εκτός κι αν η μητρική δεν υποστήριζε παραπάνω από 3gb. Για το bing, δεν ισχύει αυό που λες. Μπορείς εσύ να βάλεις ότι θέλεις μετά που θα το πάρεις στα χέρια σου. Μόνο ο oem (ο κατασκευαστής του laptop) δεν μπορεί να βάλει κάποια χορηγούμενη αρχική σελίδα ή να αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης. Η google και η yahoo πληρώνουν τους oem για να βάλουν τη δικιά τους μηχανή αναζήτησης, δεν το βάζουν τζάμπα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των bing κατ' εμέ, είναι ότι είναι η core έκδοση η οποία έχει πολλούς περιορισμούς.
thepoint Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Θα ήταν 32bit το λειτουργικό, γι αυτό σου είπε ο τεχνικός ότι δεν θα κερδίσεις κάτι με τα 4gb. Από την άλλη όμως, αν έβαζες 4gb θα εκμεταλλευόσουν του dual channel των ddr και η συχνότητα λειτουργίας της ram θα διπλασιαζόταν, συν ότι αν αργότερα πήγαινες σε 64bit λειτουργικό θα εκμεταλλευόσουν τα 4gb (ή και παραπάνω) στο έπακρο. Οπότε, σε κάθε περίπτωση, δεν αξίζει να προσθέσεις μόνο 1gb αν έχει ήδη 2, εκτός κι αν η μητρική δεν υποστήριζε παραπάνω από 3gb. Για το bing, δεν ισχύει αυό που λες. Μπορείς εσύ να βάλεις ότι θέλεις μετά που θα το πάρεις στα χέρια σου. Μόνο ο oem (ο κατασκευαστής του laptop) δεν μπορεί να βάλει κάποια χορηγούμενη αρχική σελίδα ή να αλλάξει τη μηχανή αναζήτησης. Η google και η yahoo πληρώνουν τους oem για να βάλουν τη δικιά τους μηχανή αναζήτησης, δεν το βάζουν τζάμπα. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των bing κατ' εμέ, είναι ότι είναι η core έκδοση η οποία έχει πολλούς περιορισμούς. Πω ρε φίλε τι μου είπες τώρα με αποτελείωσες με το dual channel, είχα τον φορητό σαν κύριο 4 χρόνια με το 1+2 και δούλευε σαν single stacked ενώ είχα μείνει με την εντύπωση ότι δεν παίζει η διαφορά της χωρητικότητας των so-dimm από την απάντηση τηλεφωνική του πωλητή αυτό σε δική μου ερώτηση γιατί το είχα απορία αυτό τότε. Με κρέμασε ο τύπος το πιθανότερο είναι να μη ήξερε ότι υπήρχε διαφορά γιατί από τη διπλή συσκευασία θα έβγαζε περισσότερα πιστεύω. Και σκέφτομαι ήταν τεχνικός όχι ακριβώς πωλητής, η κοπέλα με είχε παραπέμψει σε τεχνικό για να μου βρει κατάλληλη μνήμη συμβατή του φορητού μου. Παρηγορούμαι από το γεγονός ότι ο celeron 2.1ghz δεν θα άντεχε το παραπανίσιο φορτίο κάτι είναι και αυτό!
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Παρηγορούμαι από το γεγονός ότι ο celeron 2.1ghz δεν θα άντεχε το παραπανίσιο φορτίο κάτι είναι και αυτό! Θα σε στεναχωρήσω, αλλά θα συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα