Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πέρα από το ενσωματομένο wifi και την χαμηλή τιμή, δεν βλέπω λόγο να το πάρει κάποιος από το 2 που θα πέσει και η τιμή του κι άλλο πιθανότατα.

Για όποιον θέλει gigabit και γενικά λύσεις για server, υπάρχει χρόνια τώρα το banana pi που το πατάει κάτω και το RPi2 σε όλα πέρα από την υποστήριξη και την υποστήριξη στα γραφικά(οπότε μην το σκέφτεστε για kodi).

Εγώ προσωπικά έχω ένα banana pi ως μικρό NAS/torrentbox/owncloud/VPN και ένα RPi2 με kodi που παίρνει υλικό από το banana.

Φυσικά για σοβαρή δουλειά δεν είναι αυτά και αν έχεις απαιτήσεις έχουν όλα τους ελλείψεις, αλλά για να παίζεις και για την χαρά του DIY καλά είναι.

Δημοσ.

Μπορώ να περάσω Windows πάνω και να τον εχω αποκλειστικά για χρήση "office"?

Οχι ,οσο και να ψηνεστε δεν προκειται να γινει κατι τετοιο υπαρχει διαφορα αρχιτεκτονικης  ,ειναι απλα για hobby και για προγραματισμο επι τω πλειστω.

Δημοσ.

Προσωπικά εχω ενα pi2 συνδεδεμένο να παιρνει ρευμα από το usb της tv και φορεμένο openelec. Για wifi εχω ενα μικρό adapter της tplink και παιζει τα παντα. 

Τωρα που θα βγεί το 3 σιγουρα θα παρω ενα για να φορεθεί rasplex για την κρεβατοκαμαρα

Δεν νομίζω να έχει πρόβλημα το ασύρματο "Τάκη". Δοκίμασε να τρέξεις μόνο με 54MBPS ταινία κοντά στα 45GB και να δούμε άμα την παίζει απροβλημάτιστα.

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ ασύρματα κατ' ευθείαν στο ρούτερ γι' αυτό θέλω Gigabit Εthernet και 2GB RAM το λιγότερο, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να αναβαθμιστείς από το Rpi2.

Επίσης με 60 ευρώ παίρνεις Media Player οκταπύρηνο, 3GB RAM με Gigabit Ethernet και WiFi πάνω από 125mbps.

Εγώ τα δουλεύω και τα δύο και προτιμώ το media player.

Μηπως είσαι με SMB? Το NAS που εχω φτιαξει υποστηρίζει NFS. Μεσω NFS παιζω τα παντα σε 1080p μεσω wifi χωρίς προβλημα. Η πιο μεγαλη που εχω παιξει είναι το TLOTR.The.Return.of.the.King.2003.Extended.BluRay.1080p.DTSES6.1.x264-CHD μεγεθους 28.3GB. Δεν κολλησε καθόλου. Με SMB ακομα θα φόρτωνε.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά εχω ενα pi2 συνδεδεμένο να παιρνει ρευμα από το usb της tv και φορεμένο openelec. Για wifi εχω ενα μικρό adapter της tplink και παιζει τα παντα. 

Τωρα που θα βγεί το 3 σιγουρα θα παρω ενα για να φορεθεί rasplex για την κρεβατοκαμαρα

Μηπως είσαι με SMB? Το NAS που εχω φτιαξει υποστηρίζει NFS. Μεσω NFS παιζω τα παντα σε 1080p μεσω wifi χωρίς προβλημα. Η πιο μεγαλη που εχω παιξει είναι το TLOTR.The.Return.of.the.King.2003.Extended.BluRay.1080p.DTSES6.1.x264-CHD μεγεθους 28.3GB. Δεν κολλησε καθόλου. Με SMB ακομα θα φόρτωνε.

Αγορινα πες μου λιγο τι wifi εβαλες γιατι εμενα το εκαψε μετα απο 2 μερες..!

Δημοσ.

Έχω 6 rpi2 τα οποία αντικατέστησαν τα rpi1 
Τα 3 με openelec είναι πάνω σε τηλεοράσεις και προβολέα.
Αθόρυβα always on, cec, με ελάχιστη κατανάλωση, να παίζουν τα πάντα από το δίκτυο μου, live tv μέσω mediaportal server, quasar και τα συναφή, home cinema bliss! Ελευθέρωσα 2 pc έτσι! 
άλλο ένα κάνει adblock, και άλλο ένα το έχω ως usb δικτυακό.
Το τελευταίο το έχω για δοκιμές. 
Το Rpi3 αν τρέχει κάποια έκδοση linux με τον chrome σε αποδεκτές ταχύτητες (το Rpi2 για εμένα δεν ήταν αποδεκτό) θα είναι τέλειο!
Το openelec και ταχύτερο να είναι με rpi3 δεν θα έχει νόημα αφού είναι αρκετά άμεσο στο rpi2.    

Δημοσ.

Αγορινα πες μου λιγο τι wifi εβαλες γιατι εμενα το εκαψε μετα απο 2 μερες..!

Αυτό που εχω πανω το εχω αγορασει εδω και χρόνια. Είναι σαν το παρακάτω αλλα το λευκό.

http://www.skroutz.gr/s/2059292/TP-LINK-TL-WN823N.html

Ένα αλλο tp link που εβαλα πριν μερες όμως δεν δουλεψε

• Like 2
Δημοσ.

Μην γκρινιάζετε ρε παιδιά για δυνατότητες που δεν έχει. Φτιάχτηκε για να το αναπτύξεις όπως θέλεις, να μπεις στον κόπο να μάθεις και πέντε πράγματα δηλαδή ανοιχτή αρχιτεκτονική. Αν ψάξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι ο κόσμος εκεί έξω έχει φτιάξει εκπληκτικά πράγματα με αυτό. Χρησιμοποιείται (μαζί με το Arduino) μέχρι και σε σχολεία για εκπαίδευση.

Όποιος θέλει απλά ένα media center υπάρχουν δεκάδες εκεί έξω με ένα κάρο δυνατότητες.

• Like 1
Δημοσ.

45 ευρώ + SD Card + τροφοδοτικό + κουτάκι αγγίζεις τα 65-70 ευρώ άνετα....
Με τα ίδια χρήματα παίρνεις ένα refurbished intel dual core επώνυμο με 2 GB ram τουλάχιστον που θα έχει πολύ μεγαλύτερη ισχύ....
Όμως.... το raspberry θα καίει 5 watt, θα είναι τελείως αθόρυβο και σε μέγεθος πακέτου τσιγάρων....
Επίσης αν χρειάζεσαι τις GPIO επαφές είναι σχεδόν μονόδρομος...

Προσωπικά έχω ένα PI 1 B που εκτελεί χρέη local dns (και adblock), vpn server, temperature monitor στο σπίτι....
Πάντα ανοιχτό και πρόθυμο να με εξυπηρετήσει....

Δεν πρόκειται να πάρω το 3 αν και μ' αρέσει... γιατί δεν περισσεύουν και ήδη με καλύπτει και το 1 Β.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...