Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί θεωρείται πλέον καινοτομία.

Εδώ και ένα μήνα έχω πάρει αυτό : http://www.gearbest.com/tv-box/pp_154497.html

στα 44 ευρώ.

Ελάχιστα μεγαλύτερο, με τηλεκοντρόλ.

Και υπάρχουν πολλά τέτοια νομίζω πλέον.

• Like 1
Δημοσ.

στα 44 ευρώ.

Το Raspberry δεν είναι για Media Center ή για να έχεις κάποιο Android Box. Με το Raspberry μπορείς να φτιάξεις ότι συσκευή θες αφού θα το προγραμματίσεις όπως θες εσύ.

• Like 5
Δημοσ.

στα 44 ευρώ.

Γιατί απλά δεν είναι ΜΟΝΟ Media Player.

Αν και πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί ως τέτοιο.

Προσωπικά το έχω σαν μικρό server σπίτι με Raspbian. Το χρησιμοποιώ για DDNS, WoL, παρακολούθηση θερμοκρασίας / υγρασίας από άλλα τρία Raspberry pi B+ στο σπίτι, UPS monitoring κ.α. 

• Like 13
Δημοσ.

Γιατί απλά δεν είναι ΜΟΝΟ Media Player.

Αν και πολύς κόσμος το χρησιμοποιεί ως τέτοιο.

Προσωπικά το έχω σαν μικρό server σπίτι με Raspbian. Το χρησιμοποιώ για DDNS, WoL, παρακολούθηση θερμοκρασίας / υγρασίας από άλλα τρία Raspberry pi B+ στο σπίτι, UPS monitoring κ.α. 

Δεν αντιλέγω.

Το tv box που προανέφερα, είναι ένα κανονικό android device με google playstore.

Για ποιο λόγο δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά με εκείνο;

Το arduino ας πούμε έχει ένα κάρο addons. Παίζει αυτή η λογική στο raspberry;

Το θυμάμαι ως project του φθηνότερου υπολογιστή, ή κάνω λάθος ;

Αυτό νομίζω έχει ξεπεραστεί.

Δημοσ.

τελικα ποια η χρησιμοτητα του, για να καταλαβω...

Δημοσ.

Εγώ έχω μια άλλη ένσταση. Για ποιο λόγο δεν προσθέτουν ένα real time clock παρά πρέπει να αγοραστεί επιπλέον module; Δεν νομίζω πως θα μεγάλωνε σε διαστάσεις ούτε θα επηρέαζε την φιλοσοφία του project καθαυτού...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν αντιλέγω.

Το arduino ας πούμε έχει ένα κάρο addons. Παίζει αυτή η λογική στο raspberry;

Το θυμάμαι ως project του φθηνότερου υπολογιστή, ή κάνω λάθος ;

Αυτό νομίζω έχει ξεπεραστεί.

Τα GPIO Pins του Raspberry χρησιμέυουν για αυτό  ακριβώς το λόγο. Μπορείς να συνδέσεις σχεδόν οτιδήποτε, να το προγραμματίσεις όπως θέλεις και να μιλήσεις με οτιδήποτε. Με παρόμοια λογική όπως στο Adruino. Η διαφορά είναι ότι Adruino προγραμματίζεται απευθείας, ενώ στο raspberry τα κάνεις μέσω του λειτουργικού του. Συν και πλήν υπάρχουν πολλά, δύσκολο να στα αναλύσω τώρα. Σαν δυνατότητες πάντως, αριθμητικά, το ras μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα λόγω του κανονικού λειτουργικού του.

Π.χ. σε ένα από τα Pi μου, είναι συνδεδεμένος ένας ΑΜ2302 αισθητήρας θερμοκρασίας / υγρασίας και πιό δίπλα ένα 12V ρελέ να ελέγχει μια μαγνητική επαφή. Υπάρχουν άπειρα τέτοια να δοκιμάσεις, και όλα πάνω από ένα πλήρες λειτουργικό.

• Like 1
Δημοσ.

Το WiFi είναι άχρηστο από την στιγμή που το θέλεις για media player κυρίως. Για να παίξεις μέσω δικτύου μεγάλα αρχεία ταινιών δεν είναι εφικτό και έχουμε κολλήματα. Εννοώ για 1080p ταινίες που είναι πάνω από 15 GB. Το Gigabit ethernet και τα 2 GB RAM για 'μένα είναι απαραίτητα. Δεν αλλάζω το rpi2.

Δημοσ.

Το WiFi είναι άχρηστο από την στιγμή που το θέλεις για media player κυρίως. Για να παίξεις μέσω δικτύου μεγάλα αρχεία ταινιών δεν είναι εφικτό και έχουμε κολλήματα. Εννοώ για 1080p ταινίες που είναι πάνω από 15 GB. Το Gigabit ethernet και τα 2 GB RAM για 'μένα είναι απαραίτητα. Δεν αλλάζω το rpi2.

Κοίτα να δεις που βλέπω μέσω AppleTV και LG WebOS TV ταυτόχρονα μέσω WiFi Netflix ενώ στο PC την ίδια στιγμή παρακολουθεί άλλος επίσης FullHD ταινίες. Μάλλον έχεις εσύ θέματα με το ασύρματο, γιατί εγώ με 50άρα σύνδεση δεν έχω θέμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...