Architekt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 η βασικη αρχη αυτου του αισθητηρα ειναι να λειτουργει οπως και το φιλμ! που τα στρωμματα των χρωμματων ειναι το ενα ΠΑΝΩ στο αλλο και οχι το ενα ΔΙΠΛΑ απο το αλλο με αποτελεσμα καθε μεμονομενο πιξελ να ειναι 3 φορες μεγαλυτερο απο το αντιστοιχο σε διαταξη RGB... αυτο βεβαια εχει τα ιδια προβληματα που ειχε κ το φιλμ απο αποψη θορυβου... useable μεχρι 800iso, max 1600iso... δυσκολο να το βελτιωσαν σημαντικα... 2
KAKADI Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 βεβαία το dslr και ξερό ψωμί δεν είναι κάν επιχείρημα χώρια οτι εκτός απο την σονυ υπάρχει και η fuji Που κάνει την διαφορά Εξαρταται πως θες να το δεις αυτο που ειπα.. Η fuji ειναι πισω ακομη (AF).. Ειχα μια προσφατα αλλα δε την κρατησα πολυ γτ αυτα που μου προσφερε ηταν πιο λιγα απ αυτα που εχανα.. Προσοχη και παλι.. Δε λεω, μπορει να υπαρχουν καποιοι που δε μπορουν χωρις αυτην. Απλα δεν ηταν για μενα.. Δεν αναφερθηκα προσωπικα σε κανεναν. Ισα ισα ξερουν αυτοι που πρεπει σε ποιους αναφερομαι. O υπερκαταναλωτισμος ειναι ασχημο πραγμα.. Οπως και ειναι πολυ επικινδυνο να ακους τη γνωμη του αλλου και να τη παιρνεις για ευαγγελιο σε μια ενασχοληση οπως η φωτογραφια που ο καθενας εκφραζεται διαφορετικα. Απλα οπως ειπα οι dslr προσφερουν τα παντα σε οτι ειδος φωτογραφιας και να ασχολειται καποιος τη στιγμη που μιλαμε με αρνητικο το μεγεθος. Και απο mirrorless τα μεγαλα μοντελα της Sony. Κρινω απ αυτα που βλεπω... Φιλικα..
hayas88 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 oi dslr δεν προσφέρουν τα πάντα ίσα ίσα στέρουντε σε πολλά σε σχέση με της mirrorless όπως φορητότητα και συμβατότητα με παλιούς φακούς τα οποία είναι αντικειμενικά προτερήματα, υπάρχουν και τα υποκειμενικά όπως το οτι εγώ πχ προτιμώ το ψηφιακό ( σύγχρονο χωρίς lag πάντα ) viewfinder παρά το οπτικό γιατί θεωρώ οτι είναι προτέρημα να βλέπω την έκθεση της φωτογραφίας πρίν την βγάλω , και στο σκοτάδι με βοηθάει γιατί βλέπω φωτεινότερη την εικόνα απο οτι με οπτικό, άλλος μπορεί να ενοχλήτε απο ένα Lag 0.01 sec και αυτό δεκτό αλλά για εμένα είναι αστείο , επίσεις το af και το μέγεθος του buffer ενδεχομένως στης κορυφαίες dslr κάμερες όπως d4 και 1dx αντέ και με nikon 7100 7200 ( αν και εκεί δεν ξέρω αν είναι χαοτικές οι διαφορές με μια α6000) ενδεχομένως να μην πιάνετε και προφανώς το 5% του αγοραστικού κοινού που χρειάζεται αυτές της κάμερες προφανώς και δεν θα πάρει sony fuji αλλα για τους υπόλοιπους δεν βλέπω κάποιον αντικειμενικό λόγο κάποιος να πάρει μια εισαγωγική dslr και να μην πάρει μια mirrorless ακόμα και αν χρειάζεται να δώσει παραπάνω χρήματα, εκτός και αν απλά του αρέσει και τον εμπνέει το κράτημα και το σχήμα της dslr η χρειάζεται την extra αυτονομία που λύνεται βέβαια με μια extra μπαταρία + οτι οι fuji συγκεκριμένα αν και δεν κάνει μετρήσεις το dxo εμένα τουλάχιστον απο δείγματα και δικές μου φωτογραφίες μου φαίνεται οτι έχουν την καλύτερη απόδοση se high iso se crop sensor
Architekt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 + οτι οι fuji συγκεκριμένα αν και δεν κάνει μετρήσεις το dxo εμένα τουλάχιστον απο δείγματα και δικές μου φωτογραφίες μου φαίνεται οτι έχουν την καλύτερη απόδοση se high iso se crop sensor Ναι! Αφου κλεβουν στο iso... Ειναι 0,5stop κατω σε σχεση με canon/nikon... Για ψαξε το κ δες απο τα histogram οτι μια Νικον πιανει περισσοτερο φως στο ιδιο iso απο μια fuji... Να κλεψει κ η Sigma κ να ονομασει το true iso 1600 σε iso 6400 κ ολα καλα!!
hayas88 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Ίσως να κλέβει το έχω ακούσει και εγώ αλλά από φωτογραφίες που έχω βγάλει και εγώ και έχω δει και πάλι είναι καλύτερες πιστεύω
KAKADI Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 #hayas88 Sorry που δε το διευκρινησα καλυτερα αλλα δε μιλουσα για εισαγωγικες dsl-r.. Μιλουσα για πιο σοβαρα μοντελα d7100 και πανω.. P.S. Οι fuji πονανε στο af ειδικα οσο πεφτει το φως.... Και ναι μπορεις να το προσπερασεις σε μερικα ειδη φωτογραφιας ή τουλαχιστον να μην ενοχλει τοσο αλλα καπου θα σε κρεμασει...
hayas88 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Επίσης όλες οι fuji δεν είναι ίδιες και υπάρχει τρελή διάφορα από μια xe-1 και την xt1 η δεύτερη δεν νομίζω να κρεμασει τον μέσο χρήστη τώρα αν τραβάς σπορ είναι άλλο θέμα και χρειάζεσαι και τον ανάλογο εξοπλισμό
Razor333 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Απο οτι βλεπω σε αλλο site για το raw ισχυει ~19mp απο τον ενα αισθητηρα και ~25mp απο τον αλλο αισθητηρα, αυτα με ολη την χρωματικη πληροφορια. Στο jpeg η καμερα δινει την δυνατοτητα για μεγαλυτερα αρχεια που φτανουν μεχρι τα 51mp για τον μεγαλυτερο αισθητηρα και 39mp για τον μικροτερο, πρακτικα upscale σε αυτο που θεωρει η sigma ως αντιστοιχη αναλυση απο bayer αισθητηρα. Παντως μιας και αυτες οι μηχανες ειναι studio/still life/product photography εργαλεια κατα κυριο λογο, νομιζω πλεον με pixel shifting σε bayer αισθητηρα το αποτελεσμα θα ειναι εφαμιλλο ως προς την αναλυση/χρωματικη αποδοση και η μηχανη παραμενει λειτουργικη και για αλλες χρησεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα