La_MoRt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Καλημέρα να κάνω μια ερώτηση αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει; Υπάρχει πιθανότητα να έχω bottleneck στο σύστημα μου από τον επεξεργαστή μου σε συνδυασμό με τη κάρτα γραφικών μου; Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού (witcher 3) παρατηρώ το εξής παράδοξο: το gpu 100% και λίγο πιο χαμηλά και το cpu να παίζει εώς 60-70% είναι λογικό να συμβαίνει αυτό; Λέω παράδοξο γιατί σε αυτή τη περίπτωση το bottleneck αν υπάρχει θα είναι στο gpu πράγμα δύσκολό για τη κάρτα της υπογραφής μου. Με ultra settings έχω και κάποια μικρο κολληματάκια κάποιες φορές είναι λογικό; Λέτε να είναι θέμα με τους drivers;
dimitrisOP Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το ανάποδο ειναι το "bottleneck" να τερματίζει η cpu και να αράζει η καρτα
La_MoRt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Ναι κανονικά το ανάποδοα θα έπρεπε να συμβαίνει για να έχω bottleneck στη cpu. Έτσι δείχνει σα να έχω στη κάρτα πράγμα το οποίο μου φαίνεται πολύ δύσκολο. Έχει ακουστεί γενικότερα κάποιο πρόβλημα με τελευταίους drivers από Nvidia. τους προηγούμενους τους έκανα uninstall με DDU σε safe mode.
TheELF Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Το ανάποδο ειναι το "bottleneck" να τερματίζει η cpu και να αράζει η καρταΤο "bottleneck" δεν υπάρχει. Υπάρχουν τα "bottleneck" και υπάρχουν μεταξύ όλων των στοιχείων του Η/Υ και ακόμα και μεταξύ παιχνιδιού και Η/Υ. Ο i7 που έχεις έχει 8 νήματα αλλά το παιχνίδι δεν μπορεί να αξιοποιήσει 8 νήματα στο 100% οπότε ο επεξεργαστής δουλεύει εκεί που λες. Από την άλλη το παιχνίδι δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να αξιοποιήσει στο 100% την κάρτα γραφικών σου πόσο μάλλον σε ultra που λες. 1
La_MoRt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Άρα κάτι παίζει με τους drivers να κινηθώ προς τα εκεί δηλαδή ε;
Xristaras12 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 η κάρτα γραφικών θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να τρέχει 100% ανεξαρτήτως σκηνικού και να δίνει πάντοτε τα μέγιστα FPS. εαν βλεπεις μικρότερη χρήση καρτας γραφικών ειτε ο επεξεργαστής δεν μπορεί να ταίσει την κάρτα είτε έχεις ενεργά φιλτρα(ΑΑ,ΗΒΑΟ κλπ)και δεν έχει την δυναμη η την μνημη η κάρτα να τα επεξεργαστεί.
La_MoRt Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Όχι η κάρτα δείχνει να λειτουργεί κομπλέ σε ότι αναφορά τη χρήση της δε πέφτει σε καμία περίπτωση κάτω από το 85% με τις περισσότερες φορές να παίζει από 97-100%. Όσο αναφορά λοιπόν τη χρήση της νομίζω είμαστε εντάξει απλά μέσα στο παιχνίδι έχω κάποια μικροκολλήματα με τη κίνηση του ποντικιού στο χάρτη καθώς επίσης και με τη κίνηση της κάμερας γύρω από το παίχτη, αλλά δεν είναι συνεχόμενα. Θα τσεκάρω και αυτό που είπες για τα φίλτρα μήπως κάτι παίζει εκεί.
Xristaras12 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 εαν γυρνάς την κάμερα η τον χαρακτηρα και έχεις μικροκολλημα το πιθανότερο είναι να έχει γεμίσει η μνημη και το κολλημα αυτο ειναι μέχρι να φορτωθουν τα δεδομενα ξανά.
TheELF Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Όχι η κάρτα δείχνει να λειτουργεί κομπλέ σε ότι αναφορά τη χρήση της δε πέφτει σε καμία περίπτωση κάτω από το 85% με τις περισσότερες φορές να παίζει από 97-100%. Όσο αναφορά λοιπόν τη χρήση της νομίζω είμαστε εντάξει απλά μέσα στο παιχνίδι έχω κάποια μικροκολλήματα με τη κίνηση του ποντικιού στο χάρτη καθώς επίσης και με τη κίνηση της κάμερας γύρω από το παίχτη, αλλά δεν είναι συνεχόμενα. Θα τσεκάρω και αυτό που είπες για τα φίλτρα μήπως κάτι παίζει εκεί. Τα κολλήματα είναι θέμα προγραμματισμού/port του παιχνιδιού. Αν θες μπορείς να διαβάσεις εδώ και να δεις ότι είναι γενικό το πρόβλημα. Έχει και καλά tips για την βελτίωση απόδοσης. http://forums.cdprojektred.com/threads/63999-Compendium-of-tweaks-and-fixes-for-the-PC-version 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα