Προς το περιεχόμενο

k3b : mkisofs crashed ...


Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό το μήνυμα ;

Το βγάζει όταν πάω να γράψω μία συγκεκριμένη παρτίδα άγραφα dvd (maxell dvd+r) .

Στην ίδια εγκατάσταση , με το ίδιο πρόγραμμα , έχω γράψει άλλα δισκάκια

(και με το ίδιο drive εννοείται).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα !

Τέτοιου είδους προβλήματα με το makeisofs σ' εμένα συνήθως συμβαίνουν σε τρεις περιπτώσεις :

A) Όταν τα DVD δεν είναι συμβατά με το συγκεκριμένο λογισμικό ή συσκευή. Εκεί απλά αλλάζω μάρκα. Η εγγραφή DVD είναι γενικά πολύπλοκο θέμα και συνήθως δεν μπορείς να καταλάβεις πώς και τι, δηλαδή ποια μάρκα DVD είναι συμβατή με ποιο DVD Writer και προπαντώς γιατί.
Β) Όταν για κάποιο λόγο η ταχύτητα επικοινωνίας του DVD Writer με τον υπολογιστή δεν είναι στο 100%. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν έχουμε ανοικτά κι άλλα προγράμματα κατά την ώρα της εγγραφής. Ένα ακόμα λάθος που κάνει πολύς κόσμος είναι το να συνδέει το DVD ως slave μαζί με το δίσκο, αν είναι IDE. Επίσης άμα η συσκευή είναι SATA, τότε δοκιμάζουμε πρώτον ν' αλλάξουμε το καλώδιο σύνδεσης και φυσικά τη θύρα στην οποία τη συνδέουμε.
Γ) Όταν θέλουμε να σώσουμε μεγάλα αρχεία στο DVD. Τότε επειδή τα δεδομένα των αρχείων δε χωράνε στην προσωρινή μνήμη (buffer) ο υπολογιστής αναγκάζεται να τα διαβάζει κομμάτι-κομμάτι, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.
Για να το αποφύγω αυτό, προσωπικά, όταν έχω να γράψω μεγάλα αρχεία σε DVD, επιλεγω κατ' αρχήν να δημιουργώ ένα αρχείο ISO Image κάπου στο δίσκο με όλα τα δεδομένα αυτών των αρχείων και μετά γράφω αυτό το αρχείο στο DVD μέσω της επιλογής Burn Umage του προγράμματος k3b.
Επίσης να θυμάστε πάντα ότι είναι πιο ασφαλές να επιλέγουμε το UDF Format εγγραφής όταν πρόκειται για εγγραφή αρχείων μεγάλου μεγέθους.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δηλαδή πρώτα ελέγχουμε αν έχει επιλεγεί το UDF Format και μετά όλα τ' άλλα που είπα παραπάνω. Κακώς το 'γραψα στο τέλος, αλλά τόρα ό γέγραφε, γέγραφε.

Φιλικά,
Ο Άσπρος Γάτος
 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...