M2000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ακόμα δεν αντιλαμβάνεσαι το "σχετικό" της δήλωσης μου. Η C# έχει πολλά θέματα. Δεν μαθαίνεις ένα πράγμα και το έμαθες όλο, αλλά μαθαίνεις σταδιακά. Μπορείς βέβαια να ρίξεις μια ματιά στα περιεχόμενα και να εκτιμήσεις την έκταση αυτών, αν ήδη γνωρίζεις άλλες γλώσσες. Έτσι μπορείς να πεις με σιγουριά ότι κάτι έχει πολύ περιεχόμενο άρα προφανώς έχει δυσκολία, απαιτεί χρόνο και κόπο για να κατανοήσεις όλα τα θέματα, και αυτό δεν το κάνεις "Αφού τα έχεις μάθει" αλλά πιο πριν. Σε όλες τις επιστήμες υπάρχει πάντα το στάδιο της εκτίμησης, και αυτό λέγεται τεχνικοοικονομική ανάλυση, η οποία δεν προκύπτει από την εκτέλεση του έργου αλλά από άλλα παρόμοια υπολογίζοντας ότι τα στάδια στο νέο έργο είναι ίδια, με τα "συνήθη". Συνήθως βέβαια στην εκτέλεση προκύπτουν θέματα, άρα υπάρχει περιθώριο για μεγαλύτερο κόστος και σε αυτό που λέμε εδώ (και δεν είναι το έργο, αλλά η μάθηση) μιλάμε για πνευματική καταπόνηση, άσκηση. Ναι θεωρώ ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα για τη C#. Αν δεν έχει φτιάξει κάποιος μια εφαρμογή, όσο και να διαβάζει προγράμματα σε C#, όσο και να διαβάζει εγχειρίδια, δεν θα έχει το μέτρο σύγκρισης, ότι για αυτό το πράγμα απαιτείται τόση δουλειά στη C# πριν την κάνεις. Σε αντίθεση στη VB6 θεωρώ ότι είμαι πέρα του προχωρημένου, όντας κατασκευαστής δυο μεγάλων εφαρμογών, η μία είναι γλώσσα προγραμματισμού με αντικείμενα και η άλλη μια εφαρμογή τύπου μαζικής επεξεργασίας και εκτύπωσης φωτογραφιών (είναι ένα άλλο πεδίο που δεν το έχω προβάλλει εδώ). Άρα Groot, κόψε τις γελοιότητες με τα φαιδρά ερωτήματα και ξεκίνα να κάνεις κάτι. Αν ξέρεις τη C#, δηλαδή αν έχεις δουλέψει με αυτήν, αν έχεις κάνει έργο δώσε κατευθύνσεις στο νέο, Αν όχι τότε έχεις μαύρα μεσάνυχτα, ακόμα και αν έχεις κάνει εξάμηνα στο οπουδήποτε και έχεις εξεταστεί σε προγράμματα πάνω στη C#, αυτό δεν είναι συνθήκες έργου, αλλά άσκησης, μισά πράγματα δηλαδή (σχετικά το γράφω, μη πάρεις και το ζύγι/μέτρο τώρα) Το δε ερώτημά σου είναι προσβλητικό...και δεν το απαντάει κανείς! Δεν στέκει κιόλας. Η κρίση για τεχνικό/τεχνολογικό γίνεται από κάποιον με ιδέα για τεχνικό/τεχνολογικό που δηλώνει ότι δεν το έχει δουλέψει, ότι έχει μια γνώση επί του θέματος αλλά σε καμία περίπτωση εμπειρία. Αν δεν είναι ορθή συμπεριφορά κάποιου να ξεκαθαρίζει τη θέση του, τότε τι είναι ορθή συμπεριφορά; και να γράψω και τη κακία μου εδώ...Groot αυτές τις χαζομάρες τις κάνεις συνέχεια σε πολύ κόσμο εδώ. Μπαίνεις και τρολάρεις διαρκώς. Τι να πούμε για MatLab που κόλλησες στο τι λέμε γενικού σκοπού γλώσσα; Η στο παράδειγμα με το excel που είπες στον άνθρωπο μια μη λύση...σε ένα θέμα που δεν γνώριζες ΤΙΠΟΤΑ; Και αφού οι επιστήμονες μιλάνε με τεκμήρια ορίστε Site: εδώ ένα ερώτημα για μια άσκηση που κατάντησε φιλοσοφικό ζήτημα...από ποιόν;
groot Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Προσβλητικό είναι το γεγονός ότι προσπαθείς τόσο έντονα να μιλάς για θέματα που δεν γνωρίζεις. Εάν σου αρέσει αυτό, πήγαινε στο μπλα μπλα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, εδώ όσοι γράφουν μιλάνε επειδή γνωρίζουν αυτό που λένε. Και το γνωρίζουν όχι επειδή το λένε οι ίδιο, αλλά έχουν ορθά επιχειρήματα. Στην δική σου περίπτωση, εάν εξαιρέσει κανείς ό,τι έχει να κάνει σχέση με Excel και VB, φαίνεται ακριβώς το αντίθετο. Π.χ., η δήλωση ότι με μία γλώσσα γενικού σκοπού πρέπει να μπορείς να φτιάξεις drivers για εκτυπωτή και μετά παραθέτεις ως γλωσσα γενικού σκοπού την JS. 2. Αφού εσύ την βλέπεις μια γενικού σκοπού γλώσσα (αυτό είναι η γενική γλώσσα), τότε πες μου αν φτιάχνεις οδηγούς για εκτυπωτές με αυτήν; Σε αυτόν τον κατάλογο δεν βλέπω το MatLab και ορκίζομαι...δεν το έσβησα! https://en.wikipedia.org/wiki/General-purpose_programming_language (όπου στο link υπάρχει η Javascript) Π.χ., η κρίση σου για το εάν είναι δύσκολη ή όχι μία γλώσσα για την οποία έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Δεν είναι απλή γλώσσα η C#. [...] Άρα εδώ κάποιος που γνωρίζει τη C# (εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα) [...] Π.χ., η δήλωσή σου ότι το MATLAB έχει μυστήριο συντακτικό ενώ δεν γνωρίζεις τίποτα και από αυτό (με την τρομερή ατάκα που δεν ήξερες να ξεχωρίσεις το console output από τις δηλώσεις του MATLAB) plus ότι (όπως απέδειξα) το συντακτικό του είναι όμοιο με mainstream γλώσσες. Αντιλαμβάνεσαι για παράδειγμα ότι αυτό: a = 1 2 3 0 0 0 0 0 0 10 δεν είναι απλό συντακτικό! Χωρίζει αριθμούς με διαστήματα. Ποια άλλη γλώσσα το κάνει; Γιατί νομίζω ότι έχουμε το κόμμα για να χωρίσουμε μια σειρά αριθμών.Βασικά, αυτό δεν είναι καν συντακτικό. Είναι το output του command window εάν κανείς δώσει τις εντολές που έγραψα. Αυτό είναι τόσο κοινό... όσο το MATLAB101. Δηλαδή, μέσα στις 2 πρώτες σελίδες οποιουδήποτε εργαστηρίου (μαθήματος εννοώ) που κάνουν MATLAB, βλέπεις ακριβώς αυτό. Χώρια ότι κάτι απλό να γράψεις στο MATLAB θα το δεις. Άρα, δεν έχεις γράψει καν το a=1 στο MATLAB. Παρ' όλα αυτά, είπες ότι έχει μυστήριο συντακτικό. Πώς; Πώς, και βάσει ποιας λογικής, εφόσον δεν έχεις δει καν MATLAB λες ότι έχει μυστήριο συντακτικό; και για το συντακτικό: Προσπέλαση στοιχείων πίνακα. Συγκεκριμένα των στοιχείων που ανήκουν στις γραμμές 1 και δύο και στις στήλες 3 και 4 MATLAB: a[1:2, 3:4] Python με numpy a[1:2, 3:4] Επίσης, προσπέλαση μεθόδων κλάσης: MATLAB my_class.its_method(the_argument) Java my_class.its_method(the_argument) Python my_class.its_method(the_argument) Άρα, επανειλημμένα γράφεις πράγματα που είναι εντελώς λάθος και βασίζονται σε εντελώς προσωπικές εκτιμήσεις για θέμα που δεν γνωρίζεις. Εάν σου αρέσει κάτι τέτοιο, άρχισε αλληλογραφία με το Cosmopolitan. Σε τεχνολογικά/τεχνκά θέματα δεν αρμόζει και πολύ. Υ.Γ. Να μην αναφέρω την τρελή ερώτηση... : Στο παράδειγμά σου το the_argument δεν ξέρω τι είναι.
M2000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Άσχετα σεντόνια. Δεν γίνεσαι σοβαρός με σεντόνια...βάζε συνδέσμους καλύτερα! Το μόνο που δηλώνεις εδώ είναι ότι δεν καταλαβαίνεις,,αλλά παραμυθιάζεσαι,χάνοντας την ουσία...Απέδειξες ότι το MatLab είναι γενικού σκοπού; Όχι απλά στάθηκες σε απλά επιχειρήματα, για να δείξεις ότι το επιχείρημά μου δεν στηρίζει την έννοια "γενικός σκοπός", Αλλά αυτό λέγεται "τρία πουλάκια κάθονταν". Το αντιεπιχείρημα θα ήταν ότι το MatLab είναι μια γενικού σκοπού γλώσσα που αναφέρεται εδώ και εδώ. Αλλάζεις βάση συζήτησης, που είναι αν το MatLab είναι γενικού σκοπού με το να κάνεις βάση το τι είναι γενικού σκοπού, στηριζόμενος κάπου που αναφέρεται και η javascript, και αγνοείς επιδεικτικά το γεγονός ότι σου έχω γράψει ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο τι είναι κάτι γενικού σκοπού, αλλού αναφέρεται ως προς την πλειάδα διαφορετικών εφαρμογών.Στο εξήγησα επαρκώς πιστεύω το "λογικό σου άλμα" και ακόμα δεν το έχεις καταλάβει, Το ίδιο κάνεις συνέχεια, Κάνεις λογικά άλματα, παραβλέποντας την ουσία, το μέτρο.Π.χ. καταπιάνεσαι με ένα λάθος που έκανα για την εντολή που ήταν έξοδος στο MatLab και νομίζεις ότι από εκεί "καταρίφθηκαν" τα πάντα. Ε! Δεν ισχύει αυτό! Το ένα λάθος δεν προδικάζει ότι κάθετί θα είναι λάθος! Για σένα όμως ήταν το κάτι που ακόμα το δείχνεις.Καλά κάνεις. Δεν έχω πρόβλημα. Οι εκτιμήσεις σου για τις εκτιμήσεις μου έχουν γίνει αντιληπτές το να συνεχίζεις να τις διαθέτεις όπου βρεις και όπου σταθείς, δεν σε τιμούν! Απεναντίας σε κάνουν κουραστικό και Troll. Τελικά τι θα μείνει στο καθένα εδώ για την συμβολή σου; Ότι κουράζεις κόσμο; Ότι πετάς την φιλοσοφία σου; Τέλος τα μηνύματα γράψε όσα σεντόνια θέλεις!
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 groot, on 01 Mar 2016 - 09:33 AM, said: Δεν μιλάω γενικά για τον κόσμο και φιλοσοφικά ερωτήματα. Μιλάω για τεχνικά θέματα και δη θέματα πληροφορικής. Μπορεί κανείς να κρίνει κάτι από τον κόσμο της πληροφορικής και δη του προγραμματισμού, ενώ για αυτό το κάτι έχει μαύρα μεσάνυχτα; Όχι, δεν μπορεί. Τελεία και παύλα. Αλλά επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου όλοι έχουν άποψη για τα πάντα...
groot Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 groot, on 01 Mar 2016 - 09:33 AM, said: Όχι, δεν μπορεί. Τελεία και παύλα. Αλλά επειδή ζούμε σε μια χώρα όπου όλοι έχουν άποψη για τα πάντα... Αμήν.. πήρα μία απάντηση! Ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 όπως έχει γράψει και ο μέγας φιλόσοφος Αρκας "αυτοί που κάνουν πως ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
Apoll Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Να απαντάς αλλά όχι με το ύφος που κάνεις. Δηλαδή θα μπορούσες να γράψεις ότι για σένα που λέμε τώρα ότι έχεις ασχοληθεί σε καθημερινή βάση με την C# άρα και καλά έχεις εμπειρία, η γλώσσα είναι τόσο δύσκολη όσο εσύ καταλαβαίνεις και το να το αναφέρεις και μόνο στους αδαείς, χάνεις το καιρό σου, αφού τη δυσκολία της γλώσσας μόνο καθηγητές μπορούν να γνωρίζουν! Άρα όποιος άλλος για να καταλάβει τη δυσκολία της γλώσσας δεν φτάνει να διαβάσει το συντακτικό και να δει μερικά παραδείγματα αλλά χρειάζεται μεγάλη εμπειρία. Γιατί όμως νομίζω ότι ισχύει το ανάποδο; Ότι την ευκολία μιας όποιας γλώσσας την έχει μόνο ο έμπειρος, και ο ταλαντούχος νεοεισερχόμενος! Εγώ λοιπόν ορθώς επιμένω να λέω ότι έχω μαύρα μεσάνυχτα, για τη γλώσσα, και ότι έχει θέματα πολύ δύσκολα για εκείνον που σκέφτεται και δεν μαθαίνει τυφλοσούρτη. Ορίστε αν έχεις ιδέα από την C# και δεν μας πρίζεις εδώ επί "διαδικαστικού θέματος", εξήγησε στον νεοεισερχόμενο την έννοια του delegate στη C# και ειδικότερα στα events, και πως είναι κάτι το τετρημένο, για έναν νεοεισερχόμενο αυτό! ZZZZZZ γράφεις ασυναρτησίες. Άστο μην το παιδεύεις, έχεις χάσει την μπάλα, όπως σου είπαν και άλλοι.
defacer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Και απορώ... τελικά είναι τόσο δύσκολη η απάντηση; TL;DR: Έχεις δίκιο but noone gives a fuck. If it matters to you αυτά που λες είναι λιγότερο ή περισσότερο (δεν κάθομαι να διαβάσω σεντόνια κράξιμο) on point. Προσωπικά νομίζω πως ο M2000 έχει πολλές γνώσεις λόγω μακράς ενασχόλησης αλλά όπως φαίνεται ποτέ δεν έκατσε να τις συστηματοποιήσει, με αποτέλεσμα οι γνώσεις να είναι σκορποχώρι και ο ίδιος να μην καταλαβαίνει ότι τα μισά που λέει είναι τελείως κενά νοήματος. Και ναι, όταν το κάνει αυτό και μας δίνει τα φώτα του πάνω σε θέματα για τα οποία δεν ξέρει τίποτα είναι πολύ ενοχλητικό. Από την άλλη θα έπρεπε εξίσου εύκολα να καταλαβαίνεις ότι αν πετύχεις το σκοπό σου και καταφέρεις να αποσπάσεις μια "δήλωση περιορισμένης ευθύνης" το αποτέλεσμα θα είναι να ησυχάσεις και συ και μεις. Αλλά επίσης εμείς μπορούμε να ησυχάσουμε και χωρίς τη δήλωση, αρκεί να καταλάβεις ότι enough is enough και να το τελειώσεις. Πράγμα που δε συμβαίνει. Επομένως ο,τι γίνεται πλέον γίνεται μόνο για να νιώσεις εσύ καλύτερα, "εις βάρος" όλων των υπόλοιπων που θα προτιμούσαν να διαβάσουν κάτι σχετικά με .NET ή όποιο είναι το εκάστοτε topic. Και τελικά καταλήγουμε να γράφετε και οι δυο πράγματα τα οποία δεν ενδιαφέρουν κανέναν, οπότε καταλαβαίνεις γιατί δε σκιζόμαστε ποιός θα προλάβει να βροντοφωνάξει πρώτος την εύκολη απάντηση. Τελευταία παρέμβαση απο μένα, sorry for the hard love. 5
moukoublen Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Λέω να γράψω ον τοπικ. Λοιπον .ΝΕΤ Το .ΝΕΤ φίλε που άνοιξες το θρεντ είναι ένα ολόκληρο "οικοσύστημα". Μην το σκέφτεσαι μόνο σαν "γλώσσα" και τι μπορώ να "φτιάξω με τις εντολές της γλώσσας αυτής". Είναι λανθασμένη προσέγγιση. Είναι framework και μάλιστα αρκετά μεγάλο με πολλά καλούδια. Αλλά αν σε βολεύει αυτή η προσέγγιση να σου πω επιγραμματικά (παραλείποντας ίσως πράγματα) Μπορείς να φτιάξεις: Desktop Applications Windows Services Web Services Web Pages (φυσικά μαζί με css javascript kai html - [ή και χωρίς αυτά αλλά αυτό είναι καλύτερα να πεθάνει]) Windows 10 modern/new ή πως λέγονται applications. Επίσης το .ΝΕΤ είναι ένα managed σύστημα (σαν την java). Ένα απο τα πράγματα που σημαίνει αυτό είναι οτι έχεις garbadge collector. Τώρα υπάρχουν κάποιες βασικές -ασ πούμε ¨επίσημες¨- γλώσσες που κάνουν compile σε .ΝΕΤ (να το πω έτσι). Αυτές είναι η C# και η VB .NET και πολλές άλλες απο κει και πέρα. [EDIT: Το ποστ μου είναι ελλιπές αλλά νομίζω πως για την ερώτηση του TS αρκεί] 1
groot Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 ή όποιο είναι το εκάστοτε topic π.χ. θέματα για C ας πούμε
G.h.o.s.t Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Λέω να γράψω ον τοπικ. Λοιπον .ΝΕΤ Το .ΝΕΤ φίλε που άνοιξες το θρεντ είναι ένα ολόκληρο "οικοσύστημα". Μην το σκέφτεσαι μόνο σαν "γλώσσα" και τι μπορώ να "φτιάξω με τις εντολές της γλώσσας αυτής". Είναι λανθασμένη προσέγγιση. Είναι framework και μάλιστα αρκετά μεγάλο με πολλά καλούδια. Αλλά αν σε βολεύει αυτή η προσέγγιση να σου πω επιγραμματικά (παραλείποντας ίσως πράγματα) Μπορείς να φτιάξεις: Desktop Applications Windows Services Web Services Web Pages (φυσικά μαζί με css javascript kai html - [ή και χωρίς αυτά αλλά αυτό είναι καλύτερα να πεθάνει]) Windows 10 modern/new ή πως λέγονται applications. Επίσης το .ΝΕΤ είναι ένα managed σύστημα (σαν την java). Ένα απο τα πράγματα που σημαίνει αυτό είναι οτι έχεις garbadge collector. Τώρα υπάρχουν κάποιες βασικές -ασ πούμε ¨επίσημες¨- γλώσσες που κάνουν compile σε .ΝΕΤ (να το πω έτσι). Αυτές είναι η C# και η VB .NET και πολλές άλλες απο κει και πέρα. [EDIT: Το ποστ μου είναι ελλιπές αλλά νομίζω πως για την ερώτηση του TS αρκεί] Ευχαριστώ πολύ με κάλυψες σε αυτό που ήθελα να μάθω. Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα