G.h.o.s.t Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Η C# είναι γλωσσά προγραμματισμού .NET? Γενικά ποιες γλώσσες είναι ? Και ποια η δυνατότητα αυτόν τον γλωσσών προγραμματισμού ? Ευχαριστώ.
tr3quart1sta Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 http://lmgtfy.com/?q=.net+programming+languages
defacer Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Και ποια η δυνατότητα αυτόν τον γλωσσών προγραμματισμού ? Δε νομίζω ότι θα καταλάβει κανείς τι θες να ρωτήσεις εδώ, όπως δεν καταλαβαίνω και γω. 1
G.h.o.s.t Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δε νομίζω ότι θα καταλάβει κανείς τι θες να ρωτήσεις εδώ, όπως δεν καταλαβαίνω και γω. Με την php,html5,css είναι για Web programming η γλώσσες που είναι για .net που χρησιμοποιουντε συνήθως?
M2000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μήπως σου κάνει αυτό. Θα μάθεις C#, και αν το σχέδιο της Microsoft πετύχει με την αγορά της Xamarin (και να το έχω καταλάβει καλά), τότε θα παίζει η C# παντού.
defacer Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Με την php,html5,css είναι για Web programming η γλώσσες που είναι για .net που χρησιμοποιουντε συνήθως? Σε χίλια δύο πράγματα, και web εκτός των άλλων. 2
Apoll Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Με την php,html5,css είναι για Web programming η γλώσσες που είναι για .net που χρησιμοποιουντε συνήθως? Κατ αρχήν το .ΝΕΤ είναι framework. VB & C# είναι οι δύο κύριες γλώσσες, αλλά υπάρχουν δεκάδες συμβατές CLI γλώσσες Εδώ και αρκετά χρόνια, οι "γλώσσες" είναι για να κάνουν το plumbing μεταξύ των διαφόρων επιπέδων μιας εφαρμογής, και δεν χρησιμοποιούνται από μόνες τους για την δημιουργία προγράμματων Τί μπορείς να κάνεις με VB & C#. Τα πάντα. Από απλές ιστοσελίδες μέχρι ρομποτική, και τα πάντα στο ενδιάμεσο. (και ξαναγράφω τα πάντα). Αυτό που έχει σημασία είναι οι υπόλοιπες τεχνολογίες που απαιτούνται για να κάνεις κάτι. π.χ για ένα app, Xamarin. Για μία windows εφαρμογή, Winforms ή WPF ή UWP. Για web από απλές ASP.NET webforms, μέχρι ASP.NET MVC (με boostrap, razor , knockout, Angular κ.α), και φυσικά δεκάδες τεχνολογίες που απαιτούνται στο ενδιάμεσο (Linq και lambda expressions, Entity Framework, TSQL). Γι αυτό αποφάσησε τί θες να κάνεις εσύ, και θα σου πούμε τί τεχνολογίες να κοιτάξεις για αρχή. 1
M2000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Πριν φθάσουμε στις τεχνολογίες, μήπως θα ήταν προτιμότερο να είχαμε μικρά προγράμματα όπως άνοιγμα ενός αρχείου txt και παρουσίαση των περιεχομένων σε ένα textbox...Δηλαδή έναν συνδυασμό αρχείων και GUI ώστε να μπει στο νόημα: 1. Κατάλογος χρήστη, Άνοιγμα Αρχείου 2. Φόρμα με ένα Textbox, και πώς από το αρχείο γεμίζουμε το Textbox. 3. Επέκταση; Με ένα button να γεμίζει το Textbox με το περιεχόμενο του αρχείου.
Alithinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Με την php,html5,css είναι για Web programming η γλώσσες που είναι για .net που χρησιμοποιουντε συνήθως? Συνήθως τα προγράμματα φτιαγμένα με .NET, τρέχουν σε υπολογιστές συσκευές που υποστηρίζουν το .NET, δηλαδή Windows. Είτε αυτά είναι desktop, server, ή phone. Δεν έχει τύχει ποτέ να θες να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή και να σου ζητά να εγκαταστήσεις κάποια έκδοση του .NET πρώτα για να τρέξει ? Το λογισμικό ελέγχου κάρτας γραφικών της AMD για παράδειγμα, (Radeon Settings / Catalyst) απαιτεί το .NET Framework εγκατεστημένο στον υπολογιστή. Με το Monodevelop μπορείς να χρησιμοποιήσεις όμως τις ίδιες γλώσσες και για Linux, MacOS. Αλλά εκεί θα χρησιμοποιήσεις τις βιβλιοθήκες (και το αντίστοιχο του CLR) του Monodevelop, όχι της MS.
Apoll Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Πριν φθάσουμε στις τεχνολογίες, μήπως θα ήταν προτιμότερο να είχαμε μικρά προγράμματα όπως άνοιγμα ενός αρχείου txt και παρουσίαση των περιεχομένων σε ένα textbox...Δηλαδή έναν συνδυασμό αρχείων και GUI ώστε να μπει στο νόημα: 1. Κατάλογος χρήστη, Άνοιγμα Αρχείου 2. Φόρμα με ένα Textbox, και πώς από το αρχείο γεμίζουμε το Textbox. 3. Επέκταση; Με ένα button να γεμίζει το Textbox με το περιεχόμενο του αρχείου. Αυτά είναι 10 λεπτά υπόθεση και 5 γραμμές κώδικα στο .NET framework Συνήθως τα προγράμματα φτιαγμένα με .NET, τρέχουν σε υπολογιστές συσκευές που υποστηρίζουν το .NET, δηλαδή Windows. Είτε αυτά είναι desktop, server, ή phone. Μία web εφαρμογή, τρέχει σε όλες τις συσκευές χωρίς την ανάγκη .ΝΕΤ.
Alithinos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Αυτά είναι 10 λεπτά υπόθεση και 5 γραμμές κώδικα στο .NET framework Μία web εφαρμογή, τρέχει σε όλες τις συσκευές χωρίς την ανάγκη .ΝΕΤ. Σωστά. Μου διέφυγε.
M2000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Πράγματι αυτό που πρότεινα είναι κάτι γρήγορο...γι' αυτόν που ξέρει. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με κάποιον νέο που δεν έχει εμπειρία. Δεν πρέπει πρώτα να αποκτήσει μια εμπειρία; Δηλαδή να πάει σε web εφαρμογές; Θέλω να δω παραδείγματα απλών εφαρμογών web. Να φτιάξει κάτι που να κάνει κάτι απλό και να το δει εκεί ακριβώς που προτείνετε, σε όλες τις συσκευές; Δεν πρέπει να μάθει με απλά βήματα και μετά να πάει στα σύνθετα; Πώς θα ξεκινήσει με απλά βήματα web εφαρμογές;
M2000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Έριξα μια ματιά εδώ για την C# http://www.tutorialspoint.com/csharp/csharp_events.htm Τι να δει ο άνθρωπος! Καλά έκατσα και έβγαλα το 2ο παράδειγμα με τη Μ2000! Η Μ2000 έχει αντικείμενα αλλά δεν έχει αντικείμενο Events. Αυτό έφτιαξα! Σύντομα θα αναρτήσω παράδειγμα στο blog...της γλώσσας! Δεν είναι απλή γλώσσα η C#. Έχει έννοιες που δεν γίνονται εύκολα κατανοητές. Μπορεί όμως κάποιος να ξεκινήσει με απλά πράγματα. Να γιατί επιμένω να ξεκινάει κανείς με απλά, να βάζει τεστ, "μπορώ να κάνω αυτό", μετά "θα κάνω το άλλο". Άρα εδώ κάποιος που γνωρίζει τη C# (εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα) ας του δώσει μια κατεύθυνση, να πετύχει μερικά πράγματα!
groot Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δεν είναι απλή γλώσσα η C#. [...] Άρα εδώ κάποιος που γνωρίζει τη C# (εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα) [...] Μία ερώτηση. Πώς κάποιος κρίνει κάτι εάν έχει μαύρα μεσάνυχτα για αυτό το κάτι; Πολύ περισσότερο δε, εάν αυτός ο κάποιος δηλώνει "μηχανικός". Έτσι, πώς ένας μηχανικός μπορεί και συνειδητά κρίνει κάτι χωρίς να το γνωρίζει; Μπορεί κανείς, εκτός του φίλου μας του "μηχανικού", να μου απαντήσει επ' αυτού; Γιατί, στην τελική, μπορεί και απλά εγώ να το έχω δει στραβά το θέμα και να πιστεύω ότι το ορθό και λογικό είναι κανείς να κρίνει κάτι όταν και μόνο όταν γνωρίζει αυτό το κάτι, ιδιαίτερα δε στον τεχνολογικό και επιστημονικό τομέα.
M2000 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Εσύ πως κρίνεις αν μπορώ να κρίνω; Έχεις ειδικότητα; Γιατί αν δεν έχεις και πρέπει να ισχύει αυτό που λες τότε δεν μπορείς να κρίνεις, ενώ αν έχεις τότε πες μας που την απέκτησες, γιατί προφανώς αυτή η ειδικότητα είναι άσχετη με την ειδικότητα του προγραμματιστή, και ένας προγραμματιστής δεν θα μπορεί να φέρει καμιά κρίση, αφού δεν θα την έχει! Κυριολεκτικά είσαι απίθανος Groot. Σαν νεολαία που είσαι δικαιούσαι να λες και καμία ...δεν το χαρακτηρίζω..βάλε το μόνο σου. ( το έχω μαύρα μεσάνυχτα έχει να κάνει με την εμπειρία όχι με την αντίληψη του πως δουλεύει η γλώσσα, σε γενικές γραμμές) Λοιπόν πράγματι Site: εδώ μπορείς να δεις το κώδικα που έφτιαξα και ειδικότερα το αντικείμενο TheEvent που κάνει multicast το raise event που γίνεται σε ένα αντικείμενο! Και είναι πάνω σε ένα πρόγραμμα της C#. Τώρα πες μας αν καταλαβαίνεις τον κώδικα, της C# ή της Μ2000 (δεν σε πάω παρακάτω, στο πώς δουλεύει εσωτερικά μια γλώσσα, θα το κουράσουμε).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα