Προς το περιεχόμενο

Counter Strike

Lolarikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα προβληματάκι με το LAN μου. Έχω συνδεδεμένους δύο υπολογιστές σε ένα απλό tp-link switch. Αυτό συνδέεται με το κεντρικό ZTE H367N που πάει στην πρίζα τηλεφώνου και παίρνει public ip. Ο ένας εκ των δύο υπολογιστών είναι desktop έχει lan ip 192.168.2.3. Ο άλλος είναι laptop και είναι στην internal ip 192.168.2.2. Όλα static. Το modem της hol (default gateway) είναι 192.168.2.1. Το πρόβλημα ,αν και είναι δικτυακό, διεγνώσθη όταν αντιμετώπισα της εξής κατάσταση: ενώ όταν έφτιαχνα πίστα από το laptop το desktop μπορούσε να δει κανονικά το lan και να συνδεθεί, όταν έκανα το αντίστροφο, δηλαδή έφτιαχνα πίστα από το desktop και προσπαθούσα να συνδεθώ σε αυτήν από το laptop δεν την έβλεπε καθόλου. Έβαλα την εφαρμογή στα exceptions του windows firewall αλλά δεν διορθώθηκε κάτι και στα δύο pc. Στο cmd τα δύο pc ανταλλάζουν πακέτα με τον router κανονικά. Επίσης όταν από το laptop (192.168.2.2) κάνω ping το desktop (192.168.2.3) μου λέει request timed out και συνεχίζει να προσπαθεί αλλά να στείλει και να λάβει πακέτα δεν μπορεί. Δηλαδή από το laptop δεν μπορώ να επικοινωνήσω με το desktop ενώ το ανάποδο μπορώ να το κάνω με 0% packet loss. Τα φώτα σας.

Δημοσ.

EDIT: Το πρόβλημα λύθηκε. Το dekstop pc δεν είχε μπει στο homegroup.  Στο network and sharing center έκανα join now στο homegroup, έβαλα κωδικό και τώρα αλλάζω πακέτα κανονικά.

Δημοσ.

οτι το ενα Pc κανει ping το αλλο ειναι το πρωτο κομματι.απο εκει και περα αν οι ρυθμισεις ειναι λαθος ή πχ δεν εχεις κανει σωστα κοινοχρηστους τους φακελους δεν θα δει ποτε το ενα το αλλο.το ιδιο και με τα workgroups.ναι μπορεις να εχεις παραπανω απο ενα workgroup αλλα πρεπει να δεις πως θα παιξουν.

Δημοσ.

Άκυρο, παρότι πλέον μπορώ να κάνω ping δεν μπορώ ακόμα να δω την πίστα. Έβγαλα και τους δύο υπολογιστές από το homegroup και πιστεύω ότι είναι κάτι που έχει να κάνει με αυτό που θα δείτε στις παρακάτω φωτό:

desktop.jpg

laptop.jpg

όπως βλέπετε ενω στην πρώτη  δηλαδή στο desktop είμαι συνδεδεμένος με ethernet, μου γράφει George Chrysikopoulos αντί για HOL_ZTE_6 που γράφει στην δεύτερη. Κανονικά έπρεπε και εδώ να γράφει HOL_ZTE_6, δεν ξέρω γιατί γράφει George Chrysikopoulos που είναι το SSID του wifi του ZTE. Έχω κάνει disable την την wifi σύνδεση από το Change Adapter Settings. Σημειώστε ότι ο desktop έχει Windows 10 ενώ ο άλλος 8.1.

Δημοσ.

α.βαλτα και τα 2 στο ιδιο workgroup.

β.δοκιμασε να κλεισεις firewall.

γ.τα δικτυα καντα home network μηπως αλλαξει κατι.

Δημοσ.

Θα τα κάνω και αυτά που λες, αλλά να σου πω πρώτα τι έκανα. Πήγα στο registry του desktop στο Windows NT->NetworksList->Profiles.

Τα έσβησα όλα αφού πρώτα είχα κάνει disable τον ethernet controller. Μετά τον ξαναενεργοποίησα και δημιούργησε μόνο του καινούριο profile με όνομα Network. Πήγα και το μετονόμασα σε HOL_ZTE_6 και το έκανα Public όπως έκανα και στο laptop public. Οπότε τώρα δεν μου βγάζει Join Homegroup σε κανένα. Τό πρόβλημα επιμένει. Είναι περίεργο.

Πού να κλείσω firewall; Στα windows και στα δύο Pc είναι εξαιρέσεις το counter strike στο firewall. Firewall στο router δεν παίζει ρόλο.

Untitled.jpg

Untitled.jpg

Edit: Έκλεισα και στα δύο pc το firewall και δεν έστρωσε.

Προσπάθησα επίσης μέσω console window του cs να κάνω connect 192.168.2.3 από το laptop στο desktop και πήρα την παρακάτω αντίδραση:

] connect 192.168.2.3
NET Ports:  server 27015, client 27005
Server IP address 192.168.2.2:27015
Connecting to 192.168.2.3...
Retrying 192.168.2.

Σημειώστε ότι το θέμα των ping έχει λυθεί. Τώρα την πίστα μένει να δούμε. Να δοιμάσω λέτε κύριε πουλινέ να τα βάλω στο ίδιο homegroup. Το είχα κάνει πριν και δεν λειτούργησε. Επίσης τώρα είναι public και τα δύο. Τώρα το workgroup δεν έχω δοκιμάσει.

Και στο router έκλεισα Firwall παρότι δεν θέλω online αλλά LAN και προφανώς δεν ήταν αυτό το πρόβλημα αφού συνέχισε να μην λειτουργεί.

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή ξαναντιμετώπισα πρόβλημα Ping με άλλον υπολογιστή όμως τώρα, να πώς το έλυσα. Έκανα την παρακάτω ρύθμιση σε όλους τους υπολογιστές τους οποίους και έχω βάλει όλους σε public profile και λειτουργούν άψογα:

Untitled.jpg

Είναι για windows 7 και πάνω αυτή η ρύθμιση προεπιλεγμένη στο block οπότε το αλλάζουμε.

Δημοσ.

Θα τα κάνω και αυτά που λες, αλλά να σου πω πρώτα τι έκανα. Πήγα στο registry του desktop στο Windows NT->NetworksList->Profiles.

Τα έσβησα όλα αφού πρώτα είχα κάνει disable τον ethernet controller. Μετά τον ξαναενεργοποίησα και δημιούργησε μόνο του καινούριο profile με όνομα Network. Πήγα και το μετονόμασα σε HOL_ZTE_6 και το έκανα Public όπως έκανα και στο laptop public. Οπότε τώρα δεν μου βγάζει Join Homegroup σε κανένα. Τό πρόβλημα επιμένει. Είναι περίεργο.

Πού να κλείσω firewall; Στα windows και στα δύο Pc είναι εξαιρέσεις το counter strike στο firewall. Firewall στο router δεν παίζει ρόλο.

Untitled.jpg

Untitled.jpg

Edit: Έκλεισα και στα δύο pc το firewall και δεν έστρωσε.

Προσπάθησα επίσης μέσω console window του cs να κάνω connect 192.168.2.3 από το laptop στο desktop και πήρα την παρακάτω αντίδραση:

] connect 192.168.2.3

NET Ports:  server 27015, client 27005

Server IP address 192.168.2.2:27015

Connecting to 192.168.2.3...

Retrying 192.168.2.

Σημειώστε ότι το θέμα των ping έχει λυθεί. Τώρα την πίστα μένει να δούμε. Να δοιμάσω λέτε κύριε πουλινέ να τα βάλω στο ίδιο homegroup. Το είχα κάνει πριν και δεν λειτούργησε. Επίσης τώρα είναι public και τα δύο. Τώρα το workgroup δεν έχω δοκιμάσει.

Και στο router έκλεισα Firwall παρότι δεν θέλω online αλλά LAN και προφανώς δεν ήταν αυτό το πρόβλημα αφού συνέχισε να μην λειτουργεί.

α.δοκιμασε Home network οχι public.
β.κλεισε τελειως για δοκιμη τα Firewall σε Pc .του router δυσκολο να κανουν θεμα.
ιδιο workgroup καλο ειναι να ειναι.

Λοιπόν επειδή ξαναντιμετώπισα πρόβλημα Ping με άλλον υπολογιστή όμως τώρα, να πώς το έλυσα. Έκανα την παρακάτω ρύθμιση σε όλους τους υπολογιστές τους οποίους και έχω βάλει όλους σε public profile και λειτουργούν άψογα:

Untitled.jpg

Είναι για windows 7 και πάνω αυτή η ρύθμιση προεπιλεγμένη στο block οπότε το αλλάζουμε.

με κλειστο το windows firewall κανονικα δεν θα πρεπε να σε κοβει.

Δημοσ.

Κανονικά όταν έκλεισα τα firewall θα έπρεπε όντως να παίζει. Αλλά πάλι δεν έβλεπα πίστα. Ποιος ξέρει τι του έφταιγε. Για lan σπιτιού πάντως το καλύτερο πιστεύω που έχει να κάνει κανείς για να αποφύγει τέτοια προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των clients είναι να ορίσει σε όλα public προφίλ και να αλλάξει εκείνη την ρύθμιση στα public που είναι αρχικά block για τα inbound connections.

Δημοσ.

δεν ξερω αν τα βαλεις home που στην ουσια ειναι trusted network αν θα εχεις αυτο το θεμα.στο public λογικο ειναι να σε κοβει σε μερικα πραγματα αντιθετα με το home.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...