Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, fastnq2 είπε

Τμηματικα κτηματογραφειται ολη η χωρα.Μπες στην σελιδα του κτηματολογιου πατα την περιοχη σου ή οπου εχεις χωραφια-οικοπεδα και δες αν βρισκεται σε εξελιξη η κτηματογραφηση εκει.

Το ε9 δεν εχει να κανει με το κτηματολογιο.Μπες στο σαιτ kthma.gr πατα τους αριθμους των χωραφιων να δεις αν αντιστοιχουν τα τ.μ. με τα νουμερα και αν ειναι περιπου εκει που δειχνει.Εαν δεν εχεις νουμερα καηκες,θελει οπωσδηποτε εντοπισμο,και μαλλον θα τον κανεις ετσι οπως λες με γνωστους.Την αποδοχη εννοειται πως την δεχονται,ουσιαστικα ειναι οι τιτλοι ιδιοκτησιας σου,οποιοδηποτε παλαιοτερο εγγραφο(πχ ο τιτλος που ειχε το χωραφι ο παππους σου) σταματανε να ισχυουν.Κανε την αποδοχη,πηγαινε σε εναν επαγγελματια να βρεις ακρη,μιας και επειδη ειναι λιγο συνθετη η κατασταση δεν ειναι υπευθυνο να κανεις μονος σου την δηλωση.Βεβαια,θα σου κοστισουν ολα αυτα,ειδικα η αποδοχη,οι συμβολαιογραφοι και το κρατος δαγκωνουν σε τετοιες περιπτωσεις.

Αν υπηρχαν νουμερα για τα αγροτεμαχια θα'ταν το καλυτερο... Αυτο ηξερα και εγω ,οτι γινεται να κανεις αποδοχη να φτιαξει καινουργιο συμβολαιο ο συμβολαιογραφος και αυτη με ρωταει αν το δεχεται το κτηματολογιο....

Και λεω εγω ,αν βρω ενας και αυτος μου πει λαθος μερος οπου βρισκονται ή αν δεν βρω καποιον οποιος να  γνωριζει που βρισκονται τι γινεται ? Σκεφτομαι το αλλο ,εφοσον στο τιτλο ιδιοκτησιας σε μερικα αγροτεμαχια αναγραφεται με ποια αλλα συνορευουν(διλαδη ονοματα ιδιοκτητων) γιατι να μη υπαρχει ευκολοτερος τροπος εντοπισμο ....

Οταν λες να βρω επαγγελματια ?

Εγω δεν μπορω να καταλαβω το αλλο. Επρεπε να κανω αποδοχη ενα οικοπεδο ,που δεν ηξερα που ειναι ακριβως και σε αυτο εγινε εντοπισμος με ποιο τροπο δεν μου ειπε ο συμβολαιογραφος,γιατι μετα πηγα στο κτηματολογιο και κατεθεσα τα χαρτια απο τον συμβολαιογραφο. Διλαδη στο τιτλος ιδιοκτησιας απλος εγραφε σε ποια θεση βρισκεται.

Εχω μαθει ιδη οτι ζητανε αρκετα λεφτα οι συμβολαιογραφοι ,χωρις κανεναν να μου πει ,για το ενα ,για το αλλο ζηταω αυτα τα χρηματα. Ολοι μου λενε στο περιπου και στο τελος χωρις αποδειξη ,επειδη σου λενε ,αν θες αποδειξη θα σου παρω παραπανω λεφτα.

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, BarcodeCrew είπε

Αν υπηρχαν νουμερα για τα αγροτεμαχια θα'ταν το καλυτερο... Αυτο ηξερα και εγω ,οτι γινεται να κανεις αποδοχη να φτιαξει καινουργιο συμβολαιο ο συμβολαιογραφος και αυτη με ρωταει αν το δεχεται το κτηματολογιο....

Και λεω εγω ,αν βρω ενας και αυτος μου πει λαθος μερος οπου βρισκονται ή αν δεν βρω καποιον οποιος να  γνωριζει που βρισκονται τι γινεται ? Σκεφτομαι το αλλο ,εφοσον στο τιτλο ιδιοκτησιας σε μερικα αγροτεμαχια αναγραφεται με ποια αλλα συνορευουν(διλαδη ονοματα ιδιοκτητων) γιατι να μη υπαρχει ευκολοτερος τροπος εντοπισμο ....

Οταν λες να βρω επαγγελματια ?

Εγω δεν μπορω να καταλαβω το αλλο. Επρεπε να κανω αποδοχη ενα οικοπεδο ,που δεν ηξερα που ειναι ακριβως και σε αυτο εγινε εντοπισμος με ποιο τροπο δεν μου ειπε ο συμβολαιογραφος,γιατι μετα πηγα στο κτηματολογιο και κατεθεσα τα χαρτια απο τον συμβολαιογραφο. Διλαδη στο τιτλος ιδιοκτησιας απλος εγραφε σε ποια θεση βρισκεται.

Εχω μαθει ιδη οτι ζητανε αρκετα λεφτα οι συμβολαιογραφοι ,χωρις κανεναν να μου πει ,για το ενα ,για το αλλο ζηταω αυτα τα χρηματα. Ολοι μου λενε στο περιπου και στο τελος χωρις αποδειξη ,επειδη σου λενε ,αν θες αποδειξη θα σου παρω παραπανω λεφτα.

Οι τροποι να εντοπισεις ενα χωραφι(αυτοι που εφαρμοσα εγω για μενα βασικα) ειναι ειτε α)με αριθμο τεμαχιου(στις καινουριες αποδοχες το γραφει,λεει πχ οτι κληρονομεις το χωραφι με αριθμο 342 4 στρεμματα συνορευει με τους ταδε) β)να πας στο χωραφι και με μια εφαρμογη συντεταγμενων να εντοπισεις το χωραφι στον χαρτη γ)εαν τα χωραφια ειναι αναδασμου να πας στο γραφειο αναδασμου της πολης σου και να ζητησεις τι εχεις απο αναδασμο.Στο χαρτι εκεινο γραφει και τον αριθμο τεμαχιου οποτε εντοπιζεται πανευκολα.Αν δηλαδη εχεις 5 χωραφια ολα αναδασμου σωθηκες.Επαγγελματια εννοω εναν τοπογραφο η πολιτικο μηχανικο,να του εξηγησεις την κατασταση και ολες τις πληροφοριες και με πλαγιο τροπο οπως ειπες πχ με τους γειτονες των χωραφιων να τα εντοπισεις.Δεν ξερω ομως αν μπορεις να δηλωσεις ενα χωραφι για δικο σου εαν δεν εχεις τιτλο ιδιοκτησιας(στην περιπτωση σου την αποδοχη).Λυπαμαι που το λεω αλλα εαν τα χωραφια ειναι ευτελους αξιας η ξερω γω εχεις το 1/20 απο 2 στρεμματα δεν αξιζει τα λεφτα που θα ξοδεψεις.Εκανα και εγω το ιδιο  με ενα πολυ μικρο ποσοστο σε ενα χωραφι.Τωρα εαν ειναι κανα παραθαλασσιο οικοπεδο κανε γρηγορα να προλαβεις προθεσμιες.Τοπογραφο/πολιτικο μηχανικο και συμβολαιογραφο χρειαζεσαι σιγουρα,εστω μια κουβεντα.Ζητα απο τον συμβολαιογραφο να σου πει ακριβως θα περιεχει η αποδοχη κληρονομιας τα ποσοστα σου κλπ και το κοστος απο ΠΡΙΝ.Εαν τα χωραφια σου εχουν καποια αξια μονο κερδισμενος θα βγεις να τα τακτοποιησεις γιατι και θα τα εξασφαλισεις και πεντακαθαρα θα τα εχεις μεσω του κτηματολογιου(και θα πληρωνεις ενφια :P )

Επεξ/σία από fastnq2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/3/2019 στις 7:30 ΜΜ, papoys1 είπε

Σε τέσσερα έχω καινούργια σχέδια δεν υπάρχει πρόβλημα  στο ένα έχω απλό επίγειο μηχανικού πριν 30 χρόνια και στην επαρχία δεν υπάρχει εντοπισμός γιατί δεν έχουν οριοθετηθεί κτήματα.

Φτάνει να τους υποδείξεις μόνο το σημείο στο χάρτη;;;; Λέω να τα μαζέψω να βγάλω για όλα φωτοτυπίες και να πάω μια μέρα Εύβοια.Εδώ Αθήνα στο Γέρακα που μένω εγώ ήταν από τις περιοχές που έγινε κτηματολόγιο πριν 20 χρόνια και τα έχουμε δηλώσει επίσημα στο κτηματολόγια έχω δε και επίσημα χαρτιά καταγραφής.Τώρα για επαρχία τρέχω που στην ουσία δεν υπάρχει τίποτε για τα εκτός σχεδίου.Από το 0 ξεκινάνε μου φαίνεται.

Eπειδή θυμάμαι ότι και στο άλλο θέμα το είχες θίξει ..., δεν αρκεί μία κορυφή του ακινήτου με τις συντεταγμένες. Το ακίνητο πρέπει να εντοπιστεί. Και όταν λέμε να εντοπιστεί όχι του τύπου "στο περίπου είναι εκεί". Όλες του τις πλευρές με την ακριβή τους θέση. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν τα γεωμετρικά του στοιχεία δεν είναι ακριβή και υπάρξει ζήτημα ορίων με τα γειτονικά, είναι μονόδρομος η ρύθμιση των ορίων του είτε συμβολαιογραφικά είτε δικαστικά σε περίπτωση μη συναίνεσης όλων των εμπλεκομένων μερών. Γι αυτό λοιπόν θα έλεγα να απευθυνθείτε σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό .Για την ιδιοκτησία σας πρόκειται. Εντάξει, αντιληπτό ότι υπάρχει γενικότερη οικονομική στενότητα, αλλά ξαναλέω πρόκειται για την περιουσία του καθενός και επίσης τα χρήματα που θα ξοδευτούν προκαταβολικά για να μην πάει κάτι λάθος θα είναι υποπολλαπλάσια από αυτά, που αναγκαστικά θα απαιτηθούν για να διορθωθεί κάποιο λάθος μεταγενέστερα. Απευθυνθείτε σε μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους της επιλογής σας (όχι λογιστές, οι λογιστές ας περιοριστούν στις περιοδικές του ΦΠΑ και τα συναφή, αυτά είναι εκτός αρμοδιότητάς τους). Έχω βαρεθεί να βλέπω κόσμο να πηγαίνει σαν το πρόβατο στη σφαγή στα γραφεία κτηματογράφησης λες και βρήκε δύο λεπτά χρόνο από το διάλειμμα από την καφετέρια για να κάνει και το παρεργο της κτηματογράφησης. Πάρτε την περιουσία σας στα σοβαρά για να τύχετε και αντίστοιχης αντιμετώπισης. Ως φιλική συμβουλή το λέω το παραπάνω καθαρά.

Btw σχετικά με το ζήτημα του κατά πόσο είναι εφικτή η ταχυδρόμηση των εγγράφων σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής, σε 2 γραφεία που απευθύνθηκα δεν ήξεραν διότι είναι έργο, που δεν έχουν αναλάβει αυτές οι εταιρείες. Με παρέπεμψαν στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης του Κτηματολογίου, στο οποίο δεν έχω καταφέρει ακόμα να βγάλω γραμμή.

1 ώρα πριν, zio10 είπε

Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται...πρέπει να δηλώσουμε και σπίτια;

Οποιοδήποτε δικαίωμα δεκτικό κτηματογράφησης δηλώνεται. Τουτέστιν, ναι, και σπίτια.Δεν αφορά μόνο αγροτεμάχια η δήλωση, αλλά οποιοδήποτε 
δικαίωμα σε ακίνητο εντός της περιοχής κτηματογράφησης, που μπορεί να δηλωθεί (εμπράγματο κατά κανόνα).

Μήπως να κάναμε ένα γενικό θέμα να μην τα σπορίζαμε σε τόσα μικρότερα;

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται...πρέπει να δηλώσουμε και σπίτια;

Εγω θυμαμαι πριν χρονια ειχαμε δηλωσει τα σπιτια στην αθηνα(σε τεραστιες αιθουσες στο μετρο συνταγματος).Πρεπει παλι;

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dannie είπε

Εγω θυμαμαι πριν χρονια ειχαμε δηλωσει τα σπιτια στην αθηνα(σε τεραστιες αιθουσες στο μετρο συνταγματος).Πρεπει παλι;

Τι να πω δεν ξέρω τι γίνεται  με όσους ήδη τα είχαν δηλώσει. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνουν τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις, τουλάχιστον για αυτά που είναι δηλωμένα και ξεκάθαρα. 

Κάποιος μου είχε γράψει τον πιθανό λόγο αλλά δεν το θυμάμαι. 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πελαγοδρομείτε. Όσες περιοχές έχουν κτηματογραφηθεί (έχει γίνει η διαδικασία να υπαχθούν στο κτηματολόγιο δηλαδή) τελείωσαν, δεν ξανακτηματογραφούνται. Κάθε φορά συγκεκριμένες περιοχές κτηματογραφούνται. Από το 1999 έχει ξεκινήσει η διαδικασία και σταδιακά εντάσσονται και άλλες περιοχές. Όταν εντάσσεται μία περιοχή στο κτηματολόγιο, δηλώνονται, ξαναλέω, όλα τα δικαιώματα, που είναι δεκτικά δήλωσης στο κτηματολόγιο, επί ακινήτων σε αυτή την περιοχή και όχι κατ' επιλογή δικαιώματα μόνο για αγροτεμάχια πχ την μία φορά, μόνο για αποθήκες την άλλη, μόνο για οριζόντιες ιδιοκτησίες την επόμενη. Όλα κάθε φορά για κάθε υπό κτηματογράφηση περιοχή. Όσοι θυμάστε παλιότερα δηλώσεις στην αττική, πιθανότατα θα θυμάστε του 2008 που αφορούσε τον κεντρικό τομέα. Μπείτε στη σελίδα του κτηματολογίου και δείτε με βάση τον νομό και τον Δήμο στον οποίο ανήκει το ακίνητό σας εάν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση ή είναι ακόμα σε εκκρεμότητα. Απλό είναι, όλες οι πληροφορίες σας παρέχονται πλέον. Δεν χρειάζεται κανένα forum. Ούτε στο '99 είμαστε να ψάχνουμε να βρούμε τι είναι το κτηματολόγιο.

Επίσης δεν γίνεται να πάρουν αυτόματα κανένα στοιχείο για πολλούς λόγους. Πρέπει να κουνηθούμε κι εμείς λίγο.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, zio10 είπε

Τι να πω δεν ξέρω τι γίνεται  με όσους ήδη τα είχαν δηλώσει. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν παίρνουν τα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις, τουλάχιστον για αυτά που είναι δηλωμένα και ξεκάθαρα. 

Κάποιος μου είχε γράψει τον πιθανό λόγο αλλά δεν το θυμάμαι. 

Δεν μπορούν να τα πάρουν από τις φορολογικές δηλώσεις, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί που δεν έχουν δηλωμένα όλα τα ακίνητα στο Ε9, για τους γνωστούς λόγους!!!

Όταν με το καλό τελειώσει το κτηματολόγιο θα γίνει αντιπαραβολή με τις δηλώσεις Ε9 για να πιαστούν αυτοί που δεν τα δήλωναν για να γλυτώνουν ενφια κ.λπ.

Και όποιος εκ του πονηρού δεν τα δηλώσει στο κτηματολόγιο τα χάνει!

Δημοσ.

Μόλις μίλησα με το 1015. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής δήλωσης πλέον (από Φεβρουάριο αυτό) μόνο ηλεκτρονική υποβολή εγγράφων και όχι εναλλακτικά και ταχυδρομική!

Μετά από την πολύ σωστή επισήμανση του adsl2+ αν θυμάμαι καλά, ο οποίος πρόσεξε ότι η κεντρική σελίδα του κτηματολογίου με τις ηλεκτρονικές τους υπηρεσίες είχαν διαφοροποίηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα. Κατά πάσα πιθανότητα η κεντρική σελίδα έχει μείνει ανενημέρωτη σχετικά με αυτό...

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Δεν μπορούν να τα πάρουν από τις φορολογικές δηλώσεις, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί που δεν έχουν δηλωμένα όλα τα ακίνητα στο Ε9, για τους γνωστούς λόγους!!!

Όταν με το καλό τελειώσει το κτηματολόγιο θα γίνει αντιπαραβολή με τις δηλώσεις Ε9 για να πιαστούν αυτοί που δεν τα δήλωναν για να γλυτώνουν ενφια κ.λπ.

Και όποιος εκ του πονηρού δεν τα δηλώσει στο κτηματολόγιο τα χάνει!

Εννοώ να πάρουν τα στοιχεία για τα δηλωμένα μόνο.

Δημοσ.

Δεν γίνεται ρε παιδιά αυτό το πράγμα λέμε. Καταρχάς το κτηματολόγιο δεν είναι φορέας του δημοσίου. Είναι ιδιωτική εταιρεία. Έπειτα, ξαναλέω τίθεται ζήτημα εντοπισμού. Το ότι έχεις δηλώσει ένα ακίνητο στο Ε9 δεν σημαίνει ότι προκύπτει η ακριβής του θέση. Πολύ περισσότερο εάν δεν μιλάμε για οριζόντια ιδιοκτησία σε περιοχή με οδό και αριθμό. Το ότι υπάρχει μία θέση δεν λέει τίποτα. Το ότι έχεις εσύ δηλώσει στο Ε9 σου ότι έχεις στο χωριό στην Πέρα Παναγιά ένα αγροτεμάχιο 2 στρέμματα στη θέση Κάτω Παναγιά, δεν σημαίνει ότι το ακίνητο είναι εντοπισμένο κατά ακριβή θέση. Στο κτηματολόγιο συζητάμε ότι η θέση του ακινήτου είναι απολύτως προσδιορισμένη σε όλες του τις κορυφές σε γεωδαιτικό σύστημα αναφοράς. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με αυτό που δηλώνουμε στο Ε9. Τουλάχιστον όχι κατ' ανάγκη. Έπειτα υπάρχουν τόσες ανακρίβειες στα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είτε σκόπιμες είτε όχι. Τι θα γίνει με αυτές; Το Ε9 σου εάν τυχόν χρειαστεί πας στον λογιστή και σε 5 λεπτά στο τροποποιεί. Στο κτηματολόγιο για να αλλάξεις εγγραφή θες δικαστική απόφαση κατά κανόνα. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.

Στο τοπογραφικο αναφερει το ακινητο που εχω 169 τετραγωνικα ενω στο συμβολαιο 164,02 τι να δηλωσω τωρα εγω? μιλαμε για παρανοια...στο ε9 το εχω δηλωσει 169 παντως...

παιδια εγω που εχω τοπογραφικο αλλα δεν αναφερει χ και ψ πρεπει να κανω κατι επιπλεον για τον εντοπισμο του ακινητου? με συντεταγμενες? 

,

Δημοσ.

πολυ σωστα τα λες Bigi444444 αλλα τζαμπα τον χρονο σου σπαταλας δεν σε ακουει κανενας. εγω παντως ετσι οπως λες τα εκανα και κοιμαμαι ησυχος το βραδυ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδια μια βοηθεια.εχουμε ενα παλιο κτισμα σε ενα οικοπεδο 100 τμ  σε ενα κατσικοχωρι 2000 μετρα υψομετρο με 30 κατοικους. αυτο ειναι πολυ παλιο κτισμα του 1940 που ειναι 16 τμ  με πετρα χτισμενο και ενας γειτονας μας ειπε οτι εχει καταρρευσει.εμεις το δηλωναμε παντα ως κενο ερειπωμενο μη ηλεκτροδοτουμενο. τωρα που εχει πεσει το κτισμα τι πρεπει να κανουμε? μεταβολη στο Ε9 και να δηλωσουμε το οικοπεδο μονο? πληρωναμε εναν ενφια γυρω στα 40 ευρω το χρονο.

και μετα με το κτηματολογιο τι πρεπει να κανουμε για να το περασουμε εκει? απλα καταθετουμε την μεταβολη του Ε9 που καναμε και ειμαστε οκ συν το συμφωνητικο συμβολαιο που ελεγε εκει οτι υπηρχε κτισμα? ναι αλλα το κτισμα επεσε μετα απο 80 χρονια.τι δηλωνω τοτε??

παρακαλω βοηθηστε με γιατι πρωτη φορα ασχολουμαι με αυτα και η εφορια με μπερδεψε.ο ενας υπαλληλος μου ειπε οτι τα ερειπωμενα δεν δηλωνονται και μια αλλη να το δηλωσω ως οικοπεδο εφοσον επεσε και δεν θα χρειαστει ελεγχος απο εφορια γιατι ειναι πολυ μικρο το ενφια και ειναι ερειπωμενο σε χωριο με λιγους κατοικους.

τελικα τι να κανω? πρεπει αυτο το μηνα να το δηλωσω και στο κτηματολογο βασει προθεσμιας που εχουν θεσει.

σας ευχαριστω!

Επεξ/σία από sonikk
  • 8 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 11/3/2019 στις 6:55 ΜΜ, eidikos33 είπε

Αυτό λογικά πρέπει να το κάνεις αν θες να υποβάλει ηλεκτρονικά την αίτηση εγώ ρώτησα να την υποβαλω στο γραφείο κτημστογραφισης χρειάζεται και εκεί να βρω εγώ στον χαρτί όλα τα παραπάνω που αναφέρεις?

Παιδιά μια ερώτηση !!Σε χωράφι αγορασμένο απο το 1984 χωρις τοπογραφικό,καλλιεργείται αδιάκοπα ολα αυτά τα χρόνια απο τον Πατέρα μου χωρίς ποτέ κανείς να του αμφισβητήσει την κυριότητα.Τώρα το κτηματολόγιο βγάζει αυτόν που καλλιεργούσε τόσα χρόνια δίπλα ιδιοκτήτη βάση τίτλων του 1935.Έχω πιθανότητα να το διεκδικήσω και να μην μου το πάρει με χρησικτησια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...