coreman7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Γεία σας. έχω το εξής PC. ASUS M5A78L LE FX 6300 ( NO OC) 4GB RAM 1333HZ GTX 650 Ti 1GB και παίζω το CS:GO στα 1024x768 (!!) @lowest ολα. και τα fps είναι 145avg και καποιες φορες πεφτει μεχρι 110.... Επειδη θα πάρω μια 144 hz ( Θα παιζω στα 120 για lightboost ) τι χρειάζεται να αλλάξω για να χω σε αυτα τα settings >150 fps?? *YΓ. Με χρήση Firefox ( Υou tube και μλκιουλες ) η Θερμοκρασια του AMD πάει φτανει μεχρι και τα 50
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Την κάρτα γραφικών πρέπει να αλλάξεις. Επίσης καλο θα ήταν να βάλεις μια ψυκτρα καλή στον επεξεργαστή και για ενδεχόμενο και κλοκάρισμα. Ρίξε και αλλά 4gb ram επίσης. Αλλά γιατί παίζεις στα 1024? 1
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μια χαρά hardware έχεις, κάνε ότι είπε ο adtakhs και θα είσαι κομπλέ. Αν είσαι με την στοκ ψύκτρα 50 βαθμοί είναι μια χαρά, στους 68 είναι το όριο για τον 6300.
coreman7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Την κάρτα γραφικών πρέπει να αλλάξεις. Επίσης καλο θα ήταν να βάλεις μια ψυκτρα καλή στον επεξεργαστή και για ενδεχόμενο μπλοκάρισμα. Ρίξε και αλλά 4gb ram επίσης. Μια χαρά hardware έχεις, κάνε ότι είπε ο adtakhs και θα είσαι κομπλέ. Αν είσαι με την στοκ ψύκτρα 50 βαθμοί είναι μια χαρά, στους 68 είναι το όριο για τον 6300. Εχει να προτεινεις κάποια, όσο το δυνατον φθηνοτερη για το csgo? ( προφανως δεν θα ναι φθηνη αλλα να ξερω ποσα να μαζεψω ) Επεισης, η ψυκτρα μου ειναι η Contact 16 Cooler Themal take. Δεν εχω κανει και Οverclock. Να πάρω άλλη? Δεν φταιει η Μητρικη σιγουρα ?
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ή μητρική δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά από την στιγμή που δεν έχεις throttle είναι οκ. Ή ψυκτρα δεν είναι ότι καλύτερο. Εγώ θα εβαζα μια πιο σοβαρή. Μπορεί να έχει κάμποσο μέταλλο αλλά τα. Heatpipes είναι λίγα .... Κάρτα γραφικών εξαρτάται από το ποσά δίνεις, τι τροφοδοτικό έχεις κ.λ.π. Αλήθεια έχεις κοιτάξει μήπως η μητρική κάνει thermal throttle σε καταστάσεις υψηλού load? Γιατί ή συγκεκριμένη νομίζω είχε τέτοια θεματα. 2
coreman7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ή μητρική δεν είναι ότι το καλύτερο αλλά από την στιγμή που δεν έχεις throttle είναι οκ. Ή ψυκτρα δεν είναι ότι καλύτερο. Εγώ θα εβαζα μια πιο σοβαρή. Μπορεί να έχει κάμποσο μέταλλο αλλά τα. Heatpipes είναι λίγα .... Κάρτα γραφικών εξαρτάται από το ποσά δίνεις, τι τροφοδοτικό έχεις κ.λ.π. Σιγουρα δεν είναι 'Throttle'? ,χωρις να ξερω τι είναι. Επεισης εχεις να προτεινεις καποια ψύκτρα? σκεφτομουν αυτή, αν συμφωνεις και εσυ: http://www.e-shop.gr/thermaltake-clp0579-contac-30-p-PER.640541 ¨η πρεπει να παω σε noctua? Επεισης, δεν εχω τιποτα αυτη τη στιγμη αφου θα παρω την οθονη, για αυτο ειπα οσο το δυνατον φθηνοτερη για να μπορει να αντεξει το 1024x768 @lowest >150 FPS? Πιστευα οτι θα εφτανε η GTX 650 Ti, αλλα τι να πω.. Θα μαζεψω χρηματα να παρω αυτη που θα προτεινεις. απλως ηλπιζα να φταιει η λιγη ραμ ΥΓ: PSU Corsair CX 500 W
TheELF Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Το CS:GO παίζει μόνο με έναν πυρήνα και η κάρτα γραφικών σου είναι υπέρ υπερβολική. Μπορείς να τρέξεις το afterburner/rivatuner και να σου βγάζει ποσοστά χρήσης για την γραφικών την ώρα που παίζεις για να σιγουρευτείς κιόλα. Το μόνο φτηνό που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις όσο το δυνατών μεγαλύτερο overclock ακόμα και αν πρέπει να κλείσεις και κάναν Module μέσα από το bios. 2
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Το CS:GO παίζει μόνο με έναν πυρήνα και η κάρτα γραφικών σου είναι υπέρ υπερβολική. Μπορείς να τρέξεις το afterburner/rivatuner και να σου βγάζει ποσοστά χρήσης για την γραφικών την ώρα που παίζεις για να σιγουρευτείς κιόλα. Το μόνο φτηνό που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις όσο το δυνατών μεγαλύτερο overclock ακόμα και αν πρέπει να κλείσεις και κάναν Module μέσα από το bios. Με R9 280x και Fx6350 σε 1080p low τα fps που έχω δει προσωπικά είναι πανω από 200 σε σύστημα φίλου.Δεν νομίζω πως είναι θέμα πυρήνων. Μπορεί επίσης να δηλώσει πυρήνες από τα windows, δεν χρειάζεται να κλείσει κάτι από το bios. Σιγουρα δεν είναι 'Throttle'? ,χωρις να ξερω τι είναι. Επεισης εχεις να προτεινεις καποια ψύκτρα? σκεφτομουν αυτή, αν συμφωνεις και εσυ: http://www.e-shop.gr/thermaltake-clp0579-contac-30-p-PER.640541 ¨η πρεπει να παω σε noctua? Επεισης, δεν εχω τιποτα αυτη τη στιγμη αφου θα παρω την οθονη, για αυτο ειπα οσο το δυνατον φθηνοτερη για να μπορει να αντεξει το 1024x768 @lowest >150 FPS? Πιστευα οτι θα εφτανε η GTX 650 Ti, αλλα τι να πω.. Θα μαζεψω χρηματα να παρω αυτη που θα προτεινεις. απλως ηλπιζα να φταιει η λιγη ραμ ΥΓ: PSU Corsair CX 500 W Όταν η μητρική δεν μπορεί από το κύκλωμα τροφοδοσίας της για τον επεξεργαστή να παροχετευσει με το ρεύμα που αυτος ζητά, τότε για να προστατευτεί από την υπερθέρμανση ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή σε χαμηλότερη στάθμη.Αυτό πολλές φορές φέρνει το σύστημα σε κατάσταση υπολειτουργίας. Τέτοια προβλήματα παρουσιάζονται σε μητρικές με φτηνά vrm οι οποίες κατά κύριο λόγο έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται παρέα με τους οικονομικούς μη ενεργοβορους επεξεργαστές . Ή μητρική που έχεις αρχικά είχε σχεδιαστεί για την σειρά επεξεργαστών k10, k10.5 της amd και ή asus με μια αλλαγή στο rev την έφερε και για τους Fx . Το θέμα είναι να δεις αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μπορείς για αυτό να κανείς ένα τεστ με occt και να δεις στην γραφική που αυτό δίνει αν ή συχνότητα σε συνάρτηση με το φορτιο παραμενει σταθερή ή όχι. Προσωπικά θα κοιτούσα προς μια ,r9 380 4gb για κάρτα πουλώντας την 650ti. Για ψυκτρα μια καλή είναι ή raijintek ereboss, άλλη μια η scuthe mugen max και άλλες.
coreman7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ωραια, θα κατεβασω το προγραμμα που μου ειπες, και θα το δοκιμασω. Θα προσπαθησω να παρω και την ψυκτρα με την vga, αλλα θα περασουν καποιοι μηνες, με μια 950 δεν κανω την δουλεια μου δηλαδη?. Ευχαριστω για ολα , θα τρεξω το προγραμμα και αν βρω κατι λαθος θα το γραψω. Εδω λεει οτι εχει overclock ενω δεν το εχω αγγιξει? Eκανα το τεστ, δεν ξερω αν ειναι σωστα, αλλα μου βγαζει οτι ειναι Overlcocked ενω δεν τον εχω αγγιξει καν? (!) παιζει για αυτο αν εχει temps πολυ υψηλα? ( το ετρεξα με csgo πηγε στα 69βαθμους ) http://postimg.org/image/mud0npywh/
TheELF Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μπορεί μόνος του με το turbo που έχει να πάει μέχρι τα 4,1 για έναν πυρήνα,όλα οκ. Τρέξε το παιχνίδι μαζί με το rivatuner να δεις πόσο χρήση κάνει στην gpu,ή τρέξε το σε παράθυρο μαζί με το gpu-z που είναι ποιο εύκολα.
adtakhs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Ωραια, θα κατεβασω το προγραμμα που μου ειπες, και θα το δοκιμασω. Θα προσπαθησω να παρω και την ψυκτρα με την vga, αλλα θα περασουν καποιοι μηνες, με μια 950 δεν κανω την δουλεια μου δηλαδη?. Ευχαριστω για ολα , θα τρεξω το προγραμμα και αν βρω κατι λαθος θα το γραψω. Εδω λεει οτι εχει overclock ενω δεν το εχω αγγιξει? Eκανα το τεστ, δεν ξερω αν ειναι σωστα, αλλα μου βγαζει οτι ειναι Overlcocked ενω δεν τον εχω αγγιξει καν? (!) παιζει για αυτο αν εχει temps πολυ υψηλα? ( το ετρεξα με csgo πηγε στα 69βαθμους ) http://postimg.org/image/mud0npywh/ Με 69c έχεις έτσι κι αλλιώς θέμα με throttle στην cpu ακόμα και αν τα vrm είναι ένταξη από πλευράς θερμοκρασίας. Ή θερμοκρασία στους πυρήνες δεν πρέπει να ξεπερνά τους 62c. Κλοκάρισμα δεν έχει κάνει. Αυτό είναι το turbo core που αναφέρει το occt.
coreman7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Με 69c έχεις έτσι κι αλλιώς θέμα με throttle στην cpu ακόμα και αν τα vrm είναι ένταξη από πλευράς θερμοκρασίας. Ή θερμοκρασία στους πυρήνες δεν πρέπει να ξεπερνά τους 62c. Κλοκάρισμα δεν έχει κάνει. Αυτό είναι το turbo core που αναφέρει το occt. Αρα θελω σιγουρα ψυκτρα ετσι? και μετα ξαναβλεπω Μπορεί μόνος του με το turbo που έχει να πάει μέχρι τα 4,1 για έναν πυρήνα,όλα οκ. Τρέξε το παιχνίδι μαζί με το rivatuner να δεις πόσο χρήση κάνει στην gpu,ή τρέξε το σε παράθυρο μαζί με το gpu-z που είναι ποιο εύκολα. το κατεβασα αυτο το rivaltuner, αλλα δεν ειχαι καποια επιλογη του να βλεπω τη χρηση?
bmv Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Το rivatuner είναι μαζί με το afterburner στο οποίο θα κάνεις κάποιες ρυθμίσεις. Δες κανένα βίντεο να καταλάβεις πως δουλεύει. Είναι πολύ απλό. Πονταρω στο ότι δεν έχει κάτσει καλά η ψυκτρα και με επανεγκατάσταση θα διορθωθεί το θέμα καθώς δεν δικαιολογούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε στοκ ρυθμίσεις αυτή την εποχή.
coreman7 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Το rivatuner είναι μαζί με το afterburner στο οποίο θα κάνεις κάποιες ρυθμίσεις. Δες κανένα βίντεο να καταλάβεις πως δουλεύει. Είναι πολύ απλό. Πονταρω στο ότι δεν έχει κάτσει καλά η ψυκτρα και με επανεγκατάσταση θα διορθωθεί το θέμα καθώς δεν δικαιολογούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες σε στοκ ρυθμίσεις αυτή την εποχή. Την επομενη εβδομαδα θα την επανατοποθετησω μαζι με αλλη παστα και θα ελεγξω ξανα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα