Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αρχικά, είμαι στην cyta και βρίσκομαι στην Θεσσαλονίκη κοντά στο μακεδονία palace.

Το πακέτο που έχουμε είναι 24άρι.

Ερωτήσεις:

1.Τι είναι ADSL ΚΑΙ VDSL?

2.Το ρούτερ καθορίζει την ταχύτητα? Δηλαδή αν αλλάξω ρούτερ θα αλλάξει η ταχύτητα ( έχουμε τομσον ρούτερ)

3.Τα 24 που έχουμε είναι megabyte per second ή megabit per second και ποια είναι η διαφορά τους?

4.Έκανα internet test και μου βγάζει αυτά που θα δείτε στην φωτογραφία παρακάτω.Συγνώμη, το 24 με το 3.4 δεν έχει τεράστια διαφορά?

5.το wifi του λάπτοπ με το ethernet καλώδιο έχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα?

Επειδή θέλω να λύσουμε αυτά τα ερωτήματα , πείτε μου τι άλλο χρειάζεστε από πληροφορίες και screenshots.Θέλω να δω αν υπάρχει όντως πρόβλημα.

Αυτό το πακέτο έχουμε!

post-343469-0-54324800-1456611410_thumb.png

post-343469-0-08204100-1456611621_thumb.png

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το adsl υποστηριζει μεγιστες ταχυτητες 24 down 3,5 up. Ελαχιστοι πιανουν αυτες τις ταχυτητες διοτι ελαχιστοι βρισκονται κοντα στο dslam του τηλεφωνικου κεντρου της περιοχης. Οι συχνοτητες dsl, σε αντιθεση με τις φωνητικες συχνοτητες , εξασθενουν πολυ με την αποσταση. Αν λοιπον ειναι μεγαλη η χιλιομετρικη αποσταση απο το τηλεφωνικο κεντρο οι ταχυτητες του πελατη θα απεχουν πολυ απο τις ταχυτητες που διαφημιζουν τα πακετα. Αυτο δεν ισχυει στο vdsl οπου τα dslam ειναι μεσα στα καινουρια καφαο του vdsl της καθε γειτονιας αρα η αποσταση ειναι μικρη. Περαν αυτου η τεχνολογια vdsl υποστηριζει ακομα μεγαλυτερες ταχυτητες μεταφορας δεδομενων απο το adsl που φτανουν τα 52 down / 12 up. Αυτα ειναι mega bits per sec. Τα router συνηθως δεν επηρεαζουν τις ταχυτητες στις οποιες συγχρονιζεις. Θα δεις δηλαδη πανω κατω τα ιδια με το router του isp και ενος ακριβου netgear η draytek. Βεβαια αυτο δεν ειναι παντα κανονας. Οντως η διαφορα που μας παρουσιαζεις ειναι τεραστια οπως και πολλων αλλων που ειναι σε adsl και απεχουν χιλιομετρα απο το τηλεφωνικο κεντρο. Οσον αφορα το wifi και το ethernet αυτο ειναι πολυ σχετικο. Το wifi εξαρταται απο πολλα πραγματα. Το utp ειναι πιο αξιοπιστη λυση. Καλο θα ηταν τα ποσταρεις τα στατιστικα της γραμμης σου.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους. Πως θα ξερω που ειναι το ADSL κεντρο της περιοχης?

Οταν λετε ναα βαλω τις πληροφοριες της γραμμης τι εννοειτε?

Lola Rico , δεν μπορω να κανω κατι για την τεραστια διαφορα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε αυτό το χάρτη θα βρεις τη θέση του ΑΚ του Π. Φαλήρου και τις θέσεις όλων των νέων (γκρι) καμπινών που έχουν εγκατασταθεί.

Edit

Το Π. Φάληρο γράφτηκε κατά λάθος.

Είσαι στη Θεσ/νίκη και είτε ο χάρτης δεν έχει ενημερωθεί είτε δεν έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ. Πιθανόν να συμβαίνει το 1ο γιατί βλέπω πολλές νέες καμπίνες στην Καλαμαριά και, επομένως, μπορεί να έχουν εγκατασταθεί νέες και στην περιοχή σου. Ψάξε στη γειτονιά σου για νέες καμπίνες.

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Για δείτε αυτά στις εικόνες φίλοι μου.

Με τον δεύτερο μαύρο κύκλο σημειώνω την περιοχή μου.

Δεν είμαι πολύ μακριά;;

το 3.41 που έχω δια του 8 μας κάνει 0.42 MB/s.

Σοβαρά;;;;;

post-343469-0-93486400-1456652325_thumb.png

post-343469-0-09275300-1456652346_thumb.png

Δημοσ.

Το πιο πιθανο ειναι να εχει καποιο προβλημα η γραμμη σου αφου βλεπω οτι εχεις 510 στο upload. Ανεβασε και τα υπολοιπα στατιστικα της γραμμης σου(πατησε πανω δεξια στο details οπως φαινεται στην φωτο του thomson που ανεβασες)

Δημοσ.

Θα πατήσεις πάνω σε μια οποιαδήποτε πράσινη πινέζα πάνω στο χάρτη (VDSL) και θα εμφανίζει τη φωτογραφία και όλα τα στοιχεία της. Οι καμπίνες είναι δίφυλλες και τρίφυλλες, ανάλογα με τον προβλεπόμενο αριθμό συνδρομητών στην περιοχή.

Εάν βρεις καμπίνες γύρω από το ΟΤ που μένεις, σημαίνει ότι έχε ενεργοποιηθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και μπορείς πλέον να πάρεις VDSL από το KV και όχι από το ΑΚ που έχει το πρόβλημα της απόστασης.

Δημοσ.

και αν βρω τέτοιες καμπίνες τότε η cyta θα με μεταβιβάσει σε vdsl και θα πληρώνω τα ίδια χρήματα?

Δηλαδή θα το αναφέρω στη cyta και θα το φροντίσει αυτή?

Δημοσ.

KV=ΚΑΦΑΟΥ= καμπίνα του ΟΤΕ

Σε ότι αφορά στη Cyta, εσύ θα πάρεις την απόφαση αν βρεις στην περιοχή σου νέες καμπίνες, οπότε και VDSL.

Δημοσ.

ok...δες λίγο τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης sn margin και λοιπά σε μια παραπάνω εικόνα που έβαλα

Καλά είναι?

Όλα τα ερρορς?

4.000 down είναι απελπιστικά λίγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...