GIORGARAS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Παίδες τι βάζετε για interface στις βάσεις που φτιάχνεται; Εγώ ασχολούμαι με MySQL. Είμαι μεταξύ Ms Access και PHP. Βασικά επειδή για μερικά ερωτήματα χρειάζεται και λίγος προγραμματισμός και με Access αν δεν κάνω λάθος θα χρειαστώ VBA που ξέρω ελάχιστα, ενώ έχω ένα καλό εγχειρίδιο για PHP με το οποίο καταλαβαίνω αρκετά πράγματα. Από την μία σκέφτομαι ότι πρέπει να βάλω στο μηχάνημα τον Apache (αυτόν που θα μπει η βάση εννοώ) ενώ από την άλλη πρέπει να βάλω την Access που έχει κάποιο κόστος. ʼκουσα ότι γίνεται η PHP σελίδα να γίνει κάτι σαν εκτελέσιμη και να μην χρειάζεται Apache. Αληθεύει; Αν έχετε να προτείνεται κάτι από αυτά ή κάποια άλλη λύση πιο καλή κατά την γνώμη σας θα ήθελα να την ακούσω. Ευχαριστώ πολύ.
GIORGARAS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2003 Ευχαριστώ φίλε θα το κοιτάξω και αυτό.
baxter Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 epitelous , na kai enas pou ypostirizei perl! mazi sou dominant! de borw na katalavw ti ehoun pathei oloi me php kai mysql... as rixoun oloi kai mia matia se perl kai tis dynatotites pou parehei kai min akoloutheite to katestimeno! filika
dominant Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Xalara polu kalo interface h Perl/DBI kai ena sunexos ekselisomeno GUI Perl/Tk, einai oti prepei
GIORGARAS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια διεύθυνση σχετικά με αυτά που λέτε και αν είναι δυνατόν κάπου που να έχει ενα στοιχειώδες κώδικα για να δω τι γίνεται? Πόσο καιρό θέλει κάποιος για να μάθει τα απλά πράγματα? Ξέρω λίγο C. Θα βοηθήσει αυτό? Πάτνως η Access μου φαίνεται πιο εύκολη απλώς πρέπει να ασχοληθώ λίγο με VBA.
dominant Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Giorgara ma8e prota Perl kai meta koita auto edo http://dbi.perl.org/
GIORGARAS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Δεν θα μου πάρει όμως πολυ χρόνο για να μάθω?
GothicCrusader Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Αφού τα πας αρκετά καλά με ΡΗΡ εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις apache.. Είναι η πιο συχνή λύση απλά γιατί.. είναι και η καλύτερη λύση. Επειδή έχουν φάει τον γάιδαρό πάρα πολλοί, αυτός ο συνδυασμός είναι τετριμμένος. Θα βρεις στα faq κυριολεκτικά ό,τι μπορεί να φανταστεί το μυαλό σου. Τώρα, μπορείς και χωρίς apache να εκτελέσεις php scripts και να δημιουργήσεις html files αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο αν θες να δημιουργήσεις κάποιο πολύπλοκο interface. Εξαρτάται από το τι χρειάζεται να παρέχεις στο interface, ποιο είναι το επίπεδό σου και πώς θες να είναι διαθέσιμο το interface στους χρήστες.
GIORGARAS Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2003 Αν έπρεπε να ονομάσω την εργασία θα την ονόμαζα διαχείριση προσωπικού, θα έχω το προσωπικό και θα καταχωρώ και θα ελέγχω άδειες και βάρδιες, με λίγα λόγια ο ρουφιάνος. χαχα. για μάθημα είναι η εργασία όχι για κάποια εταιρεία. απλώς θα πάρω στοιχεία από εταιρεία. Δεν ξέρω φίλε έχω χαθεί. Από την μία όμως η Access είναι πιο παραθυρική εφαρμογή και είναι καλύτερο το interface στο μάτι απλώς πρέπει ο υπολογιστής να έχει και την Access.
mcp Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Αφού είναι εργασία, τότε θες κάτι γρήγορο. Εσύ ξέρεις mySql και C. Είναι λοιπόν πιο εύκολο να πας σε php. Το ότι η Access είναι πιο παραθυρική εφαρμογή σε ενδιαφέρει μόνο αν την χρησιμοποιήσεις σαν παραθυρικό κομμάτι της εφαρμογής σου. Πάντως το να μάθεις ASP και Access είναι πάρα πολύ εύκολο.
GIORGARAS Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Παίδες επειδή βρήκα ένα pdf που λέγεται PHP and MySQL web dev κάπως έτσι και λέει σχεδόν τα πάτνα για PHP και MySQL λέω να δοκιμάσω έτσι αφού θα έχω πλήρη βοήθεια.
GothicCrusader Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2003 Αν έπρεπε να ονομάσω την εργασία θα την ονόμαζα διαχείριση προσωπικού, θα έχω το προσωπικό και θα καταχωρώ και θα ελέγχω άδειες και βάρδιες, με λίγα λόγια ο ρουφιάνος. χαχα. για μάθημα είναι η εργασία όχι για κάποια εταιρεία. απλώς θα πάρω στοιχεία από εταιρεία. Δεν ξέρω φίλε έχω χαθεί. Από την μία όμως η Access είναι πιο παραθυρική εφαρμογή και είναι καλύτερο το interface στο μάτι απλώς πρέπει ο υπολογιστής να έχει και την Access. Επομένως σίγουρα επιμένω στην PHP;) Η μόνη περίπτωση που θα επέλεγα access είναι αν υπήρχε επαγγελματική ανάγκη. Αν π.χ. είχες χρήστες μιας εταιρίας που ξέρουν να χειρίζονται μόνο access και την έχουν ήδη εγκατεστημένη σε όλα τα pc της εταιρείας κλπ. Αφου δεν είναι τέτοια περίπτωση τότε χαλαρά PHP. Πρώτον έχει την σύνταξη της C (που αν ξέρεις την σύνταξη της C γράφεις PHP μέσα σε μία μέρα το πολύ.. αλλά αν δεν την ξέρεις καλύτερα να την μάθεις!! γιατί πια εμφανίζεται σχεδόν παντού!), δεύτερον είναι τσάμπα και τρίτον δεν έχει να κάνει με την m$ και με όλα τα bugs που μας πουλάει. τέσπα, καλή τύχη σε ό,τι και αν αποφασίσεις
GIORGARAS Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Φίλε αποφάσισα τελικά με PHP απλώς θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνονται τα εξής: Αρχικά όταν έχω καταχωρήσει μια περίοδο σε μια εγγραφή ας πούμε 27/11/2003 μέχρι 4/12/2003 πώς μπορώ αν ρωτήσω αν έχει συμβεί κάτι στις 29/11/2003 να μου βγάλει αυτή την εγγραφή? Επίσης το να ελέγξω τι μέρα είναι αυτό υποθέτω είναι άσχετο με την MySQL και εξαρτάται από προγραμματισμό σωστά? Αν έχω καταχωρήσει σε μια στήλη πόσο ετών είμαι πως γίνεται να κοιτάει την ημερομηνία του υπολογιστή και να αυξάνει το νούμερο κάθε έτος? Ευχαριστώ πολύ!!
krot Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2003 H mysql αποθηκεύει τις ημερομηνίες με μορφή ανάποδη απ'ότι γράφοντε δηλ: η 27/11/2003 αποθηκεύετε 2003-11-27. Έτσι η σύγκριση γίνετερ σαν string, οπότε αν τις έχεις έτσι το "ανάμεσα" που ζητάς είναι datefrom<'2003-11-29' AND dateto>'2003-11-29' Για την μέρα δεν είμαι σίγουρος, πιθανόν να έχει κάτι και η mysql. Καλύτερα να μην καταχωρής την ηλικία σε έτη, αλλά το έτος γέννησης. πχ. αν είναι 33 ετών ο άλλος να μην καταχωρεί το '33' αλλά το '1970' (δηλ. να το υπολογίζει απο το 33). Μετά όταν ζητάς την ηλικία αφαιρείς απο το έτος το 1970 και είσαι οκ. Είναι ένας τρόπος υπάρχουν και άλλοι !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.