Προς το περιεχόμενο

Καταρτιση - Πληροφοριες για την φωτογραφια γενικοτερα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν γνωριζει κάποιος ας παραθεσει μερικους τίτλους βιβλιων που θα μπορουσε να διαβασει καποιος εντελως αρχαριος με τη φωτογραφια. Τιτλοι οι οποιοι να αφορουν τα πρωτα βηματα στο χωρο της φωτογραφιας, ορολογια και παραδειγματα. 

Και μιας και ειμαστε και παιδια της νεας εποχης, αν γνωριζετε και καποιο site που θα μπορουσε καποιος να ενημερωθει θα ηθελα να το αναφερετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ξέρεις αγγλικά είσαι σε άριστο επίπεδο για να ξεκινήσεις.

 

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να έχεις για αρχή τεχνική και καλλιτεχνική αντίληψη, να την ψάχνεις και να μην χρησιμοποιείς μόνο έτοιμες πληροφορίες. Να ψάχνεις να βρεις το κάτι διαφορετικό στη φωτογραφία.

 

Ειδικότερα επειδή ο χρόνος δεν είναι άπειρος η καλύτερη εκμετάλλευση του για μένα θα ήταν αρχικά να διαβάσεις το βιβλίο που είπε ο φίλος απο πάνω στα βασικά του στοιχεία.

 

Στη συνέχεια να βρεις και να αφιερώσεις χρόνο με τη φωτογραφική σου μηχανή και κάποιο βιβλίο που αφορά αποκλειστικά αυτή, όπως:

 

http://www.amazon.com/Canon-Rebel-750D-Dummies-Computer/dp/1119128838

 

Αυτή η σειρά βιβλίων υπάρχει σχεδόν για όλες τις μηχανές. Σε κάθε απορία που σου δημιουργείται θα ψάχνεις περισσότερες info στο google. Σημαντικό όταν διαβάζεις να κάνεις παράλληλα και πρακτική με τη μηχανή.

 

Αφού έχεις κάνει τα παραπάνω καλό είναι να δεις video στο Youtube να δεις πρακτικά τι γίνεται με αλλαγές στις ρυθμίσεις που κάνεις ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.(πχ HDR, Night Photography, ISO Comparison etc)

 

Φυσικά αν έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, θα πρέπει να πάρεις κ μια βασική γνώση κάποιου προγράμματος για επεξεργασία φωτογραφίας (όπως το Lightroom). Οι φωτογραφίες που βλέπεις γενικά, πάντα έχουν μικρές διορθώσεις σε κάποιο πρόγραμμα.


 Τι μηχανή έχεις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...