10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Εγω πάλι δε βλέπω το λόγο να περιμένεις.Οι αναμενόμενες επιδόσεις των am4,δε θα ξεπερνάνε αυτές του 1150,ενώ και σε 1151 να πας,το κόστος είναι δυσανάλογο σε σχέση με τις επιδόσεις που θα πάρεις από ένα 1150,που ήδη έχεις και τις μνήμες. Οπότε,όσο και αν πονάει η κόκκινη ψυχή μου,επειδή σε τρώει ο άι τρία.. CPU INTEL CORE I3-4170 3.70GHZ LGA1150 - BOX129.00 €ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS H81M-C RETAIL56.90 €Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ:185.90 € Eάν και όταν χρειαστείς κάρτα γραφικών,ποστάρεις στο τμήμα καρτών. Αν και θα πρότεινα καλύτερα αυτό, ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS H81M-C RETAIL56.90 €CPU INTEL PENTIUM DUAL CORE G3460 3.50GHZ LGA1150 - BOX72.50 €SSD SAMSUNG MZ-75E120B/EU 850 EVO SERIES 120GB 2.5'' SATA365,50 €Αξία προϊόντων συμπερ. ΦΠΑ:194,90 € μιας και gamer δεν είσαι, την δουλειά που θες θα την κάνει για χρόνια,ο γιός σου,όταν γίνει σοβαρός gamer,θα έχουμε αλλάξει 3-5 σόκετ σε ιντελ,-ρεαλιστική τοποθέτηση-και ο ssd θα δώσει άλλο αέρα στο σύστημα σου,όπως και να έχει. Πόσταρε τι σκληρό έχεις όμως,για να δούμε αν είναι σε συνδεση sata,μήπως εκ των πραγμάτων τον χρειάζεσαι τον ssd.
kkyris Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Σε παρακαλώ εξήγησε μου κάτι που δεν καταλαβαίνω : αφού το κόστος της 5ης γενιάς i3&m/b είναι ακριβώς ίδιο γιατί να επιλέξω το παλιό? Για 20-25 ευρώ (όσο κάνουν δηλαδή οι μνήμες) κρίμα δεν είναι. Και ας μην το εκμεταλλευτω ποτέ, ψυχολογικά το κρίνω και μπορώ να τα δώσω, άσε που αυτή η επιλογή έχει 3 τουλάχιστον χρόνια μπροστά της. Όσο για την δεύτερη σου πρόταση είναι πολύ λογική και με έβαλες σε σκέψη. Και εδώ έχω ερώτηση : όταν σε 2-3 χρόνια μπει κάρτα γραφικών δεν θα κάνει bottleneck? (σας είπα είμαι άσχετος) Ο σκληρός είναι δυστυχώς wd 750 Green sata
10010010 00101110 10010001 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Ίδιο δε είναι,για να πεις πως πας σε παρόμοιες επιδόσεις,είσαι +20Ε το λιγότερο πάνω.Δε το λέω μπακαλίστικα,το έχω τσεκάρει.Και λογικό είναι. Πρόσθεσε και τις μνήμες,πήγες στο 50αρικο.Να'τος ο ssd. Που τον χρειάζεσαι κι'όλας.γιατί ο green δεν πρέπει να τρέχει λειτουργικό,δηλαδή μόνιμα.Θα τον πάρεις στο χέρι.Δεν είπες τι σύνδεσης είναι όμως. Έχει πολλά σιδεράκια, ή πλαστικές επαφές πίσω του; Κοίτα,καταλαβαίνω πως το "φρέσκο" έχει την γοητεία του,αλλά την δουλειά που θες την κάνεις και με έναν μεταχειρισμένο πέντιουμ gxxx,σόκετ 1156. Αλλά δε θα βρεις,και τα refurbished 775,τα πουλάνε γύρω στο κατοστάρικο.Είναι μια καλή λύση,αν ο μικρός είναι κανίβαλος. Αυτό έχει τρία χρόνια μπροστά του,για ίντερνετ και παιδικά παιχνίδια.Το 1150 έχει μπροστά του 7.To 1151,εννιά. Οπότε,βλέπεις να λες σε επτά χρόνια,"γαμώτο δεν έδωσα ένα πενηντάρικο παραπάνω τότε,να τον κράταγα άλλα δύο χρόνια;Τώρα απλά θα τον συνδέσω στην 4κ τηλεόρασή μου και θα βλέπω ταινίες". Ή να λες "Ντάξει,επτά χρόνια,ήρθε η ώρα να δώσω 300 να πάρω τον ζεν ωμέγα/αι σαράντα που καίει όσο μια λάμπα.Τώρα απλά θα τον συνδέσω στην 4κ τηλεόρασή μου και θα βλέπω ταινίες". Φαντάζομαι,θα ζητήσει το παιδί και νέο pc τότε,εκ των πραγμάτων. Συνυπολόγισε και το γεγονός πως το 1150 είναι και θα μείνει πιο διαδεδομένο από το 1151,που δεν κάνουν πολλοί την αλλαγή,οπότε,θα βρεις και στο μέλλον πιο εύκολα και μητρική,αν πάθει κάτι, και επεξεργαστή άι τρία να αναβαθμίσεις αν δεν τραβάει. Στην τσέπη σου δεν είμαι,αν δε σε απασχολεί το πενηντάρικο,δως το. Αλλά είναι και το 1/4 του μπάτζετ σου,οπότε μάλλον σε απασχολεί,και καλά κάνεις. Για το δεύτερο ερώτημά σου,εξαρτάται από την κάρτα γραφικών.Αν βάλεις μία των 150Ε και κάτω,όχι.Καλή σκέψη λοιπόν, ό,τι αποφασίσεις το λες και καταλήγουμε σε αγορά. 1
kkyris Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τον κόπο να με διαφωτίσετε Το παράδειγμα σου είναι φοβερό, σίγουρα σε 5 χρονάκια θα δικαιούται σύνταξη (αντίθετα με εμάς ούτε σε 50) Η σύνδεση του σκληρού είναι sata (πλαστικό στενό βύσμα, όχι ide) και συμφωνώ πως δεν είναι για bootαρισμα... Για να μην σας κουράζω ένα τελευταίο για να το τελειώνω. Παρατήρησα πως κανένας δεν ήταν υπέρ του σεναρίου i3-6100 & ddr3 (τις υπάρχουσες (1333mhz)) Πάνω σε αυτό πήρε θέση ο "cpttony" αναφέροντας πιθανά μελλοντικά προβλήματα , υποθέτω πως συμφωνείτε όλοι??? Δεν θα έπρεπε η intel να απαγορεύσει αυτήν την χρήση? Αντίστοιχα να δηλώσουν οι κατασκευαστές μητρικών πως εγγυώνται την υγεία του συστήματος? Γιατί εμένα μου φαίνεται τεράστιο το θέμα? Πάντως η πλειοψηφία μου υπέδειξε 1150 , θα το λάβω σοβαρά υπόψιν μου , ευχαριστώ παιδιά
SpirosZ68 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει θεμα με τις DDR3 στο 1151. Οι ανησυχιες ειναι σε θεωρητικο επιπεδο. Κανεις δεν θα εβγαζε στην αγορα κατι που αποδεδειγμενα θα εβγαζε τοσο σοβαρο προβλημα και σιγουρα η intel (που θα ειχε και το προβλημα) θα εβγαζε ενα advisory γι αυτο.Περα απο αυτο ομως το 1150 ειναι πολυ δυνατο και δοκιμασμενο και γι αυτο προτεινεται. 1
Aten-Ra Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει θεμα με τις DDR3 στο 1151. Οι ανησυχιες ειναι σε θεωρητικο επιπεδο. Κανεις δεν θα εβγαζε στην αγορα κατι που αποδεδειγμενα θα εβγαζε τοσο σοβαρο προβλημα και σιγουρα η intel (που θα ειχε και το προβλημα) θα εβγαζε ενα advisory γι αυτο. Περα απο αυτο ομως το 1150 ειναι πολυ δυνατο και δοκιμασμενο και γι αυτο προτεινεται. Δεν είναι θεωρητικό το πρόβλημα, ο controller είναι κατασκευασμένος για μέχρι 1.3V και για αυτόν τον λόγο ο Skylake είναι συμβατός μόνο με DDR-3L μνήμες. Η ίδια η Intel έχει ανακοινώσει ότι ο Controller αν δουλέψει με παραπάνω Voltage θα έχει πρόβλημα.
SpirosZ68 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 ΟΚ. Άρα αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα το 1151 με τις DDR3 γενικότερα αλλά με συγκεκριμενες DDR3. Προσωπικά δεν θα είχα ποτέ προβλημα με κάτι τέτοιο αφού εχω μια εμμονή με την επιλογή μνημών μόνο μέσα από την Qualified Vendor List (η αλλιώς memory support list) της μητρικης (Οποίος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι) οπότε θα έβλεπα τι μνήμες μπορώ να βαλω και αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μνήμες που ήδη εχω θα επ έλεγα μητρική πού να τις υποστηρίζει εγγράφως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα