Προς το περιεχόμενο

No IDE Master H.D.D. Detected! Press F1 to Resume

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , από εχτές ο υπολογιστής μου άρχισε να  βγάζει το μήνυμα "No IDE Master H.D.D. Detected! Press F1 to Resume".

Ορίστε εικόνες από το μήνυμα που μου βγαίνει και από τις ρυθμίσεις μου στο BIOS :

1.http://postimg.org/image/hk5r7775b/

2.http://postimg.org/image/gxbfvezn3/

3.http://postimg.org/image/3t1a4zi7j/

4.http://postimg.org/image/jnkrslwbz/

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Αν πατήσεις F1 συνεχίζει και ξεκινάει κανονικά;

Αν θες να μην σου βγάζει απλά το F1 πήγαινε στην 4η εικόνα εκεί που λέει για F1 και άλλαξέ το.

Αλλιώς αν ο δίσκος είναι IDE μπορείς να βάλεις ένα Jumper (αν έχει ήδη του αλλάζεις θέση σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έχει απάνω του) να τον κάνεις Master (και το CD ROM slave λογικά αν είναι στην ίδια καλωδιοταινία)  και θα είσαι ΟΚ.

ps έναν δίσκο έχεις ε; Αυτόν τον WD σωστά;

Δημοσ.

Αλλιώς αν ο δίσκος είναι IDE μπορείς να βάλεις ένα Jumper (αν έχει ήδη του αλλάζεις θέση σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που έχει απάνω του) να τον κάνεις Master (και το CD ROM slave λογικά αν είναι στην ίδια καλωδιοταινία)  και θα είσαι ΟΚ.

Για να λέει ότι άρχισε να του το κάνει λογικά θα είναι σωστά όπως είναι,εκτός και αν έφαγε κόλλημα το bios και επανέφερε της προκαθορισμένες του ρυθμίσεις.

Ποιο πιθανό είναι λόγου ηλικίας να χάνει κάποιο βύσμα στον δίσκο ή στην μητρική να έχει πρόβλημα το καλώδιο ή τελικά να έχει καεί ακόμα και ο δίσκος.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά , να κάνω μερικές διευκρινίσεις.

Λοιπόν ο δίσκος είναι SATA και είναι ο μόνος που έχω στο pc μου.

Αν πατήσεις F1 φορτώνει κανονικά τα Windows 7 , αλλά το θέμα είναι γιατί το βγάζει αυτό το error;

Δημοσ.

Για να λέει ότι άρχισε να του το κάνει λογικά θα είναι σωστά όπως είναι,εκτός και αν έφαγε κόλλημα το bios και επανέφερε της προκαθορισμένες του ρυθμίσεις.

Ποιο πιθανό είναι λόγου ηλικίας να χάνει κάποιο βύσμα στον δίσκο ή στην μητρική να έχει πρόβλημα το καλώδιο ή τελικά να έχει καεί ακόμα και ο δίσκος.

Ο δίσκος του δεν είναι MASTER εκεί είναι το όλο πρόβλημα, αν είναι IDE κανονικά πρέπει να του αλλάξει jumper ή αν θέλει παραβλέπει τα F1 σφάλματα με την παραπάνω επιλογή. Η σωστή λύση όμως είναι να βάλει το jumper στο MASTER γιατί παραβλέποντας τα F1 παραβλέπει κι άλλα σφάλματα που μπορεί να του πετάξει. Βέβαια αυτό είναι πιο εύκολο απο το να ανοίγει το κουτί και να ψάχνει.

Απο την άλλη αμα είναι SATA ο δίσκος και απλά τον βλέπει σαν IDE λόγο ρύθμισης απλά του αλλάζει την θύρα στην μητρική και τον βάζει μια πιο πάνω ή 2 ανάλογα τι έχει. Στην πρώτη (την 0 δηλαδή) καλύτερα.

Τον δίσκο τον βλέπει απλά δεν ξέρουμε αν έχει κι άλλο, γιατί αν αυτός που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι "αποθήκη" και ο OS είναι τέζα....

Κάτσε να γυρίσει ο TS για να ξεδιαλύνει την κατάσταση και βλέπουμε...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά , να κάνω μερικές διευκρινίσεις.

Λοιπόν ο δίσκος είναι SATA και είναι ο μόνος που έχω στο pc μου.

Αν πατήσεις F1 φορτώνει κανονικά τα Windows 7 , αλλά το θέμα είναι γιατί το βγάζει αυτό το error;

Άλλαξε τότε την ρύθμιση και είσαι οκ.

Αν μπορείς να ανοίξεις το κουτί μπορείς να τον κάνεις MASTER και να μην κάνεις την ρύθμιση, ότι θες και σε βολεύει.

Δημοσ.

Στους sata δίσκους δεν παίζει ρόλο το master μιας και μπαίνει μόνο ένας σε κάθε θύρα,ούτε είναι πρόβλημα ότι τον βλέπει σαν ide αφού άλλο το ide και άλλο το ata.

Μπορεί να τους αλλάξει θέσει και να βάλει τον δίσκο στην θύρα 0 ή 1 αναλόγως πως της μετράει η μητρική,στην χαμηλότερη τέλος πάντων, αλλά τότε υπάρχει περίπτωση να μην τον βλέπει η εκκίνηση τον windows.

Δημοσ.

Στους sata δίσκους δεν παίζει ρόλο το master μιας και μπαίνει μόνο ένας σε κάθε θύρα,ούτε είναι πρόβλημα ότι τον βλέπει σαν ide αφού άλλο το ide και άλλο το ata.

Στην περίπτωση του TS παίζει ρόλο. Αν τον βάλει σε θύρα που έχει γίνει assign σαν SLAVE τότε θα παίρνει το μήνυμα (αν το έχει ενεργοποιημένο αυτό με το F1). Λογικά έχει τον controller σε IDE mode και για αυτό όπως είπα παραπάνω βλέπει τις SATA σαν IDE απλά τα 0 και 2 είναι MASTER και τα 1 και 3 SLAVE. Δηλαδή αν βάλει τον δίσκο σε μια απο τις SLAVE θα παίρνει το μήνυμα ενώ στις MASTER όχι.

Μπορεί να τους αλλάξει θέσει και να βάλει τον δίσκο στην θύρα 0 ή 1 αναλόγως πως της μετράει η μητρική,στην χαμηλότερη τέλος πάντων, αλλά τότε υπάρχει περίπτωση να μην τον βλέπει η εκκίνηση τον windows.

Ναι, αυτό είναι το καλύτερο. Να τον πάει στην πιο χαμηλή. Να μην παίρνει μπρος μετά δεν νομίζω, δεν έχει και άλλο δίσκο να μπερδευτεί το bios άρα δεν πρέπει να έχει θέμα.

Δημοσ.

Ναι αλλά γιατί στο έκανε όμως? Πείραξες κάτι στο BIOS? Έκανες update το BIOS? Από μόνο του δεν νομίζω. Κάνε ότι σου λέει ο Nikos. Αν στο ξανά κάνει άλλαξε μπαταρία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...