Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.

Έχω ένα pc desktop αρκετά παλιό (motherboard asus m3a78t , possessor AMD athlon 62x2 dual core 6000+ 3.11ghz , 5 gb ram ddr2 στα 800 και gpu ATI hd 4800) με windows xp 32 εγκατεστημένα απο το 2005.

Θέλω λοιπόν να το αναβαθμίσω ανεβάζοντας την ram στα 8 gb και εγκαθιστώντας τα windows σε εναν καινούργιο σκληρό ssd 120 gb.Ποιά όμως windows να βάλω;

Στο συγκεκριμένο pc δεν τρέχω παιχνίδια , δουλεύω κυρίως office , ACDsee (διαχείρηση και όχι επεξεργασία φωτογραφιών) , skype , pdffactory (δημιουργία αρχείων pdf) και κατα τ'άλλα σεφάρισμα και καμιά ταινιούλα.

Αρχική μου πρόθεση ήταν να βάλω windows 7 64 αλλά φιλοι και γνωστοί μου προτείνουν τα 10 .....

Δημοσ.

Ίσως είναι λίγο παλιό για τα win 10. Όχι πως δεν θα δουλεύουν απλά μάλλον δεν θα

δουλεύουν σωστά λόγο του ότι δεν υπάρχουν drivers.

Απ' όσο βλέπω στο site της Asus έχουν drivers μέχρι τα win 8.

https://www.asus.com/Motherboards/M3A78T/HelpDesk_Download/

Νομίζω μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα win 8 drivers στα 10 αλλά δεν νομίζω να είναι το ίδιο.

Προσωπικά βάλε 7 και 8 για να δεις πως τρέχει το σύστημα, και κρατά ότι θες από τα δυο.

Εγώ θα κράταγα τα 7 μιας και τα προτιμώ. :P

Δημοσ.

Και πολύ καλά κάνουν. Τα έχω σε pc 6ετίας και πετάνε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα με το motherboard σου δεν ξέρω τι παίζει :P

Εγώ έχω asus p5q Ε,  intel core2 quad q9400, ati radeon hd 4870 (την 512) 4 gb ram και έναν ssd 60ρη και κάνω την ίδια χρήση με σένα άνετα. 

Παίζω βέβαια κανα online game που δεν έχουν καν τρελές απαιτήσεις αλλά παίζω άνετα.

Γενικά μην ακούσεις τον κάθε τυπά που θα σου πει πως κολλάνε και το ένα και το άλλο. Οι περισσότεροι απ αυτούς δεν κάνουν καν καθαρή εγκατάσταση και έχουν δεκάδες προβλήματα. 

Δημοσ.

σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση και την βοήθεια

Μάλλον θα προσπαθήσω να βάλω τα 10 κι αν εχω θέματα θα πάω στα 8 αν και όποτε έχω κάτσει μπροστά σε 10ρια με ξένησαν γιατι μου κάνουν περισσότερο σε λειτουργικό για τάμπλετ και όχι για pc αλλά απο την άλλη   θέλω να έχω  και κάτι σύγχρονο .

Αν έχω προβλήματα με τουςdrivers θα βάλω 8 .

Δημοσ.

Με τις παλιές μητρικές είναι σαν λόττο. Άλλες παίζουν ρολόι με τα 10 και άλλες έχουν προβλήματα με divers

Και πολύ καλά κάνουν. Τα έχω σε pc 6ετίας και πετάνε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα με το motherboard σου δεν ξέρω τι παίζει :P

Εγώ έχω asus p5q Ε,  intel core2 quad q9400, ati radeon hd 4870 (την 512) 4 gb ram και έναν ssd 60ρη και κάνω την ίδια χρήση με σένα άνετα. 

Παίζω βέβαια κανα online game που δεν έχουν καν τρελές απαιτήσεις αλλά παίζω άνετα.

Γενικά μην ακούσεις τον κάθε τυπά που θα σου πει πως κολλάνε και το ένα και το άλλο. Οι περισσότεροι απ αυτούς δεν κάνουν καν καθαρή εγκατάσταση και έχουν δεκάδες προβλήματα. 

Έχουμε την ίδια μητρική, οπότε ευχαριστώ για την πληροφορία  :P Αν κάποτε βάλω τα 10 σε αυτό το μηχάνημα.

• Like 1
Δημοσ.

Κάπου μπερδεύεσαι... Τα 8 μοιάζουν πιο πολύ για ταμπλετ. Θα βάλεις τα 10, δεν υπάρχει θέμα με 5 γιγα μνήμη... Δε χρειάζεται αλλα.. Ssd ναι, μεγάλη διαφορά.

Drivers αφού έχει για τα 8 μην ανησυχείς.

Επίσης, θα τρέξεις το destroy Windows spying μετά την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Έχω παραγγήλει σκληρό και μνήμες απο χθες και τα περιμένω , το σκ θα κάνω την εγκατάσταση και θα έχετε νεότερα , προς το παρόν backup κι υπομονή.

Δημοσ.

Καλησπέρα

Τα win 10 εγκαταστάθηκαν με επιτυχία , όπως και τα προγράμματα που δούλευα , είχα κάποια θεματάκια με τον ήχο αλλά τελικά δεν οφείλονταν στο λειτουργικό.

Ο υπολογιστής εχει πάρει τα πάνω του !!! η διαφορά ταχύτητας είναι τεράστια και ακόμη δεν εχω παραλάβει για να του βάλω και την επιπλέον ram  !!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...