Προς το περιεχόμενο

Web Developer / Social Network Developer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Ψάχνω για έναν developer που να μπορεί να κατασκευάσει ένα social network

για ένα project που έχω σκεφτεί. Συν της άλλης θα έχει και online video/radio 
streaming και πολλά άλλα..
Όπου έψαξα από εταιρείες κλπ δυστυχώς δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν 
- με μια πρόχειρη αναζήτηση - , αν και θα προτιμούσα Freelancer

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!
:)

Δημοσ.

Καταλαβαίνεις φυσικά πως ένα τέτοιο πρότζεκτ επιβάλλεται να το αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων και όχι ένας μόνο, ε; Αν πάντα μιλάμε για κάτι που έχει κάποιο σοβαρό business plan πίσω από αυτό και δεν είναι "άλλη μια φοβερή ιδέα"...

• Like 2
Δημοσ.

Καταλαβαίνεις φυσικά πως ένα τέτοιο πρότζεκτ επιβάλλεται να το αναλάβει μια ομάδα ανθρώπων και όχι ένας μόνο, ε; Αν πάντα μιλάμε για κάτι που έχει κάποιο σοβαρό business plan πίσω από αυτό και δεν είναι "άλλη μια φοβερή ιδέα"...

Φυσικά και το καταλαβαίνω. Δεν είπα ότι με 500-1000 ευρώ θα πληρωθεί κάποιος και θα μου φέρει 30.000 ευρώ έσοδα..

Τι budget διαθέτεις;

Το budget είναι συζητήσιμο. Προφανώς καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να πω εδώ δημόσια διαθέτω 3,4,5,10.000.

Θα γίνει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, να δω κάποια δημιουργία του καθενός, να του εξηγήσω το τί θέλω 

να κάνω, να δούμε αρχικά αν είναι εφικτό και μετά να συζητηθεί το οικονομικό.

Κανείς δεν έχει λεφτά για πέταμα και κανείς δεν θα κάνει δουλειά τσάμπα!

Δημοσ.

Αν ψάξεις σε σελίδες του εξωτερικού θα βρεις πολύ πιο πεπειραμένους ανθρώπους από αυτούς που θα βρεις στη χώρα μας. Κακά τα ψέματα, στον χώρο των social networks είμαστε αρκετά πίσω. Ό,τι πρότζεκτ δημιουργήτε στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία αποτελεί αντιγραφή κάποιου πρότζεκτ του εξωτερικού.

Προσωπικά, με βάση την εμπειρία μου, πιστεύω πως στη χώρα μας θα προσπαθήσουν να σε γελάσουν και να σε εκμεταλλευτούν πάνω σε αυτό το κομμάτι. Κατέληξα να τα κάνω μόνος μου όσα χρειάστηκα. Μεγάλη προσοχή σε ό,τι κάνεις πάνω σε αυτόν τον τομέα! Κυκλοφορούν πάρα πολλοί ημιμαθείς (και εταιρείες ανάμεσά τους) με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Δημοσ.

Αν ψάξεις σε σελίδες του εξωτερικού θα βρεις πολύ πιο πεπειραμένους ανθρώπους από αυτούς που θα βρεις στη χώρα μας. Κακά τα ψέματα, στον χώρο των social networks είμαστε αρκετά πίσω. Ό,τι πρότζεκτ δημιουργήτε στην Ελλάδα την τελευταία 5ετία αποτελεί αντιγραφή κάποιου πρότζεκτ του εξωτερικού.

Προσωπικά, με βάση την εμπειρία μου, πιστεύω πως στη χώρα μας θα προσπαθήσουν να σε γελάσουν και να σε εκμεταλλευτούν πάνω σε αυτό το κομμάτι. Κατέληξα να τα κάνω μόνος μου όσα χρειάστηκα. Μεγάλη προσοχή σε ό,τι κάνεις πάνω σε αυτόν τον τομέα! Κυκλοφορούν πάρα πολλοί ημιμαθείς (και εταιρείες ανάμεσά τους) με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Με όλο το σεβασμό πραγματικά και δεν το λέω για να το πω, σε όλα τα παιδιά και τις εταιρείες που ασχολούνται με το επάγγελμα, αυτό που λες στο θέμα εκμετάλλευσης ισχύει από μεγάλη μερίδα της "πιάτσας". Το αντιμετώπισα την περίοδο 2007-2008 όπου πλήρωσα μια περιουσία για μια απλή εγκατάσταση CS-Cart.  :wacko: 

Θα προτιμούσα να κινηθώ στην εγχώρια αγορά γιατί ίσως υπάρχει καλύτερη συνεννόηση. Αν και με μια αναζήτηση στο LinkedIn, βρήκα ανθρώπους από το εξωτερικό που με βάση το CV τους έχουν ασχοληθεί με παρόμοια projects και δείχνουν να το έχουν το "άθλημα". Μέχρι να φτάσω εκεί όμως θα ήθελα να δω τί γίνεται με τα δικά μας παιδιά.

Το αν θα πετύχει ή όχι η "ιδέα" του project έχει να κάνει και με το τί χημεία έχεις με την υπόλοιπη ομάδα. 

Μπορείς σαν ιδέα να είναι δυνατή, αλλά να μην υπάρχει συνεννόηση με τον developer.

Μπορεί η ιδέα να είναι μέτρια και ο developer να την κάνει να φαίνεται τέλεια, πέρα του Marketing που προφανώς θα είναι άλλη ομάδα. 

Δεν ξέρω αν σας μπέρδεψα..  :ph34r:

Κάθε start-up έχει τις δυσκολίες του, το άγχος του, την επιτυχία ή την αποτυχία του. Αν δεν πετύχει δεν θα ρίξουμε το φταίξιμο στον Developer. Το ζήτημα είναι αυτός που θα αναλάβει αυτό το κομμάτι να μπορεί να κατανοήσει αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να μπορεί να το κάνει. Αλλιώς στην προσπάθεια θα μένουμε...

• Like 1
Δημοσ.

Όπου έψαξα από εταιρείες κλπ δυστυχώς δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν 

- με μια πρόχειρη αναζήτηση - , αν και θα προτιμούσα Freelancer

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!

:)

Τι εννοείς δε μπορούν να σε εξυπηρετήσουν; Τι πρόβλημα υπήρξε;

Δημοσ.

@gagoling

Εντελώς αφελή τα λογια σου φίλε, αν έχει γίνει κάτι αξιόλογο στην Ελλάδα έγινε τη τελευταία 5 ετία, έχουν γίνει πολλά όμορφα πραγματα απο την ελληνική start up scene, όπως workable, Taxibeat, Forky, κ άλλες πολλές startup κ μη.

Πες μας λοιπον με στοιχεία φυσικά πως μπορείς τόσο εύκολα και μηδενίζεις ολοκληρο κλάδο.

• Like 3
Δημοσ.

Επειδή υπάρχουν μερικά πετυχημένα start-ups δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι αεριτζήδες στην αγορά.

Δημοσ.

Πρώτον, όπως πάν-σωστα αναφέρθηκε αν πρόκειται για μεγάλη δουλειά / project θέλεις ομάδα. (το να δημιουργήσεις social network είναι μεγάλη δουλειά)
Θέλεις developers/designers/managers... γενικά θέλεις κόσμο.

Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι επαγγελματίες απευθύνθηκες και δεν μπόρεσαν να σε εξυπηρετήσουν.
Κάθε επιχειρήν έχει και το κόστός και το ρίσκο του.
Αν πραγματικά το project σου είναι εξιδεικευμένο δεν θα πας στον "web dev της γειτονιάς", μπορείς να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία.
Αν δεν θέλεις κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να βγάλεις ένα πλάνο και να κάνεις μια ανάλυση απαιτήσεων με σκοπό να καταλλήξεις στις ειδικότητες και στα άτομα που χρειάζεσαι.

Από κει και πέρα το linkedin είναι μια πλατφόρμα εύρεσης επαγγελματιών.
Αν θέλεις designers μπορείς να τσεκάρεις και το dribble και το behance...

Αυτό είναι κάτι που θα πάρει χρόνο και χρήμα, αλλιώς υπάρχουν άτομα που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά για σένα.

Δημοσ.

Από πότε το Taxibeat αποτελεί social network???

Ποιος κάνει λοιπόν τα αφελή σχόλια; Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα στον κλάδο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα social networks στην Ελλάδα όπως τη βίωσα.

Το θέμα του OP είναι τα social networks, όχι γενικά οι start ups. Δίχως να δώσεις προσοχή στο τι έγραψα, με κατηγορείς με άρες μάρες κουκουνάρες. Αυτό που συνάντησα στις 2 συνεργασίες που είχα με ελληνικές επιχειρήσεις που "ασχολούνται" (κατα φαντασία) με τα social networks ήταν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, πολλές υποσχέσεις, λίγες πράξεις και προσπάθεια να μου φάνε χρήματα. Δεν αποτελεί αυτό χαρακτηριστικό σημαντικού ποσοστού των Ελλήνων εδώ και χιλιετίες(ρητορικό το ερώτημα); Φυσικά και οι ξένοι έχουν πολύ περισσότερα στραβά. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, εμείς υστερούμε.

Δημοσ.

Το θέμα του OP είναι τα social networks, όχι γενικά οι start ups. Δίχως να δώσεις προσοχή στο τι έγραψα, με κατηγορείς με άρες μάρες κουκουνάρες. Αυτό που συνάντησα στις 2 συνεργασίες που είχα με ελληνικές επιχειρήσεις που "ασχολούνται" (κατα φαντασία) με τα social networks ήταν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, πολλές υποσχέσεις, λίγες πράξεις και προσπάθεια να μου φάνε χρήματα. Δεν αποτελεί αυτό χαρακτηριστικό σημαντικού ποσοστού των Ελλήνων εδώ και χιλιετίες(ρητορικό το ερώτημα); Φυσικά και οι ξένοι έχουν πολύ περισσότερα στραβά. Αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, εμείς υστερούμε.

Θέλεις να μας πεις ένα θέμα που είμαστε μπροστά να χαρούμε κι έμεις

Δημοσ.

Βωμολοχία, κοροϊδία, εγωισμός, κουτοπονηριά ... Κάτι τέτοια μου έρχονται στο μυαλό. Σε αυτά είμαστε πολύ χαλαρά μπροστά.

Δημοσ.

Από πότε το Taxibeat αποτελεί social network???

Ποιος κάνει λοιπόν τα αφελή σχόλια; Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα στον κλάδο των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τα social networks στην Ελλάδα όπως τη βίωσα.

Βωμολοχία, κοροϊδία, εγωισμός, κουτοπονηριά ... Κάτι τέτοια μου έρχονται στο μυαλό. Σε αυτά είμαστε πολύ χαλαρά μπροστά.

Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορείς ότι δεν μπορούν για τα "Social networks" (ένας θεός ξέρει τι εννοείς, φαντάζομαι θα ήθελες κανένα facebook page και δεν σου κάνανε πολλά like), θα τους εμπιστευόσουν για ένα web application ή για την εταιρική σου ιστοσελίδα?

Ειλικρινά δεν το κατανοώ το σκεπτικό "για social networks μακριά από Ελλάδα"  :blink:  :blink:  :blink:  :blink:  :blink:  :blink:

Anyway, @PaNtZo με το Project τι έγινε τελικά? Είσαι ακόμα στην αναζήτηση?

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους (μάλλον καλημέρα),

Λόγω κάποιων αλλαγών στο ωράριο μου στην κανονική μου δουλειά δεν μπόρεσα να απαντήσω εδώ.
Μου έχουν στείλει αρκετά άτομα από εδώ και από LinkedIn, μέσω email κλπ. και θα κανονίσω
να συζητήσω με όλα τα παιδιά. 

Όπως και να έχει δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε, η ερώτηση ήταν απλή.
Αν κάποιος γνωρίζει κάποιον που να μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο. Τώρα αν θα πετύχει σαν StartUp

ή όχι και η ελληνική πραγματικότητα είναι άλλο θέμα. Μόλις καταλήξω και φτιαχτεί και το site θα σας
ενημερώσω. Ευχαριστώ για την βοήθεια!

Φιλικά πάντα! 
Σας ευχαριστώ!  :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...