The Spirit Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Καλησπέρα. Θέλω να βάλω ένα router με σύνδεση 3G/4G για τους επιβάτες σε ένα λεωφορείο και θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το Asus RT-AC68U AC1900 θα με καλύψει ως προς τις δυνατότητές του. https://www.asus.com/Networking/RTAC68U/overview/ Το συγκεκριμένο έχει περιορισμό ως το πόσοι χρήστες μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα? Ο οδηγός μου είπε ότι με την ίδια sim σε ένα router που του δάνεισαν το οποίο ήταν πανάκριβο έμπαιναν 20+ άτομα χωρίς να έχει θέμα, μόλις αγόρασε ένα φθηνό των 50 euro μόλις έμπαιναν το πολύ 5 άτομα σερνόταν απίστευτα. Θέλουμε κάποια καλή λύση δηλαδή και χωρίς περιορισμό ως τους συνδεδεμένους χρήστες ταυτόχρονα και να έχει και καλή απόδοση. Φυσικά και μπορείτε να μου προτείνεται και κάτι άλλο αν έχετε στα υπόψιν σας. Ευχαριστώ
johnmegarythmos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα εάν κρίνω με το hot spot Wi-Fi του κινητού μου μέχρι 9 άτομα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα και με βάση το ρούτερ στο σπίτι μου που έχω ίντερνετ γράφει max clients 35 άρα μέχρι 35 άτομα συνδεδεμένα!.Οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να πάρεις ένα πιο οικονομικό ρούτερ που να παίρνει κάρτα sim ενσωματωμένη υποδοχή για να μπορείς να έχεις ταχύτητα μεγαλύτερη από 7,2 mbs διότι τα περισσότερα οικονομικά mobile broadband στικακια φτάνουν μέχρι 7,2. Πιστεύω ότι θα ήτανε ιδανικό εάν έβρισκες κάτι τέτοιο. Αλλιώς πάρε ένα πιο οικονομικό 3g router και βάλε επάνω ένα USB stick. Βάλτο στην πρώτη πόρτα του οδηγού και τράβα ένα Ethernet μέχρι την τελευταία πόρτα και βάλε ένα extender με σύνδεση με Ethernet οπότε το μισό πούλμαν θα μπαίνει στο ένα δίκτυο και άλλοι από το extender. Άρα άμα ισχύει ότι υποστηρίζει μέχρι 35 άτομα ένα ρούτερ και με βάση ότι ένα πούλμαν χωράει 50 άτομα υποθέτουμε ότι τα πρώτα 25 άτομα συνδέονται στο πρώτο και τα υπόλοιπα στο δεύτερο. Θα είσαι comple ! . Από την άλλη θέλω να ρωτήσω τι GB πρόγραμμα ίντερνετ θα βάλεις ? Και πώς θα ξέρεις ότι θα σε φτάνει? Διότι μπορεί ο κάθε χρήστης να καταναλώσει μεγάλο όγκο,πρέπει να είναι πρόγραμμα που να σταματάει άμα τελειώσει ο όγκος για να μην σε χρεώσει κάτι παραπάνω νομίζω ότι καρτοιντερνετ μάλλον σε συμφέρει καλύτερα. Δεν σου προτείνω να πάρεις το mifi που δίνουν τα δίκτυα διότι μπορεί να χωράει λιγότερους να μπαίνουν ταυτόχρονα. Επίσης άμα το έπαιρνες δεν έχει Ethernet οπότε άμα ήθελες να βάλεις extender θα έπρεπε να συνδεθεί ασύρματα, άρα οι πιθανότητες να υπολειτουργεί είναι πάρα πολλές χώρια ότι μπορεί να το ρίχνει εάν μπαίνουν πολλά άτομα στο mifi. Άρα εγώ καταλήγω στο πρώτο και όχι στο mifi ! . Τέλος σκεφτόμουνα να έβαζες και στα δύο δίκτυα το ίδιο όνομα και κωδικό και να έβαζεσ το πρώτο να είναι στο κανάλι 1 και το extender στο κανάλι 6 . Έτσι όλοι οι πελάτες του λεωφορείου θα βλέπουν ένα δίκτυο και ανάλογα με θέση τους το κινητό /tablet /laptop θα συνδέεται στο κοντινότερο κανάλι. Και πάλι πιστεύω ότι επειδή είναι κοντά το ένα ρούτερ με το extender μπορεί να υπάρχει πρόβλημα αλλά που το ξανά σκέφτομαι δεν στέκει άρα άμα μπουκώσει το ένα ρούτερ από χρήστες θα μπει αυτόματα στο άλλο.Αλλά εσύ δεν το ξέρεις πόσα άτομα έχουν συνδεθεί στο κάθε δίκτυο, αυτό μόνο μέσω του interface του ρούτερ το βλέπεις. Έτσι δεν θα μπλέχτουμε με δυο διαφορετικά ονόματα Wi-Fi στο λεωφορείο. Επίσης μια συμβουλή καλύτερα το USB stick που θα πάρεις να μην είναι κλειδωμένο διότι πότε δεν ξέρεις τι προφορά μπορεί να βγει από άλλο δίκτυο όποτε να υποστηρίζεται και μόνο την σημ και το apn να χρειαστεί να αλλάξεις μόνο ! Νομίζω ότι δεν τις κλειδώνουν αλλά ρώτα! ,επίσης καλύτερα μην πάρεισ 4g διότι πέρα ότι είναι πανάκριβα δεν κλειδώνει μόνο στο 4g και είναι στην τριπλή λειτουργία, οπότε μπορεί να κάνει εναλλαγές και να σέρνεται το ίντερνετ οπότε προτείνω να το κλειδώσεις μόνο στο 3g. Άμα τύχει και είσαι σε περιοχή που δεν πιάνει 3g απλά δεν θα μπαίνει στο ίντερνετ ενώ στην τριπλή λειτουργια ναι μεν θα συνδεθεί στο πχ 2g αλλά θα είναι αργό και μετά μπορεί να μην γίνει η εναλλαγή άμεσα στο 3g και να αργεί, πέρα από αυτό , υπάρχει περίπτωση να έχεις πιο ισχυρό 2g και λιγότερο 3g και να συνδεθεί στο 2g οπότε δεν εξυπηρετεί πάρα μόνο να το κλειδώσεις στο μόνο 3g ! Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2016 από johnmegarythmos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα