Προς το περιεχόμενο

NX300 vs G7 vs Note 4 (vote!)


Shadowjump

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσοι εχετε ορεξη, απαντηστε στο ποια φωτογραφια σας αρεσει περισσοτερο απο τα σετ των 3 φωτογραφιων. Ειναι συνολικα 16 σετ απο 3 φωτογραφιες το καθε ενα. 

Σε αυτα, μια ειναι απο την ΝΧ300, μια απο Lumix DMC-G7 και μια απο το Note 4. 

Και οι 3 συσκευες, σε Auto Mode και καποιες φωτογραφιες ειναι και με HDR.

Ηθελα να δω, ποια συσκευη τραβαει καλυτερα με απλο ανοιγμα και κλικ, χωρις σκαλισμα ISO, F stop, shutter, κλπ. Το μονο που εχει γινει, ειναι crop, για να εχουν ολες το ιδιο μεγεθος.

 

Το αλμπουμ ειναι εδω:

Flickr

 

Και για οσους θελουν να απαντησουν, copy paste το παρακατω και βαλτε 1 για την πανω αριστερα, 2 για την πανω δεξια, 3 για την κατω αριστερα. Οι φωτογραφιες ειναι με τυχαια σειρα. Αν καταλαβετε βεβαια ποια συσκευση ειναι ποια, μην την πειτε εδω! Δεν θελω να ειναι προϊδεασμενοι οι αλλοι που θα τις δουν!

 

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

Επεξ/σία από Shadowjump
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαρά στην υπομονή σου ρε φίλε που καθισες και έκανες όλο αυτό το συγκριτικό! Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!

 

Οι δικές μου παρατηρήσεις είναι οι εξής:

Σε καλές συνθήκες φωτισμού ένα σημερινό high end smartphone ανταγωνιζεται πολύ καλά τις περισσότερες μηχανές σε βαθμό που ο μέσος χρήστης αδυνατεί να αναγνωρίσει ποια φωτογραφία τραβήχτηκε από αυτό.

Βέβαια υπάρχουν παράγοντες που το προδίδουν (μικρότερο βάθος πεδίου, μικρότερο δυναμικό εύρος, πιο κορεσμένα χρώματα) ωστόσο μόνο οποίος έχει ασχοληθεί λίγο περισσότερο με τη φωτογραφία μπορεί να δει τις διαφορές.

Φυσικά αν...πέσει το σκοτάδι εκεί ξεκινάει το χάος αλλά είναι λογικό αν αναλογιστουμε τη διαφορά μεγέθους αισθητήρα/φακού μεταξύ κινητών και mirorrless/dslr/premium compact.

 

Οι καμερες λοιπόν των σημερινών (high end)smartphones έχουν φτάσει, ίσως και ξεπεράσει, την κατηγορία των απλών compact, τόσο λόγω μεγέθους/χρηστικότητας όσο και ποιότητας εικονας. Και αν σκεφτούμε ότι η τεχνολογία τρέχει ασταμάτητα θα γίνονται όλο και καλύτερα.

 

ΟΜΩΣ όταν μιλάμε για ένα συγκεκριμένο μέγεθος αισθητήρα/φακού καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κάποια φυσικά όρια που προσφέρουν περιορισμένες δυνατότητες. Η σύγκριση λοιπόν με μια mirorrless/dslr που έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα και δεχεται εναλλαξιμους φακούς είναι ΑΤΟΠΗ, οπότε απόψεις του στυλ "τα σημερινά κινητά βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες από τις dslr" καταλαβαίνετε ότι προκαλούν γέλιο σε όσους έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο.

 

ΥΓ: Sorry αν ξέφυγα λίγο, τα τελευταία τα έγραψα κυρίως για τους "άσχετους" με το αντικείμενο που ίσως γράψουν φράσεις όπως η παραπάνω.

Επεξ/σία από tsourakis13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα εκανες και τα εγραψες. Δεν εχεις καθολου αδικο. Και εγω, πολλες φορες χρησιμοποιω το κινητο για φωτογραφιες αντι για καποια μηχανη (οταν θελω κατι στα γρηγορα και ειναι μερα). Οντως η ποιοτητα ειναι παρα πολυ καλη στα κινητα πλεον και σιγουρα τραβανε φωτογραφιες που χαιρεσαι να τις βλεπεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χοντρικά μια ματιά στο δυναμικό εύρος αυτό που αντιλαμβάνεται ο κριτής δίνει άμεσα την απάντηση...

Από αρχείο με αριθμημένες φωτογραφίες χωρίς exif ναι.

Από web δύσκολο και αφήνει μια αίσθηση αναποτελεσματικότητας και ματαιότητας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...