Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, έκανα OC στον 6600k στα 4.60GHz στα 1.30V (VCore). Έκανα συνολικά 3 τεστ 2 με Linx και 1 με Realbench. Στο link έβαλα Φούλ RAM, 35 λεπτά το πρώτο. 3,5 ώρες το δεύτερο κανένα σφάλμα. Και ενα τέταρτο τεστ με το Realbench. Δεν το εχω ξαναχρησιμοποιησει το Linx και δεν ξέρω για την εγκυρότητα του. Βέβαια το HwInfo λέει VCore min 0.65, VCore max 1.36. Σε idle εχω 1.312. Πιστεύω ειμαι καλά. Απο θερμοκρασίες με H100i v2, μέγιστο 79 βαθμοί στο το Vdroop ή το Load line calibration δεν το εχω πειράξει. Τι προτείνετε; Το FLCK να το πειράξω; Το εχω στο normal 800MHz. Τι άλλες ρυθμίσεις μπορώ να του κάνω έστω να πάρει λιγο ακόμα παραπάνω; Σας ευχαριστώ!!!

Δημοσ.

Το linx αρχισα να το χρησιμοποιω στον xeon και στο oc του και εχω να πω πως στρεσσαρει καλα και αν ειναι να βγαλει σφαλμα θα το βγαλει και στο prime.

Δημοσ.

Κατέβα στα 4.5 με 1.3 καλύτερα, το 1.36 και οι 79 βαθμοί είναι too much για 24/7.

Δεν θα στρεσάσρει 24/7 για να πιάνει 80άρια. Μια χαρά είναι στο 1.36

1)Vdroop ή το Load line calibration δεν το εχω πειράξει. Τι προτείνετε;

2)Το FLCK να το πειράξω; Το εχω στο normal 800MHz. Τι άλλες ρυθμίσεις μπορώ να του κάνω έστω να πάρει λιγο ακόμα παραπάνω; Σας ευχαριστώ!!!

1) Αν και έχεις σχετικά χαμηλή τάση στον επεξεργαστή για αυτή τη συχνότητα, αν δεν αντιμετωπίζεις micro-stuttering

μην το πειράξεις. Αν νιώσεις ότι λείπει ρεύμα από τον cpu δώστου δυο κλικ στο llc παραπάνω.

2)Το FLCK γενικά ευνοεί περισσότερο κάρτες παλαιότερης τεχνολογίας.

Δοκίμασε στα 1000 να τρέξεις ένα gpu benchmark και αν έχεις αξιοσημείωτη(--μετρήσιμη--) διαφορά στα fps

και είσαι σταθερός άστο στα 1000.

Δημοσ.

Καλημέρα. Έβαλα το FLCK στα 1GHz, δεν έκανα benchmark test, πιστεύω να την βοηθάει.
Όσο αφορά τον επεξεργαστή έκανα τα εξής. 1.31V στο BIOS, κλειστό το Step, LLC Level 4. Έκανα stress test με Linx λόγω του Linpack, και εχω τα εξής αποτελέσματα. 1 ώρα με τεστ όλα stable και η τάση του CPU κυμαίνεται απο 1.32 έως 1.344. Έπεσε η θερμοκρασία 59C max με την Η100ι στο Maximum mode.

Παρατηρώ οτι για 4.7GHz+ θέλει αρκετό ρεύμα, εννοώ 1.35 το λιγότερο, αν κλείσω τίποτα απο C modes ή κάποια άλλη ρύθμιση που δεν γνωρίζω, μπορώ να κερδίσω τίποτα σε συχνότητα;

Δημοσ.

Καλημέρα. Έβαλα το FLCK στα 1GHz, δεν έκανα benchmark test, πιστεύω να την βοηθάει.

Όσο αφορά τον επεξεργαστή έκανα τα εξής. 1.31V στο BIOS, κλειστό το Step, LLC Level 4. Έκανα stress test με Linx λόγω του Linpack, και εχω τα εξής αποτελέσματα. 1 ώρα με τεστ όλα stable και η τάση του CPU κυμαίνεται απο 1.32 έως 1.344. Έπεσε η θερμοκρασία 59C max με την Η100ι στο Maximum mode.

Παρατηρώ οτι για 4.7GHz+ θέλει αρκετό ρεύμα, εννοώ 1.35 το λιγότερο, αν κλείσω τίποτα απο C modes ή κάποια άλλη ρύθμιση που δεν γνωρίζω, μπορώ να κερδίσω τίποτα σε συχνότητα;

Τα c-states τα έχεις κλειστά όσο ψάχνεις το oc, όταν καταλήξεις σε συχνότητες, ρεύματα, τα επαναφέρεις για να μην είναι

συνεχώς τσίτα ο cpu.

Δημοσ.

Κοίτα να παίζεις με 1.3v για 24/7 και ας είσαι και στα 4.5-4.6, το 1.3v είναι το καλύτερο ασφαλές ρεύμα για καθημερινή χρήση και γνώμη μου πως δεν αξίζει να το υπεβείς για 100 μόνο mhz.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...