Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Η ερωτηση μου ειναι αυτη στον τιτλο.

Tι ειναι καλυτερο; (συνολικα 16gb ram)
(2) μνημες των 8gb; η (4) μνημες των 4gb;

Υπαρχει καποια διαφορα η οχι;

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Η ερωτηση μου ειναι αυτη στον τιτλο.

Tι ειναι καλυτερο; (συνολικα 16gb ram)

(2) μνημες των 8gb; η (4) μνημες των 4gb;

Υπαρχει καποια διαφορα η οχι;

2x8 είναι καλυτερο του 1x16 λόγω του μεγαλύτερου bandwidth. Υποθετικά ειναι διπλάσιο αλλά σε real life formance βλέπεις διάφορα 10-15%. Εάν χρησιμοποιείς τα onboard γραφικά του επεξεργαστή θα δεις αισθητή διάφορα στα fps σου. Το 4x4 δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, νομίζω μάλιστα ότι υστερεί κάπου σε σχέση με τα άλλα δύο.

Δημοσ.

Έτσι ξερά; Σε ποιά μητρική, με ποιόν επεξεργαστή και για ποιά χρήση; 

Καλησπερα Νιck

-i7 6700k

-Asus Maximus Viii Hero (z170)

χρηση: Gaming κατα κυριο λογο και κατι ψηλα απο video editing.

Δημοσ.

Καλησπερα Νιck

-i7 6700k

-Asus Maximus Viii Hero (z170)

χρηση: Gaming κατα κυριο λογο και κατι ψηλα απο video editing.

Ωραία. Now we're talking :-) . Εγώ θα έβαζα 2x8, ώστε να φορτώσω λιγότερο τον imc και να έχω δυνατότητα για άλλα 2x8 στο μέλλον. 

• Like 1
Δημοσ.

2x8 είναι καλυτερο του 1x16 λόγω του μεγαλύτερου bandwidth. Υποθετικά ειναι διπλάσιο αλλά σε real life formance βλέπεις διάφορα 10-15%. Εάν χρησιμοποιείς τα onboard γραφικά του επεξεργαστή θα δεις αισθητή διάφορα στα fps σου. Το 4x4 δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, νομίζω μάλιστα ότι υστερεί κάπου σε σχέση με τα άλλα δύο.

καλησπερα φιλε μου!

αρα δηλαδη ειναι καλυτερα 2x8; καλυτερο performance;

δεν θα χρησιμοποιω τα γραφικα του CPU αλλα της GPU για gaming προοριζεται το συστημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια λοιπον εφοσον διαφορα δεν υπαρχει σκεφτομαι γι'αυτες τις μνημες : http://www.skroutz.gr/s/7482409/HyperX-Savage-16GB-DDR4-2400MHz-HX424C12SBK4-16.html

Τι λετε;οσον αφορα τα hz ειμαστε κομπλε; η να κοιταξω 2666,2800;

Επεξ/σία από redarmada
Δημοσ.

Ωραία. Now we're talking :-) . Εγώ θα έβαζα 2x8, ώστε να φορτώσω λιγότερο τον imc και να έχω δυνατότητα για άλλα 2x8 στο μέλλον. 

Καλημερα φιλε Nick.

διαβασα αυτο στο "pcsteps.gr"

"Ένα σημείο το οποίο θέλει προσοχή στο θέμα του Dual Channel DDR είναι η συμβατότητα των μνημών μεταξύ τους. Για να τρέξουν σε Dual Channel mode, οι μνήμες πρέπει να έχουν άψογο συγχρονισμό μεταξύ τους.

Αν αγοράσουμε μία RAM των 4GB σήμερα, και μία μετά από έξι μήνες, δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αυτές οι δύο μνήμες θα λειτουργήσουν σωστά σε Dual Channel DDR.

Υπάρχει περίπτωση μνήμες διαφορετικού κατασκευαστή ή και μνήμες του ίδιου κατασκευαστή αλλά με διαφορετική κατασκευή (πχ διαφορετική ταχύτητα ή ακόμα και με διαφορετικό αριθμό chip ανά πλευρά) να έχουν ασυμβατότητα μεταξύ τους σε Dual Channel Mode.

Ακόμα και αν φροντίσουμε να πάρουμε ακριβώς την ίδια μάρκα και μοντέλο μνήμης, πολλές μητρικές μπορεί να εμφανίσουν πρόβλημα επειδή οι δύο μνήμες προέρχονται από διαφορετική παρτίδα του εργοστασίου.

Οι ασυμβατότητες αυτές μπορεί να είναι από τυχαία κολλήματα και μπλε οθόνες μέχρι να μην ανοίγει καθόλου ο υπολογιστής."

Εαν κανω αυτο που μου λες υπαρχει το ενδεχομενο να εχουν ασυμβατοτητα οι μνημες μεταξυ τους (οπως αναφερει) και να εχω θεματα;

Δημοσ.

Είτε 2x8 πάρεις είτε 4x4, θα τα πάρεις σε κιτ, δηλαδή modules που κατασκευάστηκαν μαζί και δοκιμάστηκαν μαζί πριν βγουν στο ράφι για πώληση. Αυτά που γράφει ο τύπος από τα pcsteps.gr είναι σωστά, αλλά αναφέρονται σε μνήμες που αγοράζονται ξεχωριστά και σε διαφορετικές περιόδους. 

Στην δική σου περίπτωση, από πλευράς πιθανοτήτων, είναι λιγότερο πιθανό να πάρεις σετάκι 2x8 που να μην δουλεύει σωστά εξαρχής, παρά σετάκι 4x4. Μου έχει τύχει σε 4x4 kit να πετύχω χαλασμένο dimmάκι. Σε 2x8 ποτέ. Όσο περισσότερα modules έχει ένα κιτ, είναι λογικό να αυξάνονται οι πιθανότητες να πετύχεις κάποιο ελαττωματικό. 

Πέρα από τα παραπάνω. Αν σκέφτεσαι να ασχοληθείς με oc στην μνήμη (ανέφερες 2666 και 2800 παραπάνω), τότε είναι καλύτερο να έχει ο memory controller 2 dimmάκια να κοντρολάρει (δηλαδή, ένα ανά κανάλι) παρά 4 (δηλαδή, 2 ανά κανάλι). Αυτό από την μικρή μου εμπειρία.

Θα το δεχόμουν ως λογικό να πάρεις 4x4 εξαρχής, αν τα 16gb είσαι σίγουρος ότι σου αρκούν για το μέλλον (αν πάρεις 2x8 μπορείς να βάλεις άλλα τόσα και να φτάσεις 32gb αν τυχόν σου χρειαστεί), και για λόγους καθαρά αισθητικούς, δηλαδή να χρησιμοποιηθούν όλα τα slots για καλύτερη εμφάνιση και χωρίς κενά.  

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...