Προς το περιεχόμενο

κυβικα φορολογια μηχανες νεοι

john_igouana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα ειμαι φοιτητης και επροκειτο να παρω μια μηχανη 125 κυβικων (ktm duke 125 απιθανο μωρο κανει και σουζες λολ χαχα ) και θελω να το κανω την μεταβιβαση στο ονομα μου 8α πρεπει να κανω φορολογικη δηλωση παρολο που δεν εχω εισοδημα ?? ΑΦΜ εχω πως παει θα πληρωσω φορο εκτος απο τελη τι γινετε συνηθως ευχαριστω 

post-384602-0-03838200-1456519711_thumb.jpg

post-384602-0-71500600-1456519860_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν δε κάνω λάθος, όλοι πλέον (>18) πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση.

οπότε ασχέτως μηχανής λογικά πρέπει να κάνεις.

οι μηχανές δεν έχουν τεκμήριο όπως τα αυτοκίνητα, παρόλο αυτά μπορεί να έχεις θέμα με το τεκμήριο απόκτησης.

δηλαδή να σου πούνε....

είσαι άνεργος, με μηδέν εισόδημα και αγόρασες μηχανή αξίας ..4000€? (δε ξέρω και πόσο κάνει) που τα βρήκες;

βέβαια αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί από τους γονείς σου.

για μικρά ποσά όμως δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.

βασικά κανείς δε μπορεί να σου απαντήσει ακριβώς γιατί παίζουν τόσοι παράμετροι...

δεν είναι μόνο... πήρα μια μηχανή 125, θα πληρώσω φόρο;

• 1 χρόνο αργότερα...

Επαναφέρω το θέμα . 

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει εισόδημα - φορολογική δήλωση και υπάρχει ενδιαφέρον αγοράς μηχανής μέχρι και 1000 κιβυκων ;

Τη δηλώνεις στο σχετικό πεδίο της δήλωσης για αγορές ΙΧ/δίκυκλων και το ποσό της αγοράς θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα εφόσον δεν καλύπτεται από παλαιότερα εισοδήματα (ανάλωση κεφαλαίου) και φορολογείται με τους αντίστοιχους συντελεστές, οπότε αν βγαίνει εκτός αφορολόγητου (σε συνδυασμό με το τεκμαρτό των 3000€ γιατί... αναπνέεις), είναι πολύ πιθανόν να προκύψει και φόρος εισοδήματος.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και υπολογισμό των επιβαρύνσεων, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε λογιστή για να σε κατατοπίσει πλήρως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...