Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στον έναν από τους 3 υπολογιστές στο σπίτι, έχω ιδιαίτερα συχνές διακοπές κατά τη διάρκεια πρόσβασης μου στο ίντερνετ. Συγκεκριμένα, όσο σερφάρω, ανά 4-5 λεπτά αποσυνδέεται (συγκεκριμένα βγάζει μήνυμα περιορισμένης σύνδεσης), κάνω διακοπή και επανασύνδεση και επανασυνδέεται αμέσως. Καμιά ιδέα;;

Δημοσ.

Τι γραμμή έχεις και σε ποιον πάροχο είσαι;

Αν έχεις καμία 24άρα αλλά είσαι λίγο μακριά από το dslam, πάρε τηλέφωνο να σε κλειδώσουν λίγο ποιο χαμηλά γιατί μάλλον δε μπορεί να κλειδώσει τόσο ψηλά.

Δημοσ.

Έχω Forthnet 24αρα. Πιάνει μέχρι 1mbs βέβαια, όχι παραπάνω.

Ούτε τα 2 κινητά έχουν πρόβλημα, ούτε 2 λάπτοπ.

Δοκίμασα μάλιστα αρκετές φορές να κλείνω τις άλλες συσκευές για να μην πέφτουν πολλές συνδέσεις αλλά ούτε αυτό είχε αποτέλεσμα.

Αυτά που γράφεις δεν ξέρω τι είναι :P συγγνώμη! Μπορείς να το εξηγήσεις πιο πολύ;

Δημοσ.

Όταν λες 1mbps μήπως εννοείς ότι κατεβάζει με ένα 1 MB/s (1000 KB/s), οπότε κλειδώνεις περίπου στα 10MBps ή όντως κλειδώνεις στο 1Mbps, οπότε κατεβάζεις με 100 KB/s; Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά του MB/s (megabytes per second) με το Μbps (megabit per second).

Αν κατεβάζεις με 100KB/s τότε η γραμμή σου ή έχει πρόβλημα ή είσαι πολύ μακριά από το κέντρο διανομής internet της περιοχής σου.

Πρώτα επικοινώνησε με forthnet να ελέγξουν το router και την σύνδεση τους και αν όντως υπάρχει πρόβλημα ενώ δεν θα έπρεπε, να δηλώσουν βλάβη στον ote για να σου καθαρίσουν τη γραμμή.

Έχω κι εγώ 24άρα οτε και είχα τέτοιες αποσυνδέσεις συνέχεια και τελικά μου κλείδωσαν τη γραμμή στα 4Mbps και είμαι εντάξει τώρα. Βέβαια το ήξερα ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πιάσω πάνω από 4 στην περιοχή μου γιατί είμαι περίπου στα 3.5 χιλ από το κέντρο του οτε που είναι στο διπλανό χωριό.

Αν όμως είσαι κλειδωμένος στα 10MBps τότε είσαι καλά και θα πρέπει να δούμε το pc. Τι σύστημα είναι; desktop ή laptop; Με τι συνδέεσαι, με καλώδιο ή ασύρματα; Αν είναι με καλώδιο, έλεγξε την σύνδεση και το καλώδιο γιατί μπορεί να έχει τσακίσει (το καλώδιο) ή δοκίμασε να πάρεις ένα ασύρματο usb, όχι crypto και χαζομάρες αλλά κάποιο tplink, dlink, lyncsys και καλύτερα να είναι με αποσπόμενη κεραία.

Επίσης προσπάθησε να παρατηρήσεις μήπως σε "πετάει" όταν κατεβάζεις με torrent. Αν χρησιμοποιείς torrent, κατέβασε την ταχύτητα upload στο μισό του upload της γραμμής σου (γύρω στα 50KB/s) και το download στο 80% του download της γραμμής σου (αν κατεβάζεις με 1MB/s βάλτο στα 800KB/s)

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Κατεβάζω σταθερά με 1 MB/s (1000 KB/s),

Το μηχάνημα το οποίο είναι all in one: http://www.bestbuy.com/site/hp-envy-23-touch-screen-all-in-one-computer-8gb-memory-1tb-hard-drive-silver/5816127.p?id=1219194065866

συνδέεται ασύρματα και μέχρι παλιότερα δεν είχε πρόβλημα. Ίσως φταίει που του κανα φορματ και ίσως δε πέρασα σωστά καποιο σχετικό driver? γενικά και με κλειστό torrent αποσυνδέεται. συνήθως όταν ανεβάζω 2-3 σελίδες μαζεμένες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...