+9511 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μια μικρή βοήθεια...Θέλω να συνδεθώ σε ελεύθερο ιντερνετ που υπάρχει στο χωριό μου κατω απο 400 μέτρα..και δεν ξερω τι να παρω απο θεμα κεραιας...μια TP-LINK θα με βολευε σε λειτουργια client ας ειναι και εσωτερικη θα την προσαρμοσω εγω για εξω..σκεφτομαι για αγορα απο e-shop κατι οικονομικο γιατι ειναι το μονο που βολευει στηνν περιοοχη που ειμαι!!
corsair04 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μια μικρή βοήθεια...Θέλω να συνδεθώ σε ελεύθερο ιντερνετ που υπάρχει στο χωριό μου κατω απο 400 μέτρα..και δεν ξερω τι να παρω απο θεμα κεραιας...μια TP-LINK θα με βολευε σε λειτουργια client ας ειναι και εσωτερικη θα την προσαρμοσω εγω για εξω..σκεφτομαι για αγορα απο e-shop κατι οικονομικο γιατι ειναι το μονο που βολευει στηνν περιοοχη που ειμαι!! εγώ προτείνω αυτό και ένα παλιό modem για να έχεις internet σε όλο το σπίτι
nikos903 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Τα 400 μέτρα είναι πολύ... Τι κεραία έχουν στο access point εκεί στο χωριό που λες; Την έχεις δει; Έχεις πάρει καμιά USB κεραία απλή (ή με κανένα λάπτοπ με την εσωτερικιά) για να δεις αν πιάνεις έστω και λίγο το δίκτυο εκεί που είσαι; Αν το πιάνεις ότι είπε και ο corsair, airgrid και ρούτερ και είσαι κομπλέ. Καλύτερα στην ταράτσα αυτές οι κεραίες ή στο μπαλκόνι. Όσο καλύτερη οπτική με την απέναντι κεραία τόσο το καλύτερο.
+9511 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Εχουν εξωτερικη κεραια..να φανταστεις καποτε επιανα με ενα ρουτερ TP-LINK απλο σχετικα οχι κατι ακριβο...τωρα εξω στο σπιτι εχω 2-3 γραμμες αλλα μεσα χανετε το σημα.. Τα 400 μέτρα είναι πολύ... Τι κεραία έχουν στο access point εκεί στο χωριό που λες; Την έχεις δει; Έχεις πάρει καμιά USB κεραία απλή (ή με κανένα λάπτοπ με την εσωτερικιά) για να δεις αν πιάνεις έστω και λίγο το δίκτυο εκεί που είσαι; Αν το πιάνεις ότι είπε και ο corsair, airgrid και ρούτερ και είσαι κομπλέ. Καλύτερα στην ταράτσα αυτές οι κεραίες ή στο μπαλκόνι. Όσο καλύτερη οπτική με την απέναντι κεραία τόσο το καλύτερο. Εχουν εξωτερικη κεραια..να φανταστεις καποτε επιανα με ενα ρουτερ TP-LINK απλο σχετικα οχι κατι ακριβο...τωρα εξω στο σπιτι εχω 2-3 γραμμες αλλα μεσα χανετε το σημα..
poulinos Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 εγώ προτείνω αυτό και ένα παλιό modem για να έχεις internet σε όλο το σπίτι ειναι 5ghz.αν το αλλο δικτυο παιζει στα 2,4 τοτε δεν θα το πιασει ποτε.επισης και grid αν εχει η μια πλευρα αν η αλλη παιζει με omni τοτε παλι δεν θα φτανει η αλλη πλευρα σε αυτον. Μια μικρή βοήθεια...Θέλω να συνδεθώ σε ελεύθερο ιντερνετ που υπάρχει στο χωριό μου κατω απο 400 μέτρα..και δεν ξερω τι να παρω απο θεμα κεραιας...μια TP-LINK θα με βολευε σε λειτουργια client ας ειναι και εσωτερικη θα την προσαρμοσω εγω για εξω..σκεφτομαι για αγορα απο e-shop κατι οικονομικο γιατι ειναι το μονο που βολευει στηνν περιοοχη που ειμαι!! αν θες σε tp link υποχρεωτικα τοτε υπαρχει η tp link 5210 οπως και η 7210 που παιζει σαν client ειναι ηδη εξωτερικου χωρου και ειναι κατευθυντικη.αλλα ναι μπορεις και σε ubiquiti να βρεις κατι μετα σαν πιο καλη εταιρεια.αν πιανεις βεβαια και 3-4 γραμμες σημα μεχρι και το tp link 701nd θα σου εκανε που παιζει και Poe αλλα δεν ειναι outdoor.παντως επειδη απανταω τωρα που βλεπω τις απαντησεις που λες οτι πιανεις ηδη σημα στα 400 μετρα για αυτο προτεινω αυτα.απλα με παραξενευει τι εχει η αλλη πλευρα και πιανεις στα 400 μετρα.βεβαια καλο ειναι να παρεις κατι κατευθυντικο για να μην εχεις και εσυ θεμα στο να στειλεις πισω το σημα διοτι με Omni δεν θα ειναι οτι καλυτερο. Τα 400 μέτρα είναι πολύ... Τι κεραία έχουν στο access point εκεί στο χωριό που λες; Την έχεις δει; Έχεις πάρει καμιά USB κεραία απλή (ή με κανένα λάπτοπ με την εσωτερικιά) για να δεις αν πιάνεις έστω και λίγο το δίκτυο εκεί που είσαι; Αν το πιάνεις ότι είπε και ο corsair, airgrid και ρούτερ και είσαι κομπλέ. Καλύτερα στην ταράτσα αυτές οι κεραίες ή στο μπαλκόνι. Όσο καλύτερη οπτική με την απέναντι κεραία τόσο το καλύτερο. ή θα παιζουν πολυ παραπανω απο τα 100mw που ειναι το νομιμο ή θα παιζουν με κατευθυντικες πχ panel των 90 ή των 120 μοιρων .αλλιως με omni στα 400 μετρα δεν θα επαιζε με τοσο σημα και απορω αν θα επαιζε καν. Εχουν εξωτερικη κεραια..να φανταστεις καποτε επιανα με ενα ρουτερ TP-LINK απλο σχετικα οχι κατι ακριβο...τωρα εξω στο σπιτι εχω 2-3 γραμμες αλλα μεσα χανετε το σημα.. ελπιζω ναμην ψηνουν ολο το μερος με τιποτα πολλα dbm.
nikos903 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 ή θα παιζουν πολυ παραπανω απο τα 100mw που ειναι το νομιμο ή θα παιζουν με κατευθυντικες πχ panel των 90 ή των 120 μοιρων .αλλιως με omni στα 400 μετρα δεν θα επαιζε με τοσο σημα και απορω αν θα επαιζε καν. Όπου έχω δει και εγώ omni βάζουν (και το λογικό αυτό είναι) για αυτό μου φαίνεται και εμένα παράξενο που πιάνει... Βέβαια αν είναι πολλά db η omni παίρνει απόσταση αλλά χάνει στον κάθετο... Ποιος ξέρει τι έχουν κάνει εκεί... Πάνελ να βάλουν προχωρημένο για δήμο χαχαχαχα Όπως και να έχει αφού πιάνει και τώρα μετά με μια airgrid (ή και μια πιο απλή) έξω στην ταράτσα θα είναι κομπλέ. 2.4 όπως είπες θέλει όντως, δεν το είδα οτι ήταν 5ρα η άλλη...
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Όπου έχω δει και εγώ omni βάζουν (και το λογικό αυτό είναι) για αυτό μου φαίνεται και εμένα παράξενο που πιάνει... Βέβαια αν είναι πολλά db η omni παίρνει απόσταση αλλά χάνει στον κάθετο... Ποιος ξέρει τι έχουν κάνει εκεί... Πάνελ να βάλουν προχωρημένο για δήμο χαχαχαχα Όπως και να έχει αφού πιάνει και τώρα μετά με μια airgrid (ή και μια πιο απλή) έξω στην ταράτσα θα είναι κομπλέ. 2.4 όπως είπες θέλει όντως, δεν το είδα οτι ήταν 5ρα η άλλη... ναι να βαλεις panel θα πηγαινε αρκετα ακριβα.σιγουρα οι omni που βαζουν ειναι αρκετα db.αν τωρα πεφτει και τιποτα ενισχυτης δεν ξερω.εχω δει πανελακια καπου αλλα δεν θυμαμαι που.καποια ηταν μικρα και ηταν σιγουρα για link (πχ κοντα αναβυσσο σε μια πλατεια μετα την παραλια που απορω αν παιζει το Hotspot) μεταξυ των σημειων αλλα καπου ειχα δει και μεγαλυτερα Νομιζω.πio πανω εννοουσα sectors panel των 90 μοιρων οχι τα κλασσικα τετραγωνα panels.αλλα 400 μετρα δεν ειναι και λιγα.μπορει βεβαια να μην εχει παρεμβολες απο αλλα δικτυα αν ειναι μικρο χωριο πχ αλλα παλι δεν ειναι και λιγα.αν ειναι να βγαζει λεφτα ο δημος απο αυτο ναι θα μπορουσε να επενδυσει και σε sectors κτλ.αν παιζει το δικτυο και 5 μπορει να παει και 5 ghz για λιγοτερες παρεμβολες αν και θα ειναι πολυ προχω να παιζουν και στα 5
nikos903 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Είναι πολλά τα λεφτά για Sector, καλό αλλά δύσκολο "Me likey" όμως σαν ιδέα Να είναι και όλος ο δήμος ένα LAN ΕΕΕΕ ρε multyplayer που έχει να πέσει.... Μπέεε θα κάνουν τα ρούτερ χαχαχα Στα 5 όμως πρέπει να έχει μεγαλύτερη εξασθένηση, δίκοπο μαχαίρι είναι... Μπορεί να πιάσεις καλύτερα μπορεί και όχι... Αν στα 2.4 είναι "καθαρά" καλύτερα εκεί. Ο δήμος δεν ξέρω αν μπορεί να πάρει και να πουλάει net, ένα είναι το σίγουρο, δεν θα βρεις κάποιον να ασχοληθεί με τα γραφειοκρατικά του θέματος, έξτρα δουλειά είναι σιγά μην την φορτώσει κανένας στον εαυτό του... Φαντάσου κάθε μήνα να ψάχνεις τις πληρωμές, να ψάχνεις πως θα πετάς τους άσχετους έξω (+ το οτι η mac αλλάζει εύκολα σε αυτές τις κεραίες και μπορεί να γίνει "το έλα να δεις" + τις επανεκπομπές (ένας να παίρνει κανονικά δηλαδή το "DhmosNet" και να το δίνει σε άλλους ξανά σαν "FreeNet4All") και και και και...). Άρα δύσκολο το βλέπω να κάνει κάτι σοβαρό ο δήμος... Μακάρι δηλαδή αλλά δεεεεεεεν....
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 ναι οι sectors ειναι ακριβοι αναλογα μεγεθος/db αλλα ναι πας αλλου μετα.στα 5 ναι δεν πας πολυ μακρυα απο την αλλη ομως στα 5 οσο ξερω αφηνουν παραπανω mw/dbm απο οτι στα 2,4 ghz οποτε ισως ετσι να βγαλεις την χασουρα αν μπορει να ρυθμιστει.σε πολλους δημους βλεπεις internet που δικαιουνται οι κατοικοι με μια μικρη πληρωμη αλλα δεν ξερω αν ειναι του δημου ή το πιο πιθανον καποιος το εκμεταλευται διαμεσο του δημου. κατα τα αλλα ναι δεν θα ασχοληθει καποιος ευκολα με κατι τετοιο γιατι ειναι συντηρηση ειναι να τσεκαρει πραγματα και αλλα τοσα που μπορει να μην θελει μπορει ναμην το εχει και παει λεγοντας. 1
tsaptsap Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Κανενας δημος δεν χρεωνει τιποτα (ισως μια μικρη συντηρηση αν χρηστες και "admin" τα κανουν ολα σουπα) Δεν του κοστιζει τιποτε αλλωστε Περιπτωσεις πχ Αραχωβας ειναι ιδιωτης με πιθανη παραχωρηση μερος του εξοπλισμου του δημου 400 μετρα σε ανοικτο πεδιο δεν ειναι τιποτα "για το χωριο" πολυ πιο καθαρες συχνοτητες
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Κανενας δημος δεν χρεωνει τιποτα (ισως μια μικρη συντηρηση αν χρηστες και "admin" τα κανουν ολα σουπα) Δεν του κοστιζει τιποτε αλλωστε Περιπτωσεις πχ Αραχωβας ειναι ιδιωτης με πιθανη παραχωρηση μερος του εξοπλισμου του δημου 400 μετρα σε ανοικτο πεδιο δεν ειναι τιποτα "για το χωριο" πολυ πιο καθαρες συχνοτητες ναι ξερω οτι καποιους τους χρεωνουν αλλα ναι το κοστος ειναι λιγο.,αν και πλεον και dsl σπιτι να βαλεις παλι ειναι σχετικα μικρο το ποσο.τωρα αν ειναι παραχωρηση ποιος πληρωνει τι αυτα δεν τα ξερω.και αν το κανουν για τους πωλητες πραγματι ειναι αν βγαινει και κερδος απο πισω ειδικα αν ειναι καποιος ιδιωτης απο πισω.400 μετρα με Panel δεν εειναι πολυ αλλα με omni ειναι λιγο πιο ζορικα.το μονο καλο οπως ειπες ειναι οτι ειναι μερη που δεν εχουν πολλα wifi αντιθετα με αθηνα που παιζουν τα απειρα δικτυα συν αλλα τοσα ατομα που πανεκαι παιρνουν οτι νανε και εκπεμπουν παραπανω απο το κανονικο σε mw.βλεπεις πχ τον αλλον να παιρνει cassens καρτα που γραφει 5000mw γιατι πιστευει οτι θα πιασει δικτυο απο την αλλη πλευρα του χωριου
jkoukos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Στο χωριό μας έχει μπει δημοτικό hotspot εδώ και 4-5 χρόνια μέσω κάποιο προγράμματος ΕΣΠΑ. Στο δημοτικό κατάστημα υπάρχουν 4 κεραίες sector για περιμετρική εκπομπή, καθώς και άλλες 2 κατευθυντικές που στέλνουν την σύνδεση με link σε 2 αντίστοιχες σε απομακρυσμένες περιοχές και οι οποίες με τη σειρά τους δίνουν σε 2 omni (με ΑΡ). Το πρώτο καιρό γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος. Καθόλου περιορισμοί σε μια απλή ADSL γραμμή. Σαββατοκύριακα, καλοκαίρι και αργίες, μόνο τα ξημερώματα μπορούσε να σερφάρεις αξιοπρεπώς. Πριν 2 χρόνια έβγαλαν σχετικό κονδύλι, οπότε φτιάχτηκε όλο το δίκτυο και σωστά από εταιρεία του χώρου που το παρακολουθεί και ελέγχει. Με εξωτερικό κατευθυντικό ΑΡ, μπορεί κανείς να συνδεθεί τουλάχιστον στα περίπου 500 μέτρα που έχω δοκιμάσει και μάλιστα όχι με εντελώς καθαρή οπτική επαφή, αλλά πολλά εμπόδια στη ζώνη Fresnel.
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 υπαρχει καποια χρεωση για αυτο?επισης με adsl και limit να βαλει παλι ειναι λιγο.εκει θες ινα ή να δωσεις 2-3 vdsl να παιζει σωστα.
jkoukos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Όχι δεν υπάρχει καμία χρέωση. Όσον αφορά την σύνδεση, δεν γνωρίζω τι έχουν τώρα, αλλά είναι καλή για απλή χρήση διαδικτύου. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει χρήση, αλλά γνωρίζω ότι έχουν σύνδεση στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και μάλιστα με οπτική ίνα.
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2016 αν εχουν κοψει τορρεντς και ολα αυτα και παιζουν με ινα τοτε μια χαρα θα παιζουν.το βασικο ειναι να εχουν κοπει ολα τα παραξενα για να μην το σκιζουν.γιατι αν το ειχε πριν οδημος ολα θα ηταν ανοιχτα και ο καθενας θα κανε οτι θελει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα