Προς το περιεχόμενο

5930k overclocking

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα θελω να ανεβασω τον cpu υπαρχει καποιος οδηγος για να διαβασω σχετικα με τον συγκεκριμενο η ψυξη που εχω ειναι η h110i gt και το συστημα μου αποτελειται απο ram 16gb στα 3200Mhz

και sli gtx 980. μπορειτε να μου δωσετε μερικες πληροφοριες σχετικα η μητρικη που εχω ειναι η asus rampage v extreme και μεχρι ποιες θερμοκρασιες ειναι ασφαλες ευχαριστω.

Δημοσ.

Έχεις ίσως την καλύτερη μητρική για αυτήν την δουλειά και έχεις και εξαιρετική ψύξη. 

Θα σου δώσω έναν στόχο που πιστεύω ότι είναι εφικτός με αυτό το chip (τυχαίνει να έχω τον 5960Χ στα 4.4GHz, αλλά είναι ακόμα πιό δύσκολη περίπτωση αυτός). 

Λοιπόν εγώ θα έβαζα ως όριο το 1.3V (και λιγότερο αν γίνεται) με θερμοκρασίες σε stress test κάτω από 75°, ενώ για 24/7 load θα έθετα ως στόχο τους 70°. Πιστεύω ότι με την ψύκτρα που έχεις μπορείς να φτάσεις τον συγκεκριμένο επεξεργαστή στα 4.5GHz για μόνιμα, ίσως λίγο παρακάτω το καλοκαίρι. 

Μια συμβουλή. Μη κλοκάρεις εξαρχής την μνήμη. Ας την στοκ και δοκιμάζεις να την ανεβάσεις με το χέρι (όχι με XMP) αργότερα. Επειδή το XMP στο Χ99 κάνει κάποια περίεργα, όπως ότι ανεβάζει το base clock στο 125 strap χωρίς να το πάρεις πρέφα, γενικώς, ό,τι κάνεις με την μνήμη καλύτερα να το κάνεις με το χέρι. 

Μπορείς να αναφέρεις ποιό κουτί έχεις και πού έχεις τοποθετήσει την H110GT; 

Δημοσ.

ευχαριστω καταρχας για την απαντηση φιλε μου με λενε βασιλη. εχω το Corsair 780t την εχω βαλει στο πανω μερος του κουτιου σε push pull. σχετικα με την μητρικη χρειαζεται να κανω καποια επιπλεον ρυθμιση μεσα απο το bios και απο τι cpu voltage να αρχισω? για stress test εχω το aida64 ποση ωρα χρειαζεται να δω αν ειναι stable? σχετικα με την υδροψυξη σκεφτομαι να παω σε custom τι θα κερδισω και τι διαφορες θα δω σε σχεση με αυτη που εχω? συγνωμη για της πολλες ερωτησεις.

Δημοσ.

Για να κάνεις custom που αξίζει, θα πρέπει να δώσεις πολλά λεφτά, το λιγότερο 300-400€. Δεν είμαι ειδικός, αλλά τα minimum κομμάτια κάπου εκεί θα βγούν. Για σωστή custom νομίζω ότι πάει αρκετά παραπάνω. 

Ο πιό απλός τρόπος να κλοκάρεις τον επεξεργαστή σου είναι AISuite της Asus. 

Εγώ μέσα στο AISuite θα έβαζα ένα όριο στα 1300mV και θα άφηνα την σουίτα να βρεί το μέγιστο oc για αυτό το ρεύμα. Μετά θα έκανα για λίγη ώρα stress-test να δώ θερμοκρασίες σε αυτή την συχνότητα και αναλόγως θα χαμήλωνα το oc ή θα δοκίμαζα για αυτή την συχνότητα να χαμηλώσω το ρεύμα μέσα από το BIOS. 

Δημοσ.

Θα μπείς στο dual intelligent processors 5 και εκεί θα επιλέξεις αυτό που θές. 

Extreme Tuning με Ratio Only

Απενεργοποίησε όλα τα άλλα τεστ, memory, gpu, fan κ.λπ. Επίλεξε target cpu voltage tuning 1300mV. Τα άλλα off. Θα σου συνιστούσα επίσης να τσεκάρεις Per core και όχι all cores. Μπορείς να βάλεις και ένα όριο θερμοκρασίας, π.χ. target cpu temperature tuning στους 75° για παράδειγμα. Μετά αφήνεις το πρόγραμμα να κάνει την δουλειά του και θα δείς με 1.3V πόσο μπόρεσε να πιάσει ανά πυρήνα. 

Μετά μπαίνεις στο BIOS και ενεργείς ανάλογα. 

Δημοσ.

καλησπερα θελω να ανεβασω τον cpu υπαρχει καποιος οδηγος για να διαβασω σχετικα με τον συγκεκριμενο η ψυξη που εχω ειναι η h110i gt και το συστημα μου αποτελειται απο ram 16gb στα 3200Mhz

και sli gtx 980. μπορειτε να μου δωσετε μερικες πληροφοριες σχετικα η μητρικη που εχω ειναι η asus rampage v extreme και μεχρι ποιες θερμοκρασιες ειναι ασφαλες ευχαριστω.

http://rog.asus.com/365052014/overclocking/rog-overclocking-guide-core-for-5960x-5930k-5820k/

και εδω εναν οδηγο    http://www.pcgamer.com/how-to-overclock-your-cpu-processor/

και εδω http://www.guru3d.com/articles-pages/core-i7-5960x-5930k-and-5820k-processor-review,19.html  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...