instasomniac Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2016 δεν μπορω να σκεφτω καποια χρηση του περα απο την κατασκοπια . εσεις μπορειτε ; Κατασκοπια. Αυτό το σύστημα κόστισε και η συνεχόμενη λειτουργία του θα συνεχισει να κοστίζει. οτιδήποτε κοστίζει χρήματα έχει κάποιο τελικό στόχο. H google είναι μία εταιρεία της οποίας τα έσοδα έρχονται κατά κύριο λόγο από διαφημίσεις. Ένα βασικό χαρακτηριστικό μιας αποτελεσματικής διαφήμισης είναι η στοχοποίηση. Δηλαδή τη διαφήμιση που απευθύνεται σε επίσκεπτες στο μουσείο του λούβρου να μη τη δουνε αυτοι που δεν έχουν φύγει ποτέ από το χωριό τους. Ο πραγματικός λόγος που φτιάχτηκε αυτό το σύστημα είναι για να παρέχει η google καλύτερες υπηρεσιες στους πελατες της (αυτους που πληρωνουν για διαφημισεις) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Ναι, υπάρχουν βάσιμοι προβληματισμοί για την παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας από εταιρίες και κυβερνήσεις , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνδέονται με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Δηλαδή οι φωτογραφίες που ανεβάζετε ΔΗΜΟΣΙΑ στο facebook περιέχουν ιδιωτικό περιεχόμενο/δεν θέλετε να είναι γνωστό που τραβήχτηκαν; Αν δεν θέλουμε να είναι γνωστό που βρισκόμασταν σε μια φωτογραφία την κρατάμε για εμάς (στον σκληρό μας δίσκο, σε έναν οπτικό δίσκο) και δεν τη δείχνουμε ούτε την ανεβάζουμε. Εδώ μιλάμε για έναν αλγόριθμος που [θα] κάνει το ίδιο πράγμα που θα μπορούσε κάθε άνθρωπος που βρέθηκε στην ίδια περιοχή και αναγνώρισε το σκηνικό [για την ωρα, με τεραστιο περιθωριο σφαλματος]. Αν η google χρησιμοποιούσε χωρίς να ρωτήσει κανέναν geotagging στοιχεία ανεβασμένων στο google drive φωτογραφιών για να αναπτύξει αυτό το σύστημα όντως προκύπτει ζήτημα παραβίασης ιδιωτικότητας. Αν χρησιμοποιεί όμως δημόσια διαθέσιμα δεδομένα, όχι. Δεν θεωρώ ότι είναι τεχνοφοβικοί ούτε λουδίτες/οπισθοδρομικοί όσοι διαμαρτύρονται για το συγκεκριμένο, νομίζω όμως ότι σπαταλούν ενέργεια -και θυμό- που είναι καλύτερο να κατευθυνθεί σε πολύ πιο σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας.
Jophiel Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Tα ιδια κανει και η MS(για να μην ειμαστε επιθετικοι μονο προς την google): εχει φτιαξει λογισμικο που αναγνωρίζει πχ μεχρι και τις διαφορετικες ράτσες σκύλων ή αλλο που αναγνωρίζει τα συναισθηματα μας (αν ειμαστε θυμωμενοι, χαρουμενοι κλπ). Οπως σωστα λες: "Η MS αυτό έκανε τόσα χρόνια: μάζευε τα προσωπικά δεδομένα που οι άνθρωποι "που δεν είχαν τίποτα να κρύψουν" της τα έδιναν χωρίς καμία αντίσταση και τώρα έρχεται και σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζει τη "ρουφιανιά" ως innovation... Για να συνηθίζουμε σιγά σιγά..." Ναι. Είναι ακριβώς το ίδιο το να ξέρει που βρίσκεσαι με τη ράτσα του σκύλου σου ή με το να βλέπει το αν χαμογελάς ή όχι... Το iq μερικών πιάνει πάτο. Όπου γράφω, απλά μπαίνεις και γράφεις προσπαθώντας να με προκαλέσεις. Είσαι, μάλλον, ένα άτομο με πολύ ελεύθερο χρόνο (για να το θέσω πιο ευγενικά). Αν έχεις κάτι επί του θέματος γράψε. Αν ήρθες να κάνεις διαφήμιση στη Google, τότε ξεκίνα το μύνημά σου με τη φράση "Το παρακάτω μύνημά μου περιέχει τοποθέτηση προϊόντος". Εδώ είναι η ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων από της MS. Βρες μου το σημείο που γράφει ότι εισπράττει από την πώληση προσωπικών δεδομένων και ξαναέλα να γράψεις τις εξυπνάδες σου και να μας πεις ότι είναι το ίδιο με τη Google. https://www.microsoft.com/investor/reports/ar15/index.html Δεν την υποστηρίζω, αλλά να μην γράφεις και ότι σου κατέβει... Αν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις πολύ καλά και απλά trollάρεις... Δε θα συνεχίσω κανένα διάλογο, παρά μόνο αν μου απαντήσεις σε αυτό που σε ρωτάω παραπάνω: να μου βρεις που γράφει ότι εισπράττει από διαφημίσεις. Εδώ είναι και η περίληψη για τους μετόχους: http://emerset.com/licensing-negotiations/articles/analysis-of-microsoft-3rd-quarter-2015-earnings-report Αυτή την εποχή έχω για βασικό ένα Blackberry Z30 και για δεύτερο το Lumia 930. Μήπως και η Blackberry είναι το ίδιο με τη Google; Κάτι έχεις καταλάβει λάθος: δεν υποστηρίζω καμία εταιρεία. Αντιθέτως εσύ υποστηρίζεις μόνο τη Google και επειδή δε μπορείς να την ανεβάσεις, προσπαθείς να κατεβάσεις τους άλλους. Το μόνο linux κινητό που θα μπορούσα να αγοράσω είναι το ubuntu, με την προϋπόθεση να μην το αναλάβει καμία εταιρεία σαν τη Google (με την ίδια φιλοσοφία). Δεν έχω πρόβλημα με τη Google, αλλά δε μου αρέσει η φιλοσοφία της. Θα προτιμούσα να μου πει να δώσω 100€ παραπάνω και να αγοράσω το λογισμικό, παρά να μου το δίνει "δωρεάν" και να παίρνει τα προσωπικά μου δεδομένα για πώληση. Αν εσένα δε σε πειράζει αυτό είναι δικαίωμά σου. Εμένα με πειράζει και είναι δικαίωμά μου. Όσο και να χτυπιέσαι, πάντως, δεν είναι το ίδιο. Η MS παράγει software, η Google πουλάει προσωπικά δεδομένα. Τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι παραπομπές σου σε προηγούμενα μυνήματα (προσπαθώντας να αποδείξεις ότι και η MS κάνει ότι η Google) ήταν απλά μπαρούφες... Το ήξερες και απλά έγραφες ότι να ΄ναι προκειμένου να υποστηρίξεις τη λάθος άποψή σου. Κατασκοπια. Αυτό το..... στους πελατες της (αυτους που πληρωνουν για διαφημισεις) Σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά μέσα από τη διαδικασία αυτή δημιουργεί καταναλωτικά προφίλ και συμβάλει στην υπερκατανάλωση. Το πρόβλημα δεν είναι ότι μαζεύει δεδομένα για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, αλλά το ότι τα πουλάει σε άλλους. Άλλο πράγμα το να παράγει μια εταιρεία ένα προϊόν και να μαζεύει στοιχεία για να το καλυτερεύσει κι άλλο να μαζεύει προσωπικά δεδομένα, να τα κατανέμει σε κατηγορίες και να τα πουλάει σε όποια εταιρεία τα αγοράσει... Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2016 από Jophiel
haHa Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ναι. Είναι ακριβώς το ίδιο το να ξέρει που βρίσκεσαι με τη ράτσα του σκύλου σου ή με το να βλέπει το αν χαμογελάς ή όχι... Το iq μερικών πιάνει πάτο. Όπου γράφω, απλά μπαίνεις και γράφεις προσπαθώντας να με προκαλέσεις. ... Jophiel , δυστυχως εσυ γραφεις για να προκαλεσεις, ενδεικτικοι ειναι οι χαρακτηρισμοι που χρησιμοποιεις λογω ανυπαρξιας επιχειρηματων. Επισης, κανενας δεν ειπε οτι ειναι το ιδιο να ξερει ενα AI αν εισαι θυμωμενος αγχωμενος, χαμογελας ή οχι με το να ξερει σε ποια ηπειρο ή χωρα ειναι τραβηγμενη μια φωτογραφια. Δεν θα σε ακολουθησω στους χαρακτηρισμους κ στα ασχετα με το θεματα μηνυματα(ισολογισμοι;;; ). Για το τι εχει καταφερει το ΑΙ των εταιριων ειναι το θεμα, οχι για ισολογισμους. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2016 από haHa 1
skiabox Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2016 Που μπορούμε να ανεβάσουμε εικόνα; Υπάρχει link?
instasomniac Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2016 Σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά μέσα από τη διαδικασία αυτή δημιουργεί καταναλωτικά προφίλ και συμβάλει στην υπερκατανάλωση. Το πρόβλημα δεν είναι ότι μαζεύει δεδομένα για να βελτιώσει τις υπηρεσίες της, αλλά το ότι τα πουλάει σε άλλους. Άλλο πράγμα το να παράγει μια εταιρεία ένα προϊόν και να μαζεύει στοιχεία για να το καλυτερεύσει κι άλλο να μαζεύει προσωπικά δεδομένα, να τα κατανέμει σε κατηγορίες και να τα πουλάει σε όποια εταιρεία τα αγοράσει... Νομιζω πως υπαρχει μια παρανοηση. Πελατης της google δεν ειμαι εγω και εσυ. Εμεις ειμαστε το προϊον. Πελατης ειναι η megacorp που θα κανει διαφημιση. Για να μαζευτουν οι πληροφοριες για το προϊον η google θα μπορουσε καλλιστα να φτιαξει ενα τιτανοτεραστιο ερωτηματολογιο και να σε πληρωνει να το συμπληρωνεις καθε 1 μηνα. Για αμετρητους λογους αυτο ειναι ενα υποδεεστερο μοντελο λειτουργιας απο αυτο που χρησιμοποιουν τωρα. Παρεχει λοιπον ενα σωρο βολικες υπηρεσιες τζαμπα, υπηρεσιες που θα ηταν πανακριβες ή απλα δε θα υπηρχαν για το μεσο χρηστη, αλλα ο χρηστης πρεπει να συμφωνησει με καποιους ορους. Ετσι η google προσελκυει το προϊον (εμενα, εσενα, καταναλωτες). Ψαξε ποσα λεφτα χρειαζεσαι για να εχεις δικο σου mail, συγχρονισμος και επεξεργασια αρχειων, κλπ. Ολα αυτα δε στα δινει τζαμπα. Πληρωνεις "συμπληρωνοντας το ερωτηματολογιο" Επισης οταν κανει η megacorp μια διαφημηση μεσω google προφανως και η google δε κοινοποιει τα προσωπικα δεδομενα. Κατι τετοιο δε θα ηταν το απογειο της ηλιθιοτητας απο επιχειρηματικης αποψης.
Rage_unseen Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν ειμαι κατα της τεχνολογικης προοδου,το αντιθετο μαλιστα ,αυτο που με ανησυχει ειναι η διαχειριση της πρεπει να εισαι κουτος η να σε "ταιζουν" με καποιο τροπο για να μην βλεπεις ποσο επικινδυνη εχει γινει κ θα συνεχισει να γινεται η google Επεξ/σία 29 Φεβρουαρίου 2016 από Rage_unseen
Jophiel Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Επισης, κανενας δεν ειπε οτι ειναι το ιδιο να ξερει ενα AI αν εισαι θυμωμενος αγχωμενος, χαμογελας ή οχι με το να ξερει σε ποια ηπειρο ή χωρα ειναι τραβηγμενη μια φωτογραφια. Tα ιδια κανει και η MS(για να μην ειμαστε επιθετικοι μονο προς την google): εχει φτιαξει λογισμικο που αναγνωρίζει πχ μεχρι και τις διαφορετικες ράτσες σκύλων ή αλλο που αναγνωρίζει τα συναισθηματα μας (αν ειμαστε θυμωμενοι, χαρουμενοι κλπ). Πραγματικά πιστεύω ότι θεωρείς τον εαυτό σου πολύ έξυπνο ή τους υπόλοιπους πολύ χαζούς για να μας κοροϊδεύεις τόσο απροκάλυπτα... Άρα μάλλον εσύ με προσβάλεις και όχι εγώ. Δεν θα σε ακολουθησω στους χαρακτηρισμους κ στα ασχετα με το θεματα μηνυματα(ισολογισμοι;;; ). Για το τι εχει καταφερει το ΑΙ των εταιριων ειναι το θεμα, οχι για ισολογισμους. Οι ισολογισμοί δείχνουν ότι η MS δεν εμπορεύεται προσωπικά δεδομένα (όπως υποστήριξες πολλές φορές λανθασμένα στο παρελθόν) και αν θυμάμαι καλά, εσύ την έβαλες πρώτος στη συζήτηση, όπως κάνεις και σε όσα θέματα γράφω κατά της Google. Άρα εσύ ξέφυγες και εκτός θέματος. Ελπίζω να κατάλαβες το λάθος σου και να μην ξαναγράψεις ότι είναι το ίδιο... Μου αρέσει που γράφεις ότι δεν έχω και επιχειρηματολογία... Έχεις μεγάλο θράσος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα