Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάρη σε ένα νέο Neural Network project που “τρέχει” ο ειδικός στην τεχνολογία computer vision της Google, Tobias Weyand, είναι δυνατός ο εντοπισμός της τοποθεσίας που τραβήχτηκε η φωτογραφία χωρίς την συνδρομή του γνωστού geotagging.

Η τεχνολογία αναλύει τις φωτογραφίες σε επίπεδο εικονοστοιχείων, και στην συνέχεια συγκρίνει αυτά τα εικονοστοιχεία με την τεράστια βιβλιοθήκη φωτογραφιών της Google, για να διαπιστωθεί με ποιες φωτογραφίες ταιριάζουν περισσότερο.

Αυτή η προηγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, που έχει την ονομασία PlaNet, τροφοδοτείται από περισσότερες από 90 εκατομμύρια φωτογραφίες με γεωγραφικές πληροφορίες και συντεταγμένες από όλη την υφήλιο. Σε μία αρχική δοκιμή με 2,3 εκατομμύρια φωτογραφίες, η Τεχνητή Νοημοσύνη PlaNet κατάφερε να καθορίσει με επιτυχία την χώρα από όπου προέρχεται η φωτογραφία στο 28,4% των περιπτώσεων, και την ήπειρο στο 48% των περιπτώσεων.

Αν και βεβαίως τα ποσοστά αυτά είναι μακριά από το ιδανικό, είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά των ανθρώπων που πραγματοποίησαν την ίδια δοκιμή. Καθώς οι δοκιμές θα συνεχιστούν, το νευρωνικό δίκτυο PlaNet θα γίνει σταδιακά πιο έξυπνο, και τα ποσοστά επιτυχίας θα αυξηθούν αναλόγως.

Link.png Site: TheNextWeb

Δημοσ.

δεν μπορω να σκεφτω καποια χρηση του περα απο την κατασκοπια . 

εσεις μπορειτε ; 

το να εχω βγαλει μια φωτο και να μην ξερω που ειμαι , ειναι λιγο δυσκολο να το εκλαβω σαν πρακτικη εφαρμογη . 

η το να εχω βγαλει μια φωτο και να μην θυμαμαι που την εβγαλα , εκει θα με απασχολουσε το αν εχω προβλημα με την μνημη μου και οχι το τι θυμαται ενας υπολογιστης . 

• Like 4
Δημοσ.

Στους παραπάνω 3:

"είστε σκοταδιστές, οπισθοδρομικοί και τέτοια σχόλια δεν ταιριάζουν σε site που ασχολούνται με την τεχνολογία" ή "αν δεν κάνετε κάτι κακό δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα" κ.α.

... έτσι, για να σας προετοιμάσω για τη συνέχεια...

Έχω χρόνια που γράφω για "ρουφιανιά" από πλευράς Google, αλλά μερικοί δε μπορούν να το κατανοήσουν. Ακόμα ένα "χτύπημα", ελπίζω κάποιοι να ξυπνήσουν έστω και τώρα...

Η Google αυτό έκανε τόσα χρόνια: μάζευε τα προσωπικά δεδομένα που οι άνθρωποι "που δεν είχαν τίποτα να κρύψουν" της τα έδιναν χωρίς καμία αντίσταση και τώρα έρχεται και σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζει τη "ρουφιανιά" ως innovation... Για να συνηθίζουμε σιγά σιγά...

• Like 5
Δημοσ.

Στους παραπάνω 3:

"είστε σκοταδιστές, οπισθοδρομικοί και τέτοια σχόλια δεν ταιριάζουν σε site που ασχολούνται με την τεχνολογία" ή "αν δεν κάνετε κάτι κακό δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα" κ.α.

... έτσι, για να σας προετοιμάσω για τη συνέχεια...

Έχω χρόνια που γράφω για "ρουφιανιά" από πλευράς Google, αλλά μερικοί δε μπορούν να το κατανοήσουν. Ακόμα ένα "χτύπημα", ελπίζω κάποιοι να ξυπνήσουν έστω και τώρα...

Η Google αυτό έκανε τόσα χρόνια: μάζευε τα προσωπικά δεδομένα που οι άνθρωποι "που δεν είχαν τίποτα να κρύψουν" της τα έδιναν χωρίς καμία αντίσταση και τώρα έρχεται και σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζει τη "ρουφιανιά" ως innovation... Για να συνηθίζουμε σιγά σιγά...

Tα ιδια κανει και η MS(για να μην ειμαστε επιθετικοι μονο προς την google):

εχει φτιαξει λογισμικο που αναγνωρίζει πχ μεχρι και τις διαφορετικες ράτσες σκύλων ή αλλο που αναγνωρίζει τα συναισθηματα μας (αν ειμαστε θυμωμενοι, χαρουμενοι κλπ).

Οπως σωστα λες:

"Η MS αυτό έκανε τόσα χρόνια: μάζευε τα προσωπικά δεδομένα που οι άνθρωποι "που δεν είχαν τίποτα να κρύψουν" της τα έδιναν χωρίς καμία αντίσταση και τώρα έρχεται και σιγά σιγά αρχίζει να παρουσιάζει τη "ρουφιανιά" ως innovation... Για να συνηθίζουμε σιγά σιγά..."

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η πληροφορια υπαρχει το μονο που χρειαζονται πλεον ειναι υπολογιστικη δυναμη που την εχουν μαλλον ,καλοι αλγοριθμοι συσχετισμων και data mining

πραγματικα θα ξερουν τα παντα σε λιγο

Επεξ/σία από Rage_unseen
  • Like 1
Δημοσ.

Προτείνω σε όλες τις υποκατηγορίες λουδιτών/αντιστασιακών/καταστροφολόγων να ηρεμήσουν λίγο.

Η αντιστοίχηση pixels με τη περιγραφείσα μέθοδο για να εξακριβώνει την τοποθεσία φωτογραφιών δεν προϊδεάζει για την έλευση του Skynet (παρά μόνο την πρόοδο στη βελτιστοποίηση αλγορίθμων). Ο λόγος τώρα που το κάνει αυτό μια εταιρία όπως η Google είναι ξεκάθαρα εμπορικός για καλύτερα στοχευμένες (σικ) διαφημίσεις και όχι για να φέρει πιο γρήγορα το 1984.

Νομίζετε ότι πριν το ίντερνετ και τη Google δεν γίνονταν παρακολουθήσεις μαζικά στο πληθυσμό από μυστικές αστυνομίες κτλ; Επειδή κάποιοι έχουν μικρή μνήμη, καλό θα είναι να διαβάσουν λίγη σχετική βιβλιογραφία για κατασκοπεία/παρακολουθήσεις που ανάγονται από την αρχαιότητα και ειδικότερα τις εποχές της Ιταλικής Αναγέννησης, Β'ΠΠ, Μακάρθι, Αν. Γερμανία, Β. Κόρεα, κτλ για να αποκτήσουν ουσιώδη γνώση για το θέμα και μην μένουν μόνο σε θεωρίες συνωμοσίας από ταινίες.....

• Like 2
Δημοσ.

Δεν προκαλεί έκπληξη η είδηση. Σε αντίθεση με apple και microsoft, το μεγαλυτερο μέρος των κερδών της google προέρχεται από εκμετάλλευση διαφημιστικών δεδομένων του χρήστη. Οποτε ο χρήστης δεν είναι ο πελάτης αλλα ειναι το προϊόν και τον πουλάει σε τρίτους για εκμετάλλευση.

Δημοσ.

δεν μπορω να σκεφτω καποια χρηση του περα απο την κατασκοπια . 

εσεις μπορειτε ; 

το να εχω βγαλει μια φωτο και να μην ξερω που ειμαι , ειναι λιγο δυσκολο να το εκλαβω σαν πρακτικη εφαρμογη . 

η το να εχω βγαλει μια φωτο και να μην θυμαμαι που την εβγαλα , εκει θα με απασχολουσε το αν εχω προβλημα με την μνημη μου και οχι το τι θυμαται ενας υπολογιστης . 

Πολυ απλοϊκή σκέψη έχεις !!

Δημοσ.

Ανεβασα τις φωτογραφίες μου στο Google photos και τρελάθηκα... Αναγνωρισε που είχα τις φωτο χωρίς geotag. Μου δημιούργησε ένα αλμπουμ με το μέρος που ήμουν χωρίς να έχει κάποιο στοιχείο. Τρομερη τεχνολογία!

Δημοσ.

Η εφυια σας χαραζει το μελλον των παιδιων σας. Ανεβαστε τις προσωπικες σας στιγμες στην google να ξερει οσα δεν ξερετε εσεις για εσας... καντε ενα zip μια κρυπτογραφιση...κατι..εδω ο αλλος σηκωνει το παιδακι του το νεογεννητο γυμνο στο fb ...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...