Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα!!! Προσπαθώ να μάθω και να κατανοήσω τα διαγράμματα περίπτωσης χρήσης με τη UML, χωρίς να έχω πρότερη  εμπειρία και γνώση. Έστω ότι έχουμε την ακόλουθη περιγραφή.

Με το σύστημα κράτησης θέσεων αλληλεπιδρούν ταξιδιώτες και ταξιδιωτικοί πράκτορες. Και οι δύο ενδιαφέρονται για τη κράτηση θέσεων. Οι πράκτορες έχουν μία εξειδικευμένη διαδικασία κράτησης θέσης μιας και η κράτηση θέσης από έναν πράκτορα γίνεται με διαφορετικό τρόπο. Και για τον πράκτορα κα για τον απλό ταξιδιώτη η κράτηση θέσης συνεπάγεται την πληρωμή της θέσης. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε με πιστωτική κάρτα, είτε με μετρητά.

Το παραπάνω πρόκειται για άσκηση που βρήκα από το πανεπιστήμιο Πάτρας παρακολουθώντας κάποια open μαθήματα. Μέχρι εδώ κατανοώ τη λύση της περίπτωσης και τη κατασκευή του διαγράμματος. Αν όμως εγώ π.χ. ήθελα να προσθέσω και έναν ακόμη τρόπο πληρωμής, για παράδειγμα μέσω διαδικτύου, πως θα πρέπει να κινηθώ στη κατασκευή του διαγράμματος στην απλούστερη ενδεικτική λύση ;;;

Ας πούμε απλά προσθέτω το "Πληρωμή με διαδίκτυο" το οποίο "ανήκει" στο "πληρωμή διαμονής", όπως έχω κάνει στο σχήμα UML1 που επισυνάπτω, ή "σπάμε" το διάγραμμα όπως στo σχήμα UML2 που επισυνάπτω ή το πάω λάθος γενικά;;

Προσπαθώ να καταλάβω τη λογική του σχεδιασμού.

Κάθε βοήθεια θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη!!!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!

post-353285-0-56751400-1456492646_thumb.jpg

post-353285-0-96717900-1456492647_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...