Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχεδιάζω ενα εξώφυλλο έγχρωμο για μια ερασιτεχνική εφημερίδα και θελω να ρωτήσω ποιες προυποθέσεις πρέπει να πληρει το αρχείο ετσι ωστε στοφωτοτυπικαδικο να μην πιξελιάζουν οι εικόνες και να φαίνεται καθαρή η εικόνα;

Θα πρεπει να εκτυπωθεί σε Α3 κόλλα χαρτί (δηλαδη 2 Α4 κολλημένες) με την μία Α4 να είναι το εξώφυλλο και η άλλη το οπισθόφυλλο.

Τι μέγεθος πρεπει να έχει σε τι μορφή να αποθηκευτεί (.png) ποια θα πρεπει να ειναι τα χαρακτηριστικά των εικόνων που θα έχω επάνω κτλ...

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος για εκτύπωση το εξώφυλλο θα πρέπει να χρησιμοποιεί CMKY χρώματα και όχι RGB. Για το χαρτί δεν ξέρω..

• Like 1
Δημοσ.

ακριβώς τέτοιες πληροφορίες θέλω ωστε να μην το φτιαξω και οταν το εκτυπώσω είναι ενα χάλι και μισό...

Δημοσ.

Κανονικα, για αυτη τη δουλεια θα επρεπε να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα vector γραφικων και οχι raster οπως το Gimp.

raster_vs_vector.jpg

Εν πασει περιπτωσει, αφου η εφημεριδα ειναι ερασιτεχνικη φτιαξε το εξωφυλλο στο Gimp σε CMYK mode (αν και δεν ειναι τοσο απαραιτητο, το φωτοτυπαδικο ουτως ή αλλως θα τυπωσει οτι να'ναι απο χρωματα) αλλα οπωσδηποτε σε 300 dpi αναλυση, στην διασταση που το θελεις και σωσε το αρχειο σε TIFF format.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

ρε παίδες εχω μια απορία   μιας και δεν ειμαι τοσο του αθλήματος.. 

με το gimp Όντως οταν κανω μια εικονα export και κανω ζοομ σε αυτην φαίνονται τα πιξελ..
προσπάθησα  και με το inkscape σε Png file και το ιδιο αποτελεσμα

μονο σε Pdf poy to εβγαλα φαινόταν vectorized η εικονα 
η απορια μου ειναι σε τι αρχείο να τα κανω export Οστε να τα στείλω στον τυπογράφο και να εκτυπώσει  οπως εχω το σχέδιο στο Pc?

Δημοσ.

ρε παίδες εχω μια απορία   μιας και δεν ειμαι τοσο του αθλήματος.. 

με το gimp Όντως οταν κανω μια εικονα export και κανω ζοομ σε αυτην φαίνονται τα πιξελ..

προσπάθησα  και με το inkscape σε Png file και το ιδιο αποτελεσμα

μονο σε Pdf poy to εβγαλα φαινόταν vectorized η εικονα 

η απορια μου ειναι σε τι αρχείο να τα κανω export Οστε να τα στείλω στον τυπογράφο και να εκτυπώσει  οπως εχω το σχέδιο στο Pc?

Για αρχή, αν θέλεις vector αποτέλεσμα θα πας σε vector μορφή αρχείου και όχι rasterized (bitmap) όπως το png/jpg/bmp κτλ

Αυτό θα το κάνεις αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι resolution free ή δεν ξέρεις σε τι μέγεθος θα βγει το αποτέλεσμα. Αν γνωρίζεις το τελικό μέγεθος και τα dpi, τότε μπορείς να το εξάγεις σε ότι μορφή θέλεις, ακόμα και σε png ή jpg, οπότε μπορείς να δουλέψεις και στο gimp αν σε βολεύει, αλλιώς Inkscape ή corel ή illustration.

Το cmyk μάλλον θα πρέπει να το φροντίσεις εσύ αν θέλεις τα τελικά χρώματα να είναι όπως τα βλέπεις στην οθόνη. Η μετατροπή από rgb σε smyk συνήθως δεν βγάζει το ίδιο αποτέλεσμα οπτικά και καλά είναι να ξεκινάς τα project σου από την αρχή σε cmyk.

Για το color seperation θα πρέπει να μιλήσεις με το τυπογραφείο. Αν το απαιτεί τότε θα πρέπει να το κάνεις εσύ, αν όχι (θα μπορεί να το κάνουν εκεί) τότε μπορείς να στείλεις έγχρωμη εικόνα και όχι τετραχρωμία.

Βασικά θα πρέπει να μιλήσεις με το εκτυπωτήριο και να δεις τι απαιτήσεις έχουν και που μπορούν να είναι ελαστικοί.

• Like 1
Δημοσ.

για εξώφυλλο χρησιμοποιούμε corel το κάνουμε εξαγωγή pdf ώστε το φωτοτυπάδικο να μην έχει πρόβλημα συμβατότητας και στο μέγεθος το εξώφυλλου ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ την ράχη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...