Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

έκανα μία εγγραφή ταινίας με το ConvertxtoDvd ενσωματώνοντας τους υπότιτλους ( Arial).

Ενώ όμως οι υπότιτλοι εμφανίζονται ωραίοι π.χ. στο VLC , μετά την εγγραφή στο DVD  εμφανίζονται κάπως «γεωμετρικοί» (Επισυνάπτω δείγμα) . Τί μπορεί να φταίει ;;

Ευχαριστώ.

post-199140-0-28296500-1456485981_thumb.jpg

post-199140-0-38402200-1456485992_thumb.jpg

Δημοσ.

Στα DVD οι υποτιτλοι δεν αποθηκευονται ως κειμενο, αλλα ως εικονες bitmap.

Οποτε ειναι λογικο και αναμενομενο, να ειναι πιξελιασμενα τα γραμματα στους υποτιτλους.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά, άλλαξε γραμματοσειρά στο convertx και βάλε lucida sans ή tahoma (του vlc).

Επίσης στις ρυθμίσεις των υπότιτλων παίξε λίγο με το antialiasing.

subeditor.jpg

Αυτό βγαίνει αν πατήσεις show adnvanced και μετά more... και είναι στο Colors το 3ο εικονίδιο.

Μην περιμένεις όμως το όμορφο antialiasing που βλέπεις στο vlc.

Δημοσ.
micos000, ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω αυτές τις επιλογές.

Μήπως βέβαια υπάρχει άλλο πρόγραμμα ,εκτός του ConvertX που να δίνει καλύτερο αποτέλεσμα ;

Δημοσ.

micos000, τα παραπάνω προγράμματα κάνουν επανακωδικοποίηση ;

Φυσικά και κάνουν. Αφού θέλεις να κάνεις τις ταινίες σε dvd μορφή (mpeg2) είναι υποχρεωτική η επανακωδικοποίηση.

Ήθελα και να σε ρωτήσω για ποιο λόγο μπαίνεις σε τέτοιο κόπο για να κάνεις τις ταινίες σε dvd. Δεν παίζει η tv αό usb; ΑΝ έχεις digea hd αποκωδικοποιητή μπορείς να βλέπεις τις ταινίες απευθείας από τον δίσκο/στικάκι.

Δημοσ.

micos000, καταρχήν συγγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση.

Το Freemake απ' ότι είδα είχε κάτι λίγες επιλογές σχηματισμού γραμμάτων - συγκεκριμένα η μία τα στρογγυλεύει κάπως (και πάλι όμως με χαρακτηριστική διαφορά απ'ό,τι όταν τη βλέπεις την ταινία με VLC).

Εν πάσει περιπτώσει, η ταινία μπορεί όντως να αναπαραχθεί μέσω του αποκωδικοποιητή , ο οποίος και εμφανίζει τα γράμματα.

Ήθελα όμως να γράψω κάποιες ταινίες σε DVD για ένα συγγενή μου . Και βλέποντας το όχι τόσο ικανοποιητικό αποτέλεσμα αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το ζήτημα αυτό.

Επίτρεψέ μου όμως να σε ρωτήσω και κάτι ακόμη :

Δικαιολογείται στο ConvertX  η όλη διαδικασία μετατροπής και εγγραφής τριών 35λέπτων βίντεο να διαρκεί πάνω από μιάμιση ώρα σε τετραπύρηνο i 7 με μνήμη 6 Giga ; Έχει περάσει περίπου μιάμιση ώρα και ακόμη είναι στη διαδικασία της εγγραφής στο DVD !

Δημοσ.

Δηλαδή έκανε την μετατροπή και κόλλησε στην εγγραφή;

Με τι ταχύτητα γράφει; Μπορεί να είναι προβληματικό το δισκάκι.

Εγώ πάντα κάνω την μετατροπή μόνο στον δίσκο και κάνω την εγγραφή μόνος μου, μετά το τέλος της μετατροπής.

Δημοσ.

micos000, τώρα που σου γράφω έχει σχεδόν δύο ώρες που κάνει μετατροπή ! Και δεν έχει τελειώσει ακόμη !!

Η ταχύτητα νομίζω ότι είναι στο 6 (λόγω ανάλυσης βίντεο). Και φαντάσου ότι δοκίμασα να κάνω επιλογή εξαγωγής σε ISO (δεν έχει άλλες επιλογές, αυτήν και εγγραφή σε DVD μετά τη μετατροπή).

Καμιά ιδέα ;;

Υ.Γ. Τελευταίο νέο : η εγγραφή σε iso (εννοώ από το Convert σε εικόνα iso ) έγινε πολύ γρήγορα - αν και μου έλεγε κάτι για απαιτούμενο χώρο 2 και κάτι giga  , ενώ έλεγε - πάλι το ίδιο το μήνυμα του Convert- για διαθέσιμο 1 και κάτι giga (γιατί όμως ; Ο σκληρός έχει πολύ χώρο - εκτός εάν εννοούσε τίποτε άλλο...)

Δημοσ.

Τι εννοείς ταχύτητα 6; Μετατρέπει με 6 frames per second; Είναι πάρα πολύ αργό αν είναι κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο με τα γίγα δεν το κατάλαβα.

Δημοσ.

Στις ρυθμίσεις της εγγραφής του ConvertX έχει ως επιλογή και την ταχύτητα 6χ. Το επέλεξα ώστε να μην έχω απώλεια στην εικόνα.

Σχετικά δε με το μήνυμα του διαθέσιμου χώρου, το είδα ως μήνυμα, αλλά μετά κάτι πληκτρολόγησα και δεν ξαναεμφανίστηκε. Νομίζω πάντως ότι ήταν μήνυμα του προγράμματος.

Προσθέτω και κάτι ακόμη (που σίγουρα πιστεύω ότι είναι θέμα κάποιας ρύθμισης) : Μετά την εγγραφή στο δισκάκι το βίντεο είναι κάπως τετραγωνισμένο, δηλ. αριστερά και δεξιά έχει αρκετό μαύρο περιθώριο. Τι ρύθμιση θέλει ;

Δημοσ.

micos000, υπάρχει μήπως κάποιο πρόγραμμα το οποίο να κάνει απλή εγγραφή της ταινίας - χωρίς δηλαδή τίτλους κλπ (ώστε να μην αναλώνεται επιπλέον χρόνος) , να αναπαράγεται όμως και στο DVD player (δηλαδή να βλέπεις την ταινία στον Player ως αρχείο και να την αναπαράγει); Δοκίμασα με ένα Mp4 αρχείο, αλλά δεν αναπαραγόταν στον player.

Δημοσ.

Τα dvd players παίζουν ως επί το πλείστον μόνο αρχεία βίντεο mpeg1 και mpeg 2 εκτός αν αναφέρει στην πρόσοψη ότι παίζει και mp4/avi/divx ή ότι άλλο.

[...]

Εν πάσει περιπτώσει, η ταινία μπορεί όντως να αναπαραχθεί μέσω του αποκωδικοποιητή , ο οποίος και εμφανίζει τα γράμματα.

Ήθελα όμως να γράψω κάποιες ταινίες σε DVD για ένα συγγενή μου . Και βλέποντας το όχι τόσο ικανοποιητικό αποτέλεσμα αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο με το ζήτημα αυτό.

[...]

Θα έλεγα να ρωτούσες το συγγενή σου αν μπορεί να αναπαράγει από usb και να σταματήσεις να ταλαιπωρείσαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...