Προς το περιεχόμενο

OCZ Trion 150 480 GB Review

crmaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δοκιμάσει τον Trion 100 με χωρητικότητα 480 GB και παρόλο που είχε ένα πολύ καλό λόγο τιμής/χωρητικότητας, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εντυπωσίασε.

Αντιθέτως σημείωσε πολύ χαμηλές επιδόσεις και τα διάφορα "κολλήματα" που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια των δοκιμών μας θύμισαν παλιότερες εποχές. Η OCZ πήρε αρκετά σοβαρά από ότι φαίνεται τις αξιολογήσεις χρηστών και τις κριτικές που αφορούσαν τις πολύ χαμηλές επιδόσεις των Trion 100, για αυτό κυκλοφόρησε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα τους Trion 150.

Οι Trion 100 και 150 εξοπλίζονται με TLC μνήμες οι οποίες είναι πιο φθηνές από τις αντίστοιχες MLC μιας και μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερες χωρητικότητες. Από την άλλη η αντοχή των TLC μνημών στις εγγραφές είναι μειωμένη. Για να επιτύχουν καλές επιδόσεις οι Trion, χρησιμοποιούν μια μικρή μνήμη τύπου SLC η οποία γεμίζει με τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται συχνότερα. Στους Trion 100 όποτε γέμιζε η συγκεκριμένη μνήμη ο ελεγκτής έπρεπε να κάνει αρκετές δουλειές ταυτόχρονα, να την αδειάσει και να τη γεμίσει με τα ανάλογα δεδομένα αφού πρώτα τα εντοπίσει στις αργές TLC μνήμες.

Επίσης όταν οι εγγραφές ήταν αυξημένες υπήρχε ένας χρόνος καθυστέρησης μεταξύ της μετάβασης από τις SLC μνήμες στις MLC. Αυτό προκαλούσε και τα κολλήματα που εντοπίσαμε στις δοκιμές του Trion 100.

Link.png Site: OCZ Trion 150 480 GB Review

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη προηγούμενη εβδομάδα έστειλα έναν Trion 100 για RMA. Αφότου άνοιξα ticket και συζητήσαμε το πρόβλημα, αυτοί μου έστειλαν το καινούργιο δίσκο (χωρίς να περιμένουν να παραλάβουν το παλιό πρώτα) και εγώ τύπωσα μια φόρμα που μου έστειλαν για τη UPS, η οποία παρέλαβε το δίσκο χωρίς έξοδα για εμένα.

Το καλύτερο RMA που έχω συναντήσει ποτέ!

• Like 6

Τη προηγούμενη εβδομάδα έστειλα έναν Trion 100 για RMA. Αφότου άνοιξα ticket και συζητήσαμε το πρόβλημα, αυτοί μου έστειλαν το καινούργιο δίσκο (χωρίς να περιμένουν να παραλάβουν το παλιό πρώτα) και εγώ τύπωσα μια φόρμα που μου έστειλαν για τη UPS, η οποία παρέλαβε το δίσκο χωρίς έξοδα για εμένα.

Το ίδιο κάνει και η LG στα monitor. Μέσα σε 2 ημέρες έστειλαν άλλο με courier και κουτί.

O παλιός δουλεύει; αν όχι τότε τον θέλεις; :P

Μου κανει εντυπωση που στα γραφηματα παραπανω δεν βλεπω πουθενα Samsung evo,ειδικα μιας και ειναι απο τις κορυφαιες προτασεις all around της αγορας σε σχεση με Sandisk extreme και 850 pro που ειναι πιο πολυ για επαγγελματικη χρηση.

Τελος δεν καταλαβαινω γιατι ειναι πλεονεκτηματα η τιμη του που απο οτι βλεπω παιζει προς το παρον στις ιδιες πανω κατω τιμες με τον ανταγωνισμο και η εγγυηση του που νομιζω ολοι πανω κατω οι απλοι Ssd εχουν 3χρονια εγγυηση(φυσικα μεγαλο ατου τα 5χρονια του Samsung).

Παρολα αυτα ειναι ενα αρκετα τιμιο review δεδομενου οτι μιλαμε για φθηνη σειρα Ssd και βελτιωμενη απο τον προηγουμενο αλλα ο ανταγωνισμος(κυριως απο Samsung/sandisk κλπ)ειναι πολυ δυνατος.

η Samsung δε στέλνει δείγματα. Με τα 1000 μύρια κατάφερα και πήρα τον Pro και αυτόν δεν τον άφησαν ούτε καν βδομάδα. Ίσα που πρόλαβα και τον δοκίμασα τότε.

• Like 4

Αγόρασα το σάββατο τον TRION 150 OCZ με 120 γιγα σε προσφορά που ήταν καθώς είχα σκληρό δίσκο 10ετίας,αν δεν ήταν σε προσφορά το πιο πιθανό να αγόραζα δίσκο samsung, παρεπιπτόντως είναι μια χαρά ( δεν κάνω βαριά χρήση στον υπολογιστή ) κυρίως προγράμματα office , σερφάρισμα και επεξεργασία φωτογραφιών.έχω και τα windows 7 μέσα,αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται τα 44 και του μένουν 60, Δεν μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο στην αγορά.Υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις , και όσο τον φορτώνω υπάρχει πρόβλημα ( δεν ξέρω αν γίνεται σε όλους τους δίσκους αυτό ) .Αν συγκρίνω στον πύργο σίγουρα μιλάμε για την μέρα με την νύχτα ( αφου είχα σκληρό δίσκο 10ετίας ) όμως αν συγκρίνω με το laptop που έχει ssd μόνο για windows και hdd για τα υπόλοιπα, σίγουρα γίνεται καλύτερη διαχείρηση και πάει αρκετά γρήγορα (ίσως να φταίνε και τα windows 8.1 :D )

Αυτός λογικά είναι ο πιο αργός δίσκος της OCZ σωστά;Γιατί έχω μπερδευτεί με τόσα μοντέλα που έχει στην αγορά.

Arc 100,Vector 180,Vertex 460...

ναι αποτελεί τον πιο οικονομικό δίσκο/σειρά της OCZ.

Η απουσία encryption για έναν απλό χρήστη δε σημαίνει κάτι. Διάβασε εδώ και εδώ για περισσότερα.

Οι μνήμες TLC αντέχουν λιγότερο σε σχέση με τις MLC. Για τα όποια κολλήματα ευθύνονται υλοποίηση και ελεγκτής και όχι ο τύπος της μνήμης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή θα πρέπει να ανησυχεί κάποιον η μικρότερη αντοχή των TLC μνημών σε σύγκριση με τις MLC;

Τώρα έχω έναν τελείως budget ssd που έχει όμως MLC μνήμες (Sandisk Ultra Plus) και σκέφτομαι να αγοράσω έναν καινούριο και πιο μεγάλο αλλά κολλάω στο να πάω από MLC σε TLC.

Επεξ/σία από 8elwADSL

ΜΑΚΡΥΑ!! Μέχρι στιγμής έχω κάνει 7 τεμάχια RMA και περιμένω να χτυπήσουν και άλλα...

(Στον δίσκο νούμερο 6 η αντιπροσωπεία έκανε 1,5 ΜΗΝΑ για το RMA!!! )

Υπολογίζω ότι έχω βάλει καμιά 40αριά σύνολο... 

Προτιμώ MUSHKIN που χτύπησε μόνο ένας, αν πείτε ότι οι SAMSUNG είναι ακριβοί...

UPDATE (21/03/2016 00.05 το βράδυ) - Μόλις χτύπησε ο δίσκος τεμάχιο νούμερο 8 και τρέχω βραδιάτικα...  Είμαι ή τουλάχιστόν ήμουν ήρεμος άνθρωπός... Αλλά τέτοιες εταιρείες που κάνουν δοκιμές τα προιόντα τους ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ και όχι ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ να πάνε νααααα.... κάνουν Quality Check....ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ OCZ... 

• Like 2

• 3 εβδομάδες αργότερα...

ΜΑΚΡΥΑ!! Μέχρι στιγμής έχω κάνει 7 τεμάχια RMA και περιμένω να χτυπήσουν και άλλα...

(Στον δίσκο νούμερο 6 η αντιπροσωπεία έκανε 1,5 ΜΗΝΑ για το RMA!!! )

Υπολογίζω ότι έχω βάλει καμιά 40αριά σύνολο... 

Προτιμώ MUSHKIN που χτύπησε μόνο ένας, αν πείτε ότι οι SAMSUNG είναι ακριβοί...

UPDATE (21/03/2016 00.05 το βράδυ) - Μόλις χτύπησε ο δίσκος τεμάχιο νούμερο 8 και τρέχω βραδιάτικα...  Είμαι ή τουλάχιστόν ήμουν ήρεμος άνθρωπός... Αλλά τέτοιες εταιρείες που κάνουν δοκιμές τα προιόντα τους ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΑ και όχι ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ να πάνε νααααα.... κάνουν Quality Check....ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ OCZ... 

σε συμπονώ rma κι εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...